Bästa babytäcket – Barntäcke bäst i test

När det kommer till ditt barns sömn vill du som förälder så klart hitta de bästa produkterna för ändamålet. När du kollar runt bland babytäcken till ditt barn finns det några saker att tänka på för att hitta det bästa babytäcket. På samma sätt som du noga väljer ut ett passande täcke till dig själv behöver du välja ett barntäcke. För att du inte ska överösas med all information som finns gällande babytäcken kommer vi i den här artikeln gå igenom allting du behöver tänka på när du är på jakt efter det bästa babytäcket. Oavsett om det handlar om ekologiska babytäcken, svala babytäcken eller babytäcken för barnvagn kommer du få all information du behöver i den här artikeln.

Det finns några saker som kännetecknar ett bra babytäcke. Det bästa barntäcket är det täcke som håller ditt barn svalt vid behov och varmt vid behov. Utöver det är passformen viktig när du köper ett babytäcke. För att täcket inte ska vara för litet eller för stort behöver du kontrollera vilken storlek du ska köpa. Detta beror till stor del på var du ska använda täcket. Är tanken att köpa ett babytäcke för barnvagnen, vaggan eller för spjälsängen? Dessutom efterfrågas ekologiska babytäcken i mycket större utsträckning idag än tidigare. Det kan alltså skilja sig åt vilket som är det bästa babytäcket, beroende på hur täcket ska användas. Därför har vi i den här artikeln listat de bästa babytäckena inom de mest populära kategorierna hos föräldrar.

Barntäcke bäst i test

När det kommer till vilket barntäcke som är bäst i test står det klart att det finns tre stycken täcken som är bäst i de olika kategorierna. Det bästa babytäcket är det som passar tillfället, och därför är det viktigt att på ett nyanserat sätt dela upp täckena i olika kategorier. Oavsett om du letar efter det bästa babytäcket för spjälsäng, barnvagn, vagga eller ett helt bäddset har vi några favoriter att tipsa dig om.

Samtliga av dessa täcken har goda recensioner av andra föräldrar och är tillverkade på ett omsorgsfullt sätt. Ett alternativ till att använda babytäcke är att låta ditt barn sova i en sovpåse. Läs mer om det här.

Bästa babytäcket för spjälsäng

Rätt Start Täcke Eko

Bästa babytäcket för barnvagn och vagga

Mini Dreams Luxe

Bästa bäddset för bebis

Mantulien Bäddset

Bästa babyset med täcke och kudde

Mantulien Fera Täcke och Kudde

Mantulien har skapat ett riktigt fint babytäcke som passar barnvagn eller vagga

Är du på jakt efter matchande kudde och täcke till din bebis? Detta set med dubbelsidigt täcke och kudde är en av de finaste och mest behagliga sömnprodukterna på länge. Yttertyget består av 100% högkvalitativ bomull och insidan är gjord av allergivänlig silikonfleece. Perfekt för den allergiska bebisen eller dig som är extra noggrann med materialvalen. En stor fördel med detta set är att det kan användas utan lakan, istället tvättar du enkelt setet i tvättmaskin på 30 grader.Storleken på täcket är 70x80cm. Detta är en standardstorlek som brukar passa de allra flesta barnvagnar och vaggor.

Bästa babytäcket för spjälsäng

Rätt Start Täcke Eko-Bomull för spjälsäng

Rätt Start Täcke är inte bara ett bekvämt babytäcke för spjälsäng. Det är även det bästa babytäcket för spjälsäng som är ekologiskt

Rätt Start Täcke i Eko-bomull är det bästa babytäcket för barn som sover i spjälsäng. Materialet i täcket är 100% bomull kombinerat med ventilerande microfiber. Genom att täcket blivit utvecklat tillsammans med specialister transporterar täcket effektivt bort fukt och håller ditt barn torrt hela natten. Trots sina 100% bomull är det här ett täcke som tål att tvättas om olyckan varit framme. Som högst klarar täcket 95 grader i tvättmaskin, men rekommendationen är att tvätta i 40 grader för att bibehålla täckets spänst och form. För dig som letar efter det bästa babytäcket för spjälsäng är det här ett riktigt bra alternativ.

Bästa täcket för barnvagn och vagga

Mini Dreams Luxe Vagn/Vagga

Bästa babytäcket för barnvagn eller vagga kommer från Mini Dreams

Om du är på jakt efter det bästa babytäcket som passar i en barnvagn eller vagga är detta täcke det du letar efter.Det här är ett mycket mjukt och behagligt täcke i standardstorleken 70x80cm som passar barnvagnar och vaggor. Stoppningen består av microfiber vilket ger den luftiga känslan och yttertyget med 100% bomull ger en skön yta. Att maskintvätta täcket i 60 grader är inga problem. Om du letar efter att kombinera detta täcke med en kudde kan du läsa mer här.

Bästa ekologiska babytäcket

Umami Täcke Eko Bomull

Umami, det bästa ekologiska babytäcket för bebisar

Det är en skön känsla att veta att ens bebis sover i något som både är bra för barnet och omvärlden. Detta ekologiska paket bestående av babytäcke och kudde för spjälsäng är tillverkat i ekologisk bomull. Täcket är Oeko-Tex certifierat. Oeko-Tex är en av världens mest kända certifikat för att en produkt uppfyller höga humanekologiska krav. Du kan alltså vara säker på att ditt barn sover i en miljö utan dåliga partiklar och gifter. Täckets storlek är 100x130cm vilket gör att det passar perfekt att användas i de flesta spjälsängar.

Bästa babytäcket för sommaren

NG Baby Täcke EKO Tunt för spjälsäng

Ett svalt babytäcke perfekt för sommaren

Ett täcke som passar de varmare månaderna av året. Detta tunna täcke från NG Baby gör att din bebis håller sig sval men samtidigt omsluten och bekväm. Täckets yttre är gjort av 100% GOTS-certifierad ekologisk bomullssatin. Stoppningen består av återvunnen fibervadd producerad i Sverige, vilket gör det här isotoppstäcket till ett riktigt bra miljöval. Att hitta ett täcke som är svalt för sin bebis men samtidigt bekvämt är inte alltid helt lätt. Därför känns det extra roligt att få rekommendera NG Babys täcke som verkligen är ett bra svalt babytäcke för de allra minsta.

Så väljer du rätt babytäcke – Välj bästa babytäcke

När det kommer till att välja babytäcke finns det en hel del saker att tänka på för att du ska hitta det bästa möjliga babytäcket för ditt barn. Idag finns det en hel del olika barntäcken på marknaden. Olika varianter fungerar olika bra för olika tillfällen och det finns några saker som är extra viktiga att kontrollera när du ska köpa dig ett barntäcke.

Välj rätt storlek på babytäcket

När du letar efter ett babytäcke kommer du upptäcka att babytäcken säljs i flertalet olika storlekar. Storleken på täcke till bebisar är viktigare än vad man först kan tro. Ett för litet täcke riskerar att inte täcka hela din bebis och på så sätt kan kyla komma in till kroppen. Om du tänker efter själv är det inte värst behagligt att sova med ett för litet täcke. Å andra sidan så kan ett för stort täcke också vara ett bekymmer. När ett täcke är för stort tar täcket upp plats i spjälsängen eller vaggan. Därtill kan ett för stort täcke faktiskt utgöra fara för din bebis, om täcket hamnar ovanför bebisens huvud. Välj därför ett täcke som passar där du faktiskt ska använda täcket.

En standardstorlek för babytäcken som ska användas i spjälsäng är 100x130cm. Detta gör att din bebis får plats under täcket men täcket blir inte för stort och otympligt för spjälsängen. När det kommer till vagga och barnvagn är det ett mindre täcke som gäller. Standardstorleken för täcken anpassade för vagga och barnvagn är 70x80cm.

Försök därför att välja ett täcke med standardstorlek. Det gör den bekvämare för din bebis och enklare för dig när du ska bädda barnvagnen eller spjälsängen.

Hur varmt är det bästa babytäcket

När det kommer till tjocklek och värme hos babytäcken är detta någonting som måste anpassas efter bebisen och temperaturen i omgivningen. En stor fördel med att babytäcken är relativt billiga jämfört med andra saker du som förälder behöver är att du kan ha flera täcken som fungerar vid olika temperaturer. Det finns tjockare babytäcken som ger god värme och det finns svalare sommartäcken som fungerar bättre när det är varmare ute. Därtill finns det även täcken som anpassar sig efter kroppen och omgivningens temperatur och transporterar bort fukt och värme vid behov.

Vilken fyllning i babytäcke?

När vi tänker på täcken är det framförallt duntäcken som är populära bland vuxna människor. När det kommer till barn och babytäcken är det lite annorlunda. Ofta sover bebisar med kläder vilket gör att det inte finns samma behov av tjocka duntäcken som hos vuxna människor. Istället är det vanligt att babytäcken fylls med fibervadd, hålfibrer eller polyester.

Vilken fyllning som är bäst i ett babytäcke är individuellt. Däremot kan det vara bra att kontrollera så att fyllningen håller hög kvalité och bidrar till en luftig känsla i täcket.

Välj ett allergivänligt babytäcke

Om ditt barn är allergikänsligt är det viktigt att välja allergivänliga täcken. Många tillverkare specificerar huruvida täcket är allergivänligt eller inte. För att kontrollera huruvida ett täcke är allergivänligt eller inte kan du kolla in Astma och Allergiförbundets hemsida. Där kan du söka på täcket och se om det finns med i deras allergivänliga lista eller inte.

Leave a comment