Produktguide

SULKY

Att välja rätt barnvagn är en av de viktigaste besluten du som förälder kan göra. Men när ditt barn blir äldre och mer rörligt, kan en sulky vara ett smidigt och praktiskt alternativ till den större barnvagnen. På Barnvagnsvaggare.se har vi samlat all relevant information för att hjälpa dig att hitta den bästa sulkyn för din familj. Vi har jämfört olika modeller, tagit del av recensioner och samlat expertråd för att ge dig en tydlig bild av vad som finns på marknaden och vad som passar just dina behov.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Fördelar med en sulky

En sulky är inte bara ett lättare och mer kompakt alternativ till den traditionella barnvagnen eller duovagnen, utan den erbjuder också en rad fördelar som gör den särskilt attraktiv för aktiva föräldrar. Den smidiga designen, som ofta inkluderar svängbara hjul och en enkel hopfällningsmekanism, gör sulkyn perfekt för både stadsutflykter och längre resor. Tack vare sin lätta vikt och kompakta form är den också idealisk för att navigera i trånga utrymmen som kollektivtrafik, kaféer och butiker.

En sulky är inte bara lätt att hantera, den kan även vara ett fullgott substitut till en större barnvagn när barnet blir äldre. Många moderna sulkys är utrustade med funktioner som justerbart ryggstöd, vadderade sittdelar och till och med förlängbara suffletter för att ge barnet maximal komfort, oavsett om de sitter upp eller vilar. Detta gör att sulkyn inte bara är praktisk, utan också bekväm och säker för barnet.

För föräldrar som ofta är på språng eller som söker en smidig lösning för resor, är en sulky ett utmärkt val. Den kombinerar enkelhet med funktionalitet och är utformad för att göra livet lättare, utan att kompromissa med barnets komfort och säkerhet.

våra favoriter

Bäst i test

Baby Jogger City Tour 2 Resevagn

Utmärkt alternativ

Joie Litetrax Pro sulky, shale

billigare alternativ

Beemoo Move Flexi Paraplysulky inkl. Sufflett, Black

Vad tittade vi på när vi valde ut bästa sulkyn?

För att ta fram denna guide har vi genomfört en noggrann utvärdering av marknadens bästa sulkys, baserat på flera viktiga faktorer. Vi utför inga egna fysiska tester utan förlitar oss på tillgänglig information online. Vi förstår att det kan vara svårt att veta vad man ska titta efter när man köper en sulky. Av den anledningen har vi gjort jobbet åt dig för att underlätta din köpprocess. Vi har tittat extra noga på nedan aspekter:

Manövrering: Hur lätt är det att styra och hantera sulkyn? En sulky ska vara smidig att manövrera, särskilt i trånga utrymmen.

Pris: Vi jämför priset med de funktioner och den kvalitet som erbjuds för att säkerställa att du får mest valuta för pengarna.

Hållbarhet: En bra sulky ska tåla dagligt slitage och hålla över tid, även om den används ofta.

Kvalitet: Kvaliteten på konstruktionen och materialen är avgörande för säkerhet och komfort.

Material: Vi har undersökt vilka material som används och deras påverkan på komfort, hållbarhet och miljöpåverkan.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

Baby Jogger City Tour 2 Resevagn

bästa sulkyn
Specifikation
  • Kompatibel med liggdel för en komplett duovagn (säljs separat)
  • Sväng- och låsbara framhjul som även kan tas av
  • Fempunktssele för säkerhet
  • Fällbart ryggstöd som ger fullt liggläge
  • Enkel att fälla ihop i tre sektioner, vilket gör den mycket kompakt

Denna uppdaterade modell behåller alla de älskade funktionerna från sin föregångare och lägger till några riktigt smarta förbättringar.

City Tour 2 är perfekt för er som är på språng. Trots sin kompakta storlek är den redo för stora äventyr och erbjuder alla funktioner ni behöver för att göra promenaderna så bekväma som möjligt. Vagnen har en väl vadderad sits och ett fullt liggläge, vilket ger ert barn bästa möjliga komfort. Den stora suffletten med näthål ger både skydd mot solen (med solskyddsklassning UPF 50+) och bra ventilation. När ni är klara för dagen, kan vagnen enkelt fällas ihop till en kompakt storlek på 56 x 46 x 25 cm och väger endast 6,5 kg! Med den medföljande väskan kan ni smidigt bära vagnen över axeln eller förvara den i bilen. Väskan har också ett praktiskt fack under sitsen för enkel förvaring.

City Tour 2 kommer med nya och förbättrade funktioner, inklusive ett inbyggt fotstöd och uppgraderade hjulmaterial för ännu bättre körkomfort.

Utmanaren

Joie Litetrax Pro sulky, shale

sulky bäst i test
Specifikation
  • Frambåge och körhandtag i stilren läderimitation
  • Stor och lång varukorg
  • Punkteringsfria gummihjul istället för plasthjul
  • Ventilation vid huvudänden när sitsen är i liggläge
  • Vikt: 9,7 kg
  • Uppfälld: 93,6 cm lång x 58 cm bred x 103 cm hög
  • Ihopfälld: 58 cm lång x 27,6 cm bred x 84 cm hög

Den här sulkyn är en idealisk följeslagare för er aktiva livsstil. Den är enkel att fälla ihop till ett kompakt paket genom att bara dra i en rem på sitsen, vilket gör det lätt att hantera och förvara vagnen. När vagnen är ihopfälld står den stadigt på egen hand, så ni behöver inte oroa er för att den ska välta.

En praktisk detalj är den integrerade organisern, som har två flaskhållare och ett mindre fack för att förvara småsaker som nycklar och telefon. På så sätt har ni allt ni behöver nära till hands under era promenader.

Sitsen är designad för att ge bästa möjliga komfort för ert barn med sin fjädrande effekt, liknande den i en soffa eller säng. Sitsen kan fällas ner till ett helt liggläge, och benstödet går att justera i två olika lägen. Dessutom finns det ett integrerat fotstöd framtill, perfekt för äldre barn att vila sina fötter på. För säkerheten är vagnen utrustad med en fempunktssele med mjuka axelmuddar, och en frambåge samt regnskydd ingår.

De stora punkteringsfria skumfyllda gummihjulen har fjädring på alla fyra hjulen för en smidig och komfortabel åktur. Framhjulen är rörliga men kan låsas vid behov, och bromsen är enkel att använda med ett flip-flop vänligt system.

Vagnen kan användas med en liggdel eller babyskydd (adapter, liggdel och babyskydd säljs separat).

Prisvärt alternativ

Beemoo Move Flexi Paraplysulky inkl. Sufflett, Black

sulky pris
Specifikation
  • Maxvikt: 15 kg
  • Enkel hopfällning med en hand
  • Fempunktssele för säkerhet
  • Avtagbar och justerbar sufflett

Vi kan glatt presentera Beemoo Move Flexi – en otroligt smidig paraplysulky till bra pris som är perfekt för både utflykter och resor. Denna vagn är designad för att vara lätt och enkel att hantera, vilket gör den till ett utmärkt val för er som är på språng.

Beemoo Move Flexi har ett fempunktsbälte som håller ditt barn säkert och bekvämt på plats. Under vagnen finns ett praktiskt utrymme där ni kan sätta en korg för att förvara alla småsaker ni behöver ha med er. Den avtagbara suffletten skyddar ert barn från både sol och vind och kan justeras eller fällas bak så att ni enkelt kan hålla ett öga på barnet under promenaderna.

När det är dags att packa ihop vagnen, är det en enkel process att fälla ihop den med en hand. När den är hopfälld är den lätt att förvara och bära med sig, vilket gör den idealisk för familjelivet på språng.

Allt du behöver veta när du köper sulky

Att investera i en sulky kan vara ett smart drag för föräldrar som söker en smidig och lättviktig barnvagnslösning. Sulkys är designade för att möta behoven hos aktiva familjer och erbjuder en kompakt och enkel lösning för både vardagliga utflykter och längre resor. Men vad ska man tänka på när man köper en sulky? Här går vi igenom några viktiga aspekter som är värda att läsa på om innan köpet.

Varför köpa en sulky?

En sulky är ett utmärkt val för föräldrar som ofta är på språng. Dess lätta och kompakta design gör den idealisk för stadsutflykter, shoppingturer, eller som en extra vagn när man reser. En sulky är också perfekt för äldre barn som kanske inte längre behöver en traditionell barnvagn men ändå ibland vill vila under längre promenader. Med enkel manövrering och smidig hopfällning är sulkyn en pålitlig följeslagare som gör vardagen enklare för föräldrar och barn.

Vad ska man vara uppmärksam på?

När du köper en sulky finns det flera viktiga faktorer att överväga:

Komfort: Välj en sulky med en vadderad sittdel och justerbart ryggstöd för att säkerställa att ditt barn sitter bekvämt, även under längre turer. Kontrollera även att sulkyn har en sufflett som skyddar mot sol och regn.

Vikt och storlek: Sulkys är designade för att vara lätta och kompakta, men det kan finnas variationer mellan modeller. Fundera på hur lätt du vill att vagnen ska vara och hur liten den ska bli när den är hopfälld – detta är särskilt viktigt om du ofta använder kollektivtrafik eller har ont om förvaringsutrymme.

Manövrerbarhet: Smidiga svänghjul och en lättstyrd konstruktion är avgörande, särskilt om du planerar att använda sulkyn i stadsmiljöer eller på trånga utrymmen.

Tillbehör: Fundera på om du behöver extra tillbehör som regnskydd, myggnät eller mugghållare. Vissa sulkys kommer med dessa tillbehör medan andra kan kräva att du köper dem separat.

Vad skiljer märken och produkter åt?

Sulkys kan skilja sig åt på flera punkter, som bland annat:

Design: Vissa sulkys har en stilren och minimalistisk design, medan andra kan vara mer robusta och utrustade för att klara tuffare terräng.

Manövrerbarhet: Detta beror på hjulens storlek och kvalitet samt hur lätt vagnen är att styra.

Hållbarhet och kvalitet: Material och byggkvalitet kan variera, vilket påverkar hur långlivad och pålitlig sulkyn är.

Tillbehör och funktioner: Sulkys kan komma med olika tillbehör och funktioner som justerbar sufflett, extra förvaringsutrymme eller möjligheten att justera sitt- och liggdelar.

Olika varianter på marknaden

Marknaden erbjuder allt från enkla, budgetvänliga sulkys till mer avancerade modeller med fullt liggläge, justerbart handtag och fjädring för ojämn terräng. Det finns sulkys med stora, lufthjul för bättre grepp och komfort, samt modeller som är extremt lätta och kompakta, perfekt för resor. Vissa modeller är speciellt utformade för att vara så små och lätta som möjligt när de är hopfällda, vilket gör dem idealiska för resor med flyg.

Kan en sulky ersätta en vanlig barnvagn?

En sulky kan i många fall fungera som ett fullgott alternativ till en traditionell barnvagn, särskilt för äldre barn som inte längre behöver den extra stödet av en större vagn. Sulkys är lätta, enkla att fälla ihop, och ofta tillräckligt bekväma för daglig användning. Föräldrar som ofta rör sig i stadsmiljöer eller som reser mycket kan upptäcka att en sulky erbjuder den flexibilitet och bekvämlighet som behövs, utan att kompromissa med barnets komfort.

Är sulky och resevagn samma sak?

Sulkys och resevagnar är mycket lika i sin funktion och design, men det finns några skillnader. Resevagnar är ofta ännu mer kompakta och lätta, designade för att vara enkla att ta med på flygplan och förvara i små utrymmen. Sulkys kan vara något mer robusta och funktionella, med fler funktioner som justerbara sitt- och liggdelar. Båda typerna av vagnar är dock utmärkta föräldrar som söker en flexibel och lättanvänd barnvagn för resor och utflykter.

FAQ

En sulky är lättare och mer kompakt, vilket gör den idealisk för resor och stadsmiljöer. Den är också enklare att fälla ihop.

Vikt, manövrerbarhet, liggläge, fjädring och tillbehör som regn- och solskydd är viktiga faktorer att överväga.

Generellt sett är sulkys designade för äldre barn som kan sitta upp själva. För nyfödda är en traditionell barnvagn med fullt liggläge att föredra.

Priset kan variera från cirka 1000 till över 5000 kronor beroende på märke, kvalitet och funktioner.

Källa

Vi baserar vi våra rekommendationer på omfattande research av recensioner, betyg, produktinformation och andra offentligt tillgängliga tester. Vi strävar efter att ge dig den mest uppdaterade och relevanta informationen för att hjälpa dig att göra det bästa valet för din familj. Just när det kommer till sulkys kunde vi inte hitta något objektivt test som gjorts. Däremot har vi noga sett över fakta, stämt av med föräldrar samt tagit del av information som finns tillgängligt på nätet.