Bästa babygymmet – Babygym bäst i test

Ett babygym är någonting som står på de flesta föräldrars inköpslista. Anledningen till det är självklar. Babygymmet är inte bara roligt för ditt barn, det utvecklar även ditt barns motorik och kan fungera fint som en distraktion när bebisen är ledsen. I den här artikeln hjälper vi dig som ska köpa ett babygym att hitta ett babygym som passar dig. Vi har gått igenom de babygym som finns på marknaden idag och tagit fram de produkter som vi anser vara bäst i test.

Vad är ett babygym?

Ett babygym är en typ av aktivitetsleksak som är särskilt utformad för spädbarn och mindre barn. Den består vanligtvis av en uppsättning färgglada, mjuka leksaker som hänger i babygymmets tak eller är placerade på golvet.

Utöver att ett babygym är en rolig aktivitet för ditt barn stimulerar babygymmet även till rörelse och uppmuntrar till utforskande och lärande. Det kan bidra till barnets fysiska utveckling, eftersom det lär sig att kontrollera sina rörelser och sin balans när det sträcker sig efter leksakerna.

Från att samtliga babygym var ganska liknande finns det idag många olika typer av babygym på marknaden. Allt ifrån enkla golvmattor med hängande leksaker till mer omfattande babygym med till exempel interaktiva lampor och ljud.

Babygym bäst i test

Det babygym som enligt vårt jämförelse är bäst i test är Skip hop Treetop Friends. I vår undersökning kring vilket det bästa babygymmet är har vi utgått från flera olika faktorer. När det kommer till barnleksaker och barnprodukter är säkerheten självklart viktig. Utöver det finns det ett flertal andra krav vi som föräldrar har på ett bra babygym. När vi har gjort vår jämförelse av babygym har vi utgått ifrån säkerhet, design, användarrecensioner, mängden roliga leksaker samt mycket mer.

Skip hop Treetop Friends Classic babygym

Skip hop babygym är en av de bästa babygymmen för bebisar

Svensktillverkat högkvalitativt babygym

Roliga leksaker både i mattan och taket

Vackra illustrationer av Sandra Isaksson

Detta babygym från Skip hop är ett högkvalitativt och svenskproducerat babygym som håller ditt barn sysselsatt länge! Den mjuka mattan och tillhörande kudden gör att ditt barn ligger bekvämt. Till skillnad från många andra babygym finns här intressanta leksaker både i mattan och i taket. Detta gör att ditt barn motiveras till att vända sig till mage. I mattan finns bland annat den lockande spegeln med inbyggt ljud.

Babygymmet är illustrerat av den svenska formgivaren Sandra Isaksson. Detta innebär att illustrationerna är oerhört fina, och att babygymmet passar in hemma.

I det här babygymmet kommer din bebis ha fullt upp med att utforska de olika leksakerna. Vad sägs om till exempel det prasslande lövet eller pipande blomman? Det är lätt att förstå varför det här babygymmet har så höga recensioner av andra föräldrar. Vi kan inte annat än att hålla med tidigare recensenter och instämma i att det här är ett av de bästa babygymmen på marknaden!

JLY Babygym Kanin

Prisvärt babygym med underhållande leksaker

Harmonisk design

Mysig vadderad kant

Prisvärt babygym

För den som letar efter ett prisvärt babygym med underhållande leksaker och fin design är detta babygym en riktig fullträff! Babygymmet från JLY är ett riktigt mysigt babygym med en fin vadderad kant. Leksakerna i detta babygym är inte bara fina, de är kreativa och roliga att leka med! Bland annat innehåller detta babygym flera mjuka, gosiga kaniner. Därtill kan din bebis även utforska pipleksakerna som hänger i gymmets båge. För att stimulera till rörelse och motivera barnet till att rulla runt till mage finns det på mattan två kaniner, en nyckelpiga och en rolig spegel.

Det som utmärker det här babygymmet är att du får väldigt mycket för pengarna, roliga leksaker och en fin design gör att det här babygymmet får en självklar plats i husets centrala delar!

Rätt Start Baby Owls Babygym

Rätt start Baby Owls är ett miljövänligt alternativ till andra babygym

Ingen plast eller onaturliga ämnen

Löstagbara leksaker

Miljövänligt babygym

Det här babygymmet är ett säkert val för dig som vill att ditt barn inte ska exponeras mot plast och onaturliga ämnen. Utöver att vara ett miljövänligt alternativ i mycket fina färger innehåller babygymmet även flera roliga och pedagogiska leksaker. De flygande ugglorna är löstagbara och ger ditt barn många intressanta intryck. Babygymmet stimulerar såväl hörsel, syn,känsel och motorik.

I det här babygymmet kan du låta din bebis leka fritt utan att bekymra dig över dåliga materialval. Babygymmet är helt fritt från artificiella färger, BPA och PVC.

Vad ska man tänka på när man köper babygym?

När man väljer ett babygym finns det flera faktorer att ta hänsyn till. För det första bör du leta efter ett som är säkert och som har testats med avseende på kvalitet. Tänk även på att välja ett babygym som passar er vad gäller storlek, vikt och funktioner. Därtill är det även viktigt att ta hänsyn till priset och se till att du väljer en produkt som ryms inom din budget. När det kommer till babygym behöver du faktiskt inte spendera allt för mycket pengar för att få tag på ett roligt babygym till ditt barn.

Babygymmets fördelar

Några av de största fördelarna med att använda ett babygym är förbättrad hand-ögonkoordination, förbättrad rörlighet och motorik. Många barn verkar även tycka att det är väldigt intressant och roligt med ett babygym.

En annan fördel med babygymmet är att många bebisar verkar trivas väldigt bra med att ligga i babygymmet. Detta kan vara särskilt hjälpsamt om du behöver båda händerna för att fixa någonting snabbt. Då kan bebisen läggas i babygymmet och ha en bra stund medans du fixar vardagens praktiska uppgifter. Om du känner att ett babygym inte är helt rätt när du ska utföra vardagssysslor som att plocka ur diskmaskinen skulle en babysitter kunna vara ett alternativ. I en babysitter kan ditt barn hålla uppsikt över dig, samtidigt som du har båda händerna fria.

Hur länge ska barn vara i ett babygym?

Om ditt barn uppskattar att ligga i babygymmet funderar du kanske på hur länge din bebis egentligen kan ligga och leka i gymmet? Det finns egentligen inget rakt svar på den frågan. Det är självklart viktigt att du har uppsikt över ditt barn i babygymmet så att ditt barn har det bra. Om ditt barn ligger och leker i babygymmet finns det ingen anledning att oroa sig för att barnet har legat där för länge, självklart inom rimliga gränser.

När det kommer till vilken ålder som passar för ett babygym är detta väldigt individuellt. Det går bra att införskaffa sig ett babygym redan vid födseln och testa om bebisen uppskattar det. Ifall det är så att bebisen tycker om att ligga i babygymmet är detta bara någonting positivt. Babygymmet fortsätter att fylla en funktion även när bebisen blivit lite större. Då kan babygymmet användas för att träna bebisen till att snurra över till magen.

När din bebis har tröttnat på babygymmet kanske det är dags för en aktivitetskub? Aktivitetskuber finns anpassade för flera olika åldrar och kan ge ditt barn många timmars rolig lek.

Så har vi genomfört testet

Innan den här artiklen skrevs genomfördes en stor jämförelse mellan olika babygym för att få en så komplett bild som möjligt. De flesta produkterna i testet har utvärderats genom online-undersökningar. Genom att sammanställa recensioner, produktbeskrivningar, oberoende tester och mycket mer har vi kunnat skapa oss en bild av olika babygym och dess för- och nackdelar. Efter att ha gjort en sammanställning och urval valde vi därefter ut de tre babygym som vi anser vara bäst i test.

Vilket babygym är bäst?

Enligt vår jämförelse där vi har kollat på ett stort antal babygym är Skip hop Treetop Friends det bästa valet för dig som letar efter ett nytt babygym. Utöver att vara ett roligt babygym med många stimulerande leksaker för din bebis är det även ett väldigt fint och kreativt babygym som passar utmärkt redan från födseln.

Leave a comment