Bästa febertermometer för barn

En febertermometer är ett måste att ha hemma för alla familjer. De flesta barn drabbas av feber. Som tur är är feber oftast ofarligt för barn och går över av sig själv utan behandling. Trots det kan det vara bra att som förälder hålla koll på ditt barns kroppstemperatur med en febertermometer för barn. Genom att använda en bra febertermometer kan du hålla ditt barns kroppstemperatur under uppsikt och kontrollera ditt barns hälsotillstånd.

Hur skiljer sig febertermometrar för barn, vuxna och bebisar?

Idag finns det flera olika varianter av febertermometrar för både barn, vuxna och bebisar. En av de vanligaste typerna av febertermometrar är örontermometern. Med en örontermometer mäter du enkelt kroppens temperatur från trumhinnan. Fördelen med att använda dig av en örontermometer är att den fungerar för både barn och vuxna. När det kommer till bebisar under 1 år rekommenderar 1177 att temperaturen mäts via rumpan istället för en örontermometer. Anledningen till detta är att denna mätmetod ger ett säkrare resultat på barn under 1 år.

En annan typ av febertermometer som fungerar för nästan hela familjen är den klassiska febertermometern som mäter via munhålan eller armhålan. Denna typ av termometer kan väcka mer obehag hos barn, då termometern behöver hållas stilla under tungan. Om du är ute efter en billig febertermometer kan dock detta vara ett bra alternativ, då dessa munhåletermometrar brukar vara några hundralappar billigare än örontermometrar.

Bästa febertermometer för bebis under 1 år

Braun febertermometer för bebis under 1 år

Braun High Speed Thermometer PRT 1000

Passande termometer för bebisar under 1 år

Mäter exakt temperatur via munnen, armhålan eller ändtarmen

Mjuk spets minskar obehag

Denna febertermometer passar hela familjen, men även bebisar under 1 år. Termometern kan användas för att mäta temperaturen via munhålan, armhålan eller ändtarmen. Den mjuka spetsen och böjbara materialet gör att denna termometer inte känns lika obehaglig som andra hårda termometrar. Utöver att vara användarvänlig med sin tydliga display är detta även en väldigt pålitlig termometer enligt flera oberoende tester. Termometern läser snabbt av din temperatur och markerar med ett pip när resultatet är klart att läsas av. För dig som letar efter en billig febertermometer för bebis är detta ett utmärkt alternativ.

Bästa febertermometer för barn – Febertermometer barn bäst i test

Febertermometer för barn som mäter temperaturen i örat

Tomee Tippee Digital Örontermometer

Mäter temperaturen via örat på 1 sekund

Pålitligt resultat

Fungerar för hela familjen – även de minsta öronen

En örontermeter är ett enkelt och snabbt sätt för dig att hålla koll på din egen eller ditt barns kroppstemperatur. För att göra det så enkelt som möjligt bör du använda dig av denna digitala örontermometer från Tomee Tippee. Genom att använda dig av denna örontermometer kan du på ett enkelt sätt läsa av barnets kroppstemperatur genom örat. Redan efter en sekund har du resultatet på den tydliga displayen, och att krångla med en munhåletermometer känns långt borta. En av anledningarna till att vi väljer ut den här termometern som den bästa febertermometern för barn är hur smidig termometern är att använda. Utöver att läsa av temperaturen snabbt, är den enkel att använda även på de minsta öronen i familjen.

Trots att denna termometer är enligt vårt tycke den bästa termometern på marknaden finns det termometrar som kostar betydligt mycket mer. Faktum är att du faktiskt inte behöver spendera mer pengar än så här för att få en bra, funktionell och säker termometer för hela familjen.

Så jämförde vi febertermometrar för barn

En febertermometer är ett måste hos alla familjer. En stort irritationsmoment gällande febertermometrar är att de inte fungerar när de väl behövs. Det är en insikt vi har varit i själva och som ligger till grund för denna jämförelsen. Utöver att en febertermometer ska vara driftsäker och fungera när du verkligen behöver den finns det fler aspekter att ta hänsyn till. Vidare är det viktigt att den febertermometer du väljer till ditt barn faktiskt visar en rättvisande temperatur. I det här testet av febertermometrar för barn har vi enbart valt ut termometrar som visat sig vara exakta och med låg felmarginal. Genom att både testat, läst och jämfört olika febertermometrar för barn har vi kunnat rekommendera två stycken termometrar som vi rekommenderar för barnfamiljer och för bebisar.

En annan faktor att ta hänsyn till är priset. Trots att febertermometrar kan kännas som en liten kostnad, är det en av många små kostnader som kan vara betungande för en barnfamilj. Därför har vi valt att ta hänsyn till termometerns pris när vi har valt ut vilken febertermometer som är bäst till barn. Oavsett om du väljer att köpa en av de termometrarna vi rekommenderar för barn, eller hittar ett annat alternativ tycker vi det är viktigt att du inte betalar för mycket. Någonting som är bra att känna till gällande de dyrare febertermometrarna är att det du betalar för ofta är att termometern är av ett visst märke, eller extrafunktioner som i vissa fall kan vara bra att ha. I det här testet av febertermometrar har vi valt att utgå ifrån termometerns viktigaste egenskaper. För det första ska termometern visa rätt temperatur, för det andra så ska termometern vara smidig att använda, och för det tredje så ska termometern vara av bra kvalité.

Om du är intresserad av att läsa mer om feber hos barn, och specifikt hur feber kan påverka barns sömn kan du läsa mer om det här.

Sammanfattning av febertermometer för barn

Feber är aldrig roligt att drabbas av, speciellt inte för mindre barn. Genom att ha en febertermometer hemma är du väl förberedd för eventuella sjukdomsperioder framöver. För att sammanfatta är en febertermometer ett måste i ett badrumsskåp. Tillsammans med tandborste och andra nödvändigheter har febertermometern sin självklara plats.