Barngrind bäst i test

Tänk om barngrindar hade fungerat till alla möjliga olika dörröppningar, trappor och utrymmen. Faktum är att barngrindar har förändrats från att vara klumpiga och oflexibla till att fungera i de allra flesta öppningar och situationer. I den här artikeln kommer vi gå igenom de bästa barngrindarna för dig som småbarnsförälder.

En barngrind kan även kallas för säkerhetsgrind eller trappgrind. Så om du i denna artikel eller någon annanstans på internet ser benämningen trappgrind behöver du inte bli förvirrad. Även fast olika tillverkare och butiker kallar produkten för olika namn har den samma syfte. Nämligen att hålla ditt hem säkert för ditt barn.

När det kommer till barngrindar används dessa för att förhindra att barnet tar sig till olika ställen i huset. Det kan till exempel handla om en trappa, ett rum med ömtåliga föremål eller ett ställe i huset där det faktiskt skulle vara farligt för barnet att befinna sig. Trots allt är det vanligast att en barngrind används i samband med en trappa. Därav namnet trappgrind. Trappor brukar ofta vara centralt i huset utan dörr, vilket gör det till ett lockande ställe för en bebis. Då kan det vara smart att sätta upp en trappgrind så att du inte hela tiden behöver gå runt och oroa dig för att din bebis ska börja krypa i trappen.

Barngrind bäst i test – Bästa trappgrinden

Certifierad barngrind som tar lite plats, går att öppna med en hand och passar i många öppningar.

Lascal Kiddyguard Avant 120cm

Diskret utdragbar trappgrind

Öppnas enkelt med en hand

Godkänd enligt EU-standard

Denna barngrind är en nytänkande produkt som är flexibel och smidig att använda i de flesta situationer. Det som utmärker Kiddyguard Avant från andra barngrindar är att den här smarta rullgardinsgrinden tar minimalt med plats när den är öppen. Därför passar denna barngrind riktigt bra i ett hem där du vill ha det snyggt och städat men samtidigt inte tumma på säkerheten. Grinden öppnas enkelt med en hand samt har lås med timerfunktion. Denna barngrind passar öppningar eller trappor upp till 120cm.

När det kommer till barnprodukter i allmänhet och barngrindar i synnerhet är säkerheten självklart viktig. I Sverige kan barngrindar certifieras utifrån standarden SS-EN 1930:2011. Detta är en EU-standard som ska garantera att barn under 24 månader inte ska kunna öppna grinden. Kiddyguard Avant är godkänd enligt SS-EN 1930:2011 samt andra europeiska och amerikanska säkerhetsstandarder för barnprodukter. Detta gör Kiddyguard Avant till ett säkert val för ditt hem.

Hur länge har man en barngrind?

Barngrindar fyller syftet att avgränsa ett utrymme eller hindra barnet från att ta sig någonstans utan en närvarande vuxen. De vanligaste exemplen är en trapp eller ett osäkert rum. Ofta är det när ditt barn inte riktigt har lärt sig gå och ta sig upp och ner för trappor på ett säkert sätt som du väljer att installera en barngrind. Den europeiska standarden för barngrindar gör att barngrindar inte ska kunna öppnas av barn under 24 månader. Vid två års ålder kommer du eventuellt märka att barngrinden delvis börjar förlora sitt syfte.

Hur hög ska en barngrind vara?

När det kommer till höjd på barngrindar brukar detta vara relativt standardiserat. De allra flesta barngrindar som säljs är över 70 cm. Detta är tillräckligt för att hindra barnet att klättra över grinden. Om du av någon anledning väljer att bygga en egen barngrind är det viktigt att tänka på att inte utrusta den med horisontella ribbor. Barnet kan då nyttja de horisontella ribborna för att klättra över grinden. Av den anledningen är alltid kommersiella barngrindar utrustade med vertikala ribbor, och då behöver grinden inte vara så hög.

Bästa billiga barngrinden

BabyDan Säkerhetsgrind

Enkel montering

Kan öppnas åt båda hållen

Kan tas med på resan

Denna barngrind är ett mycket bra och billigt alternativ för dig som vill ha en barngrind som enkelt monteras. Du kan antingen välja att sätta upp grinden tillfälligt med de tillhörande beslagen. Grinden blir då enkel att ta ner och flytta. Alternativt kan du skruva fast grinden med de medföljande skruvarna för en mer permanent konstruktion. Denna barngrind går att öppna åt båda hållen och du som förälder kan enkelt öppna den med en hand.

BabyDan Säkerhetsgrind passar öppningar mellan 62,5cm och 106,8cm. Sammanfattningsvis har denna barngrind mycket bra recensioner online från andra föräldrar. Till stor del upplever andra att grinden uppfyller deras förväntningar och fyller sitt syfte.

Bästa barngrind till trappa

BabyDan Danamic Indikator Säkerhetsgrind

Smidig monteringsindikator

Kräver inga skruvar i väggen

Danamic Indikator säkerhetsgrind är en bra barngrind som kan användas både i dörröppningar och vid trappor. I standardutförande passar grinden för öppningar mellan 73-80 cm. Grinden är mycket enkel att montera med hjälp av monteringsindikatorn som visar när grinden sitter rätt. Anordningen går att fästa helt utan skruvar, så det blir inga skador på din trapp eller dörrkarm.

Att tänka på vid köp av barngrind

Så fort din bebis börjar krypa omkring kommer du troligtvis märka att behovet av en barngrind hemma ökar. När det kommer till barngrindar och trappor är säkerheten mycket viktig. Det sista du vill är att barnet ska kunna öppna barngrinden och börja krypa i trappan utan din vetskap. Välj därför en barngrind som har en bra låsmekanism som hindrar barnet att ta sig förbi grinden. Av samma anledning är det lika viktigt att välja en barngrind som är smidig att använda. Faktum är att risken är större att du som förälder misslyckas stänga, eller glömmer stänga grinden och att barnet därför tar sig igenom. För att undvika detta är det viktigt att köpa en barngrind som du upplever som smidig och enkel att använda. En barngrind som irriterar dig som förälder och slutar med att du inte använder den är en dålig barngrind.

Bygga egen trappgrind

För dig som inte har tummen mitt i handen och är intresserad av ett nytt projekt kan det vara ett bra alternativ att bygga en egen trappgrind. Detta är ett projekt som både kan vara roligt att göra, samt att du kan få trappgrinden att se ut exakt som du vill ha den! Om du sparar några kronor jämfört med att köpa en färdig trappgrind låter vi vara osagt, det beror helt på vilka material du väljer till trappgrinden.

Det enklaste sättet att bygga en egen trappgrind är att ta några lister, såga dessa i rätt längd och sedan skruva ihop. Fästet på väggen kan du enkelt lösa med en lite grövre stående list som skruvas i väggen. Därefter fäster du grinden i fästet med bladgångjärn. På motsatt sida, behöver du på något sätt låsa grinden i stängt läge. Detta kan lösas på olika sätt. När vi byggde vår egna barngrind löste vi det enkelt med två stycken små listbitar fastskruvade i väggen. Det finns även andra mer estetiska alternativ, som till exempel handtag.

Vilken trappgrind är bäst?

Efter att ha gjort en grundlig research och jämfört trappgrindar anser vi att Lascal Kiddyguard Avant är den bästa trappgrinden. Det är en utdragbar trappgrind godkänd i enlighet med europeiska standarder och har hög säkerhet. Dessutom är detta en stilren trappgrind som knappt märks i hopfällbart läge.

Leave a comment