Barnpool bäst i test

Med en bra barnpool kan även de varmaste sommardagarna hemma förvandlas till ett riktigt semesterparadis. Många familjer kan uppleva varma sommardagar som påfrestande, speciellt om man inte har närhet till en sjö och ett svalkande dopp. Dessa dagar är det ett utmärkt alternativ att köpa en barnpool. Utöver att svalka och göra varma sommardagar behagliga är en barnpool även en rolig aktivitet som håller barnen sysselsatta under en lång tid. I den här artikeln går vi igenom vad du bör tänka på när du letar efter den barnpool som är bäst i test, vilka olika barnpooler som finns och vad det är som faktiskt utmärker den bästa barnpoolen.

Om du letar efter något lite mer fartfyllt än en barnpool kan en vattenglidbana vara sommarens perfekta leksak! En vattenglidbana erbjuder nästan samma svalka som en barnpool, men betydligt mer fartfylld lek!

Barnpool bäst i test – Bästa barnpoolen

För att kunna jämföra och utse vilken barnpool som är bäst i test är det nödvändigt att säga att det finns olika varianter för alla behov. För att med enkelhet kunna säga vilken som är den bästa barnpoolen har vi valt att dela in vårt test utefter olika kategorier. Letar du till exempel efter en pool som passar hela familjen är Bestway Barnpool Deluxe det bästa valet. Andra föräldrar kanske letar efter en mindre barnpool med tak och solskydd. Kortfattat kan man säga att det viktigaste är att välja rätt pool utifrån era behov.

Bestway Barnpool Deluxe – Bästa barnpoolen för hela familjen

Bestway barnpool Deluxe - En stor barnpool där hela familjen får plats.

Stor pool för såväl vuxna som barn

Enkel att både fylla och tömma

Rekommenderad lägsta ålder 6 år

Barnpoolen från Bestway där hela familjen ryms för ett svalkande dopp! De tjocka väggarna av vinyl gör poolen robust och slitstark. Den här poolen rymmer hela 1161 liter vatten vilket gör den till en av de större uppblåsbara poolerna för barn. Trots sin storlek är poolen enkel att fylla upp med hjälp av trädgårdsslangen och enkel att tömma med sin inbyggda dräneringsventil. Höjden på poolen är 56 cm, längd 305 cm och bredd 183 cm. Då poolen är relativt djup är rekommenderad ålder 6 år. Det här är absolut den bästa barnpoolen som även får plats med vuxna!

Bestway Sea Captain Barnpool – Bästa barnpoolen med tak och solskydd

Kreativ utformning som bjuder in till lek

Tak som skyddar mot UV-strålning

Inkluderar lagningskit

Denna barnpool utformad som en häftig båt är ett riktigt roligt och skönt tillskott varma sommardagar. Framtill sitter en ratt med tuta som gör badandet ännu roligare. Poolen rymmer 282 liter vatten och har ett praktiskt tak som skyddar mot solen. Rekommenderade åldern är från 3 år och storleken är 2,13 x 1,55 x 1,32 m. I paketet inkluderas förutom pool även ett lagningskit. Om olyckan är framme kan du enkelt reparera poolen och fortsätta leka. Detta gör Sea Captain till bästa barnpoolen med tak!

Bestway H2OGO Vattenpark – Bästa barnpool med rutschkana

Bestway barnpool med rutschkana. En barnpool bäst i test

Rolig rutschkana för de allra minsta

Slitstarkt material

Medföljande pump blåser upp poolen på två minuter

Vem säger att barnpooler med rutschkana är någonting som hör hemma på vattenland? Med den här barnpoolen med rutschkana skapar du ett eget äventyr i din trädgård. Denna vattenpark för de allra minsta är i en perfekt storlek för att få plats på en större uteplats eller mindre trädgård. Poolen är mycket slitstark tack vare polyestermaterial med PVC-beläggning. Vattenparken blåses snabbt upp på två minuter med hjälp av den medföljande pumpen. Framför er har ni flera timmars rolig och svalkande vattenlek.

Mått: 365 x 340 x 152 cm.

Bestway Sunnyland Splash – Bästa babypoolen

Bestway babypool för de allra minsta. Bästa babypoolen

Avtagbar rutschkana

Perfekt storlek för bebisar

Svalkande fontän

Letar du efter en babypool för de allra minsta? Denna roliga pool är rekommenderad till barn från 2 år. Poolen har en rolig avtagbar rutschkana samt en svalkande fontän i mitten. Det enkla dräneringshålet i botten gör det enkelt att tömma poolen och förvara den under vintern. Poolen är perfekt i storleken, inte för skrymmande men alldeles lagom för att kunna underhålla ett mindre barn en längre period. 59 liter vatten rymmer denna pool och måtten är 237 x 201 x 104 cm i uppblåst läge.

Bestway Fast Set – Bästa stora barnpoolen

Bästa stora barnpoolen, Bestway Fast Set.

Klassisk pool som svalkar hela familjen

Hög kvalitét och hållbarhet

Rymmer hela familjen

En klassisk rund pool som passar hela familjen. Genom att köpa en Fast Set pool får du mycket pool för pengarna. Poolen rymmer hela 2300 liter vatten och har anslutning för filterpump. Trots sin storlek och kapacitet är Fast Set otroligt enkel att använda. Blås bara upp toppringen och fyll därefter poolen. Då detta är en relativt djup pool är det här extra viktigt att hålla uppsikt på barn som badar. I en pool likt denna kan det vara bra att utrusta barnen med simpuffar.

Måtten på poolen är 244 x 61 cm.

Att tänka på vid köp av barnpool

När du letar efter en bra barnpool kan det vara svårt att veta vad det är du ska kolla efter. Det finns många olika varianter av pooler och babybassänger idag på marknaden, vilket kan göra det svårt att bestämma sig för en specifik modell. Det finns några saker som är värda att ta i beaktning när du väljer barnpool.

Anpassa poolen efter barnens ålder

När du köper en barnpool är det viktigt att anpassa poolen efter barnens ålder. Detta handlar dels om att barnet ska ha så stor glädje av poolen som möjligt, men även om att poolen ska vara säker. En bra start kan vara att kolla på poolens rekommenderade ålder. Det ger en fingervisning om från vilken ålder poolen är lämplig att bada i. Detta kan såklart skilja sig mellan olika barn, och även mellan olika situationer. Om du planerar att köpa en större barnpool där även du som förälder kan vara med i poolen kommer troligtvis den rekommenderade åldern inte stämma så väl.

Utöver att kontrollera poolens rekommenderade ålder är det även bra att tänka på hur poolen kommer att användas. Är barnet i den ålder att det är möjligt att leka relativt självständigt i poolen eller kräver det konstant passning av dig? Är poolen tillräckligt stor så att barnet kan leka och ha med sig leksaker i poolen?

Storlek och djup

När det kommer till storlek och djup på en barnpool bör du börja med att fundera på hur stor pool du får plats med hemma. En bra barnpool ska få plats utan att konstant behöva tömmas, flyttas och förvaras undan. En pool som hela tiden behöver tömmas och fyllas kommer att användas mindre än en pool som får en naturlig plats i trädgården eller uteplatsen.

Därtill behöver storleken och djupet anpassas till efter hur ni planerar att använda poolen. Om du är ute efter en pool som mer liknar en plaskdamm för din bebis bör du välja en mindre pool som har ett lågt vattendjup. På så sätt kan du känna dig tryggare när ditt barn plaskar runt i poolen och du behöver inte konstant vara på din vakt. Samtidigt så fyller plaskdammar och mindre barnpooler syftet att svalka barnet och erbjuda rolig vattenlek. Om du däremot är ute efter en pool där även du som förälder kan vara närvarande och svalka dig själv bör du gå på ett alternativ som erbjuder ordentligt vattendjup och storlek.

Skydda poolen från solen

Att skydda barnpoolen från solen har flera syften. Vatten reflekterar solens strålar samtidigt som barn är extra känsliga mot just UV-strålning. Tänk därför på att inte låta ditt barn bada i poolen, i gassande solsken utan någon form av solskydd. Ett alternativ är att applicera solskydd på barnen, ett annat alternativ är att skydda hela poolen från solens strålar. Genom att solskydda poolen skapar du även en behagligare och svalare miljö vid badtillfället. Det finns en hel del pooler som har ett påbyggt tak. Detta gäller främst pooler avsedda för mindre barn, där solskydd är extra kritiskt.

När du väljer att skydda din pool ifrån solen så förlänger du även poolens livslängd. De flesta varianter av plast och gummi åldras snabbare när de under en längre period utsätts för direkt sol. Det är därför bra att skydda din pool med antingen ett tak eller parasoll när poolen står på verandan eller trädgården.

Materialval och kvalité

De flesta babypooler och bra barnpooler är tillverkade i slitstarkt vinyl. När du väljer barnpool ska du välja en barnpool av bästa kvalité. Trots att du väljer bra kvalité på barnpoolen är det lätt hänt att en häftig vattenlek gör ett hål på poolen. En del pooler skickar med ett reparationskit vid köptillfället. Annars brukar det fungera att laga poolen med ett reparationskit för cykeldäck.

Säkerhet

Säkerheten är någonting du måste ta i beaktning när du köper en pool till hemmet. Barn ska aldrig bada i en pool utan uppsikt från en vuxen. Även om du tänker att poolen är grund och att ingenting kan hända bör du ändå ha uppsikt över ditt barn. Även en pool med lite vatten kan utgöra fara för ett litet barn. Köper du en större pool med djupare vatten bör du täcka över poolen när den inte används. Det är tyvärr inte ovanligt att barn drunknar i pooler, senast rapporterat av DN 16 Juni. Att täcka över poolen är ett enkelt sätt att förhindra potentiella dödsolyckor. Om du har poolen i trädgården kan ett annat sätt att skydda den vara att montera en barngrind vid dörren.

Underhåll och skötsel av barnpool

En barnpool är relativt enkel att ta hand om och underhålla. Till skillnad från en nedgrävd pool behöver du inte speciella verktyg, rutiner eller kunskaper. Med ett sunt förnuft och god hygien håller du poolen fräsch under hela säsongen.

Fylla barnpool

När du fyller barnpoolen ska du inte fylla poolen högre än tillverkarens anvisningar. Om du har möjlighet att fylla poolen med sjövatten eller regnvatten kan detta vara ett alternativ för att spara in på dricksvattnet där du bor. En del kommuner inför bevattningsförbud de varma sommarmånaderna. Det innebär att det under den perioden inte är tillåtet att fylla sin pool med dricksvatten.

Rengöra barnpool

För att motverka dålig vattenkvalité och problem med din barnpool bör du se till att rengöra barnpoolen regelbundet. Den enklaste formen av rengöring utför du enkelt med en håv. På så sätt kan du ta upp synligt smuts och hålla poolen ren från gräs, sand och grus. Läs i poolens manual om tillverkaren rekommenderar användning av klor i poolen. Det är relativt ovanligt att en barnpool behöver rengöras med klor. I och med att poolernas vattenkapacitet är relativt låg och att poolen inte cirkulerar vattnet brukar det räcka med att skura av poolen vid tömning och fyllning samt rengöra den från synligt smuts.

Förvara barnpool

När badsäsongen är över och det är dags att förvara poolen är det viktigt att göra det på rätt sätt så att poolen sedan är redo när värmen kommer igen. Lägg in poolen för förvaring när den är ren och torr. Vik ihop poolen och se till att den inte ligger bland några vassa föremål som kan skada poolen under vinterhalvåret. Därtill är det bra om poolen förvaras i normala temperaturer och inte utsätts för solljus. För extrema temperaturer och solljus kan göra att poolens material försämras, samt att bakterier kan frodas i poolen. Om du förvarar din pool rätt och tar hand om den kommer det vara ett roligt tillskott många säsonger framöver!

Sammanfattning av bästa barnpoolen

För att sammanfatta är det viktigt att välja en barnpool som passar dina behov och önskemål. De barnpooler vi har listat i den här artikeln är de absolut bästa alternativen inom de olika kategorierna.

Leave a comment