Babynest: Jämför Babynest bäst i test

babynest

Babynest är något som har blivit populärt under senare år, vilket inte är förvånande med tanke på hur mysiga och praktiska de är. Att välja bästa babynest kan dock vara lite knepigt. I den här artikeln får du en genomgripande jämförelse av några populära babynest som rankas som bäst i test. Dessutom berättar vi mer om vilka typer av modeller det finns, går in på de viktiga säkerhetsaspekterna, och mycket annat.

Vad är ett babynest?

Ett babynest är en populär produkt som erbjuder en trygg och mysig sovplats för spädbarn. Det är utformat som en liten madrass med upphöjda kanter och en fördjupning i mitten, där barnet ligger. Babynestet är inte bara en bekväm lösning för sömn, utan ofta även portabelt och flexibelt i användning.

Ett babynest kan placeras i en barnvagn, en spjälsäng, eller användas fristående på en plan yta. Det kan vara ett bra sätt att ge barnet en trygg sovplats, samtidigt som det blir enklare för föräldrarna att hålla ett öga på barnet. Dessutom finns det specialdesignade babynest med handtag som gör att du enkelt flytta barnet från inomhus till utomhus utan att störa dess sömn.

Babynest bäst i test: Tre bra modeller för dig och din baby

Att välja rätt babynest kan kännas knepigt med tanke på de många alternativ som finns på marknaden. I denna jämförelse tittar vi närmare på tre populära modeller: CarloBaby Babynest, Liewood Gro Babynest och Najell SleepCarrier volume 2. Vi belyser varje produkts unika fördelar och nackdelar för att hjälpa dig att göra ditt val.

Modell

CarloBaby Babynest

Liewood Gro Babynest

Najell Babynest SleepCarrier Volume 2

Prisklass

Budget

Medel

Premium

CarloBaby Babynest: Det prisvärda valet för mångsidig komfort och säkerhet

CarloBaby babynest

CarloBaby Babynest är det perfekta valet för föräldrar som söker mångsidighet och komfort för sina barn. Detta mjuka och mysiga babynest har ett avtagbart bomullstyg, vilket gör det enkelt att rengöra och underhålla. Med en barriär med våfflad yta, på 8 cm, ger det ditt barn en trygg och avgränsad yta, vilket gör det idealiskt att använda i sängen eller som babynest i spjälsäng direkt efter födseln.

CarloBaby Babynest har dessutom en avtagbar lekbåge i sammet, komplett med tre leksaker: en uggla, en katt och en flodhäst. Detta gör det inte bara till en sovplats utan även en fin lekmatta när barnet blir lite äldre. Med en innerlängd på 65 cm och en bredd på 28 cm, erbjuder det gott om utrymme för ditt barn att röra sig och utforska.

Trots dess lyxiga känsla och mångsidiga funktioner, är detta babynest billigt, vilket gör det till ett utmärkt val för budgetmedvetna föräldrar. Det rekommenderas dessutom från nyfödd ålder, vilket gör det till ett köp som varar länge.

Specifikationer:

 • Klädsel: bomull, avtagbart
 • Barriär: 8 cm
 • Bredd: 28 cm
 • Innerlängd: 65 cm
 • Tre leksaksdjur ingår: uggla, katt, flodhäst
 • Rekommenderad ålder: Från nyfödd

Liewood Gro Babynest: En bekväm och säker lösning för sömn och lek

Liewood Gro babynest

Liewood Gro Babynest är den perfekta kombinationen av funktionalitet, komfort och säkerhet. Detta är ett praktiskt babynest med handtag och en träplatta i botten, under madrassen. Det gör att du kan använda ditt babynest i barnvagn och flytta över det som babynest i sängen, utan att väcka barnet. Det är en särskilt användbar egenskap för föräldrar som inte vill störa barnets sömn när det är dags att byta miljö.

Överdraget är gjort av 100 % ekologisk bomull, vilket ger en mjuk och skonsam känsla mot barnets hud. Det är också lätt att ta av och kan tvättas i 30 grader, vilket underlättar skötseln.

Med ett innermått på 26 x 63 cm och yttermått på 45 x 84 cm, erbjuder detta babynest tillräckligt med utrymme för barnet att ligga bekvämt och säkert. Det har en maxvikt på 9 kg och uppfyller de europeiska säkerhetsnormerna för babyliftar.

Specifikationer:

 • Material: 100 % ekologisk bomull
 • Innermått: 26 x 63 cm
 • Yttermått: 45 x 84 cm
 • Maxvikt: 9 kg
 • Testad enligt: EN1466: 2014 / AC: 2015

Najell babynest SleepCarrier volume 2: flexibilitet, komfort och säkerhet i en och samma lösning för moderna föräldrar

Najell babynest SleepCarrier volume 2 är den mångsidiga lösningen för moderna föräldrar. Detta smarta babynest gör det möjligt för ditt barn att sova tryggt och bekvämt, oavsett om du är på språng eller hemma. Även detta är ett babynest med handtag, vilket gör det enkelt att ta med sig och flytta från att vara babynest i vagn, till soffan, sängen, restaurangen eller vart än ni är på väg.

Insidan av babynestet är gjord av mesh-tyg som andas och ger utmärkt luftgenomströmning, vilket ger en behaglig sovmiljö för ditt barn. En annan unik egenskap är den inbyggda selen som gör att du kan ta på dig nestet och vagga din bebis till sömns. Detta underlättar övergången från babynest barnvagn och minimerar risken att barnet vaknar på grund av en plötslig förändring i sovmiljön.

Det här är en uppdaterad version av SleepCarrier som har ett längre innermått på 80 cm när sidorna är uppvikta. Dess smala design gör att det passar i även de smalaste barnvagnarna. Selen är fastsydd på ena långsidan av babynestet, så du har alltid med dig alla delar. När selen inte används kan den enkelt vikas in i babynestet.

Specifikationer:

 • Material: Godkänt enligt Oeko-tex klass 1
 • Skötselråd: Tvättas i 40 grader
 • Färg: Gråmelerad (morning grey)
 • Innermått: 80 cm (när sidorna är uppvikta)
 • Extra tillval: Diverse madrasskydd och skydd i olika färger och material

Jämförelse mellan testets olika babynest

CarloBaby Babynest har ett mjukt och praktiskt avtagbart bomullstyg. Den våfflade barriären på 8 cm skapar en trygg och avgränsad yta som är idealisk för att placera babynestet i sängen eller spjälsängen. Dessutom inkluderar det en avtagbar lekbåge med tre leksaker, vilket gör det till en utmärkt lekmatta för äldre barn. Om du söker ett mångsidigt och billigt babynest, kan detta vara det bästa valet för dig. CarloBaby Babynest saknar dock handtag, vilket gör att det inte är enkelt att bära med barnet i.

Liewood Gro däremot har handtag och dessutom en träplatta i botten, vilket gör det enkelt att flytta babynestet från sängen till barnvagnen utan att väcka barnet. Även detta är gjort av 100% ekologisk bomull, vilket är både komfortabelt och skonsamt mot barnets hud. Liewood Gro saknar dock leksaker eller andra underhållande element.

Najell SleepCarrier volume 2 är kanske bästa babynest när det gäller funktionalitet. Detta är en premiumprodukt som toppar babynest bäst i test-listan. Dess unika inbyggda sele gör att du enkelt kan bära ditt barn från en plats till en annan. Meshtyget är dessutom godkänt enligt Oeko-tex klass 1 och har hög andningsförmåga. Najell SleepCarrier volume 2 är dock inte det billigaste alternativet på marknaden.

Vilka typer och modeller av babynest finns?

När det gäller typer och modeller av babynest så är utbudet omfattande och det finns något för alla behov och preferenser. En grundläggande skillnad mellan modellerna är om de har handtag eller inte. Ett babynest med handtag är särskilt användbart för föräldrar som vill kunna flytta babynestet enkelt mellan olika platser i hemmet eller placera det i barnvagnen.

Storleken på babynestet kan variera, från litet och kompakt till större varianter. Ett stort babynest ger mer utrymme men kan vara klumpigare att transportera, medan ett litet babynest är idealiskt för resor och utflykter. För föräldrar till tvillingar finns det dessutom specialanpassade tvillingnest. Ett babynest tvilling är större och utformat för att rymma två barn bekvämt. Det är en praktisk lösning för de som har behov av att lägga två barn nära varandra.

Oavsett dina behov och budget, finns det en modell som passar just din familjesituation. Det viktiga är att välja ett babynest som uppfyller dina kriterier för säkerhet, bekvämlighet och funktionalitet. För de som söker det allra bästa rekommenderas det att titta på de modeller som har utmärkt sig i vårt babynest bäst i test. Om du är budgetmedveten kan du även hitta billiga babynest som erbjuder grundläggande funktionalitet utan att tumma på säkerheten.

När och varför är det bra att använda babynest?

En sak som gör ett babynest så bra är att användningen varieras på så många olika sätt. Det finns flera tillfällen då det är särskilt praktiskt och smart att använda. Ett av de primära syftena är att skapa en trygg och avgränsad sovplats för spädbarn. Om du vill ha ditt barn nära dig under natten är det enkelt att placera ditt babynest i sängen, vilket också underlättar amning eller flaskmatning.

För aktiva familjer som ofta är på språng, är ett bärbart babynest eller ett babynest med handtag ett utmärkt val. Det är lätt att ta med och kan snabbt placeras i en vagn, vilket gör att barnet kan fortsätta att sova även utomhus.

Oavsett om du letar efter ett billigt babynest eller bästa babynest på marknaden, är det viktigt att tänka på när och varför du kommer att använda det. På så sätt kan du göra ett bra val som passar din livsstil och ditt barns behov.

Tänk på säkerheten när du väljer och använder babynest

Säkerheten för ditt barn bör alltid vara högsta prioritet när det handlar om att välja ett babynest. Det kan vara frestande att köpa ett hemmagjort eller direktimporterat babynest som ser gulligt ut på sociala medier, men det är viktigt att notera att dessa produkter inte alltid uppfyller säkerhetsstandarder. Konsumentverket har varnat för sådana babybäddar som inte har testats avseende säkerhet.

När du väljer ett babynest, bör du leta efter modeller som har testats enligt standard, särskilt om de har handtag. Om du går efter ett “babynest bäst i test”, kan du vara säker på att det uppfyller säkerhetskraven. Se också till att det inte finns några långa snören eller smådelar som kan utgöra en stryp- eller kvävningsrisk.

Materialet i babynestet bör vara andningsbart, som till exempel 3D-mesh, för att förhindra överhettning och kvävningsrisk. Undvik babynest med för mjuka eller fluffiga sidor, då dessa kan vara farliga om barnet hamnar med ansiktet nedåt.

Om du väljer att placera babynestet i en barnvagn eller spjälsäng så var noga med att säkra det ordentligt för att undvika fallrisk. Det är också bra att följa allmänna riktlinjer för säker sömn, som att undvika fluffiga kuddar och täcken i babynestet.

FAQ – Vanliga frågor och svar om babynest

Babynest är en populär produkt som många föräldrar gillar att använda, men det är inte alltid lätt att veta allt om detta mångsidiga tillbehör. Här svarar vi på några vanliga frågor som kan uppstå när du funderar på att skaffa ett babynest.

Kan jag resa med ett babynest? 

Ja, de flesta babynest är lätta och kompakta nog för att enkelt kunna tas med på resor. Det finns även specialdesignade bärbara babynest med handtag för ännu enklare transport.

Behöver ett babynest särskild rengöring? 

Generellt sett är de flesta babynest utformade för att vara lätta att rengöra. Många har avtagbara och tvättbara överdrag, och det är alltid bra att följa tillverkarens skötselanvisningar.

Är det säkert att låta tvillingar dela på ett babynest? 

Det finns speciella tvilling babynest som är utformade för att säkert kunna rymma två barn samtidigt. Dessa är oftast större och har element som syftar till att skapa en säker och bekväm miljö för båda barnen. Tänk bara på att det är viktigt att följa tillverkarens riktlinjer och säkerhetsanvisningar när du använder ett tvillingnest.

Vilka material är vanligast i babynest? 

Vanligtvis är babynest tillverkade av material som bomull, polyester eller en blandning av båda. Det finns också ekologiska alternativ som är gjorda av 100 % ekologisk bomull eller bambufiber. Valet av material kan påverka allt från andningsförmåga till hur lätt det är att rengöra.

Kan ett babynest hjälpa mitt barn med kolik? 

Ett babynest är inte en garanterad lösning på kolik, men vissa föräldrar upplever att den ombonade och trygga miljön kan ha en lugnande effekt på barn med kolik. Det finns också särskilda babynest med inbyggda magband som kan fungera som kolikband, vilket kan hjälpa till att lindra obehag.

Behöver jag en separat madrass till mitt babynest? 

De flesta babynest har inbyggd madrass, men det finns också modeller där du kan lägga i en separat madrass för extra komfort eller stöd. Om du funderar på att göra detta så se till att madrassen passar ordentligt och inte påverkar babynestets säkerhet eller stabilitet.