Bästa GPS-klocka för barn – GPS-klocka bäst i test

Letar du efter ett sätt att hålla koll på och kommunicera med ditt barn utan mobiltelefon? Ofta använder vi olika namn, alltifrån smartwatch, telefonklocka till gps klocka för barn. Men vi är ofta ute efter samma typ av funktioner som ofta går att hitta under alla de benämningarna. För vissa är det viktigast att alltid kunna veta vart sitt barn är, och därav att klockan har inbyggd gps. Medans för andra är det viktigast att den fungerar likt en telefon så barnet alltid kan ringa om det är något samt att man själv alltid kan nå sitt barn. En viktig funktion kan även vara hållbarheten och därav vikten att klockan är vattentät. I denna artikel går vi igenom de bästa gps-klockorna för barn utifrån dess funktioner, kvalité samt pris.

GPS klocka för barn bäst-i-test

En smartwatch är oftast en klocka som kräver att barnet också har en mobil närvarande. Ofta kan det vara just en sån klocka som barnet själv har önskat sig, men vi tipsar därav om att först kolla igenom kraven för klockan innan ni gör ert val. I denna artikel har vi därav valt att fokusera på de klockorna som fungerar precis som de är, utan någon mobil till. Däremot behöver klockan oftast ett simkort för att nyttja samtlig funktionalitet. Mer om det senare i artikeln.

Xplora GO3 är en prisbelönt gps-klocka för barn.

Xplora XGO3

Kan ringa och ta emot samtal

Trygga zoner som kontrolleras i föräldra-appen

TJäna Xplora Coins med stegräknaren

Skolläge gör att barnet alltid kan ha klockan på sig – även under skoltid

Det här är en prisbelönt GPS-klocka för barn med en massa innovativa och smarta funktioner. Det är lätt att förstå varför den här GPS-klockan är så populär. Xploras smartklocka med tillhörande föräldra-app ger dig som förälder trygghet och ditt barn smarta och roliga funktioner.

Det är viktigt att barn rör på sig. Xplora GO3 uppmanar till rörelse genom en integrerad stegräknare. När barnet har samlat in steg kan dessa sedan växlas in till olika belöningar i Xploras aktivitetsplattform.

Funktioner för alla åldrar

Xplora GO3 är fullmatad med smarta funktioner som är lämpliga för både stora och små. Med den här GPS-klockan kan du som förälder både ringa och sms:a med ditt barn på ett enkelt sätt. En viktig funktion i Xplora XGO3 är skolläget. Genom skolläget inaktiveras majoriteten av klockans funktioner mellan de klockslag som ställs in i föräldra-appen. När klockan är i skolläge kan barnet fortfarande se tiden samt aktivera SOS-funktionen.

Dessutom har Xplora GO3 ett mycket väl fungerande GPS-system med trygga zoner. De trygga zonerna ställs enkelt in i föräldra-appen, där du även på ett smidigt sätt kan se var ditt barn befinner sig.

Hög kvalité och bra tålighet

Sammanfattningsvis är Xplora GO3 en klocka med hög kvalité och tålighet. IP68-certifiering gör att klockan klarar både vatten och damm utan att ta skada. Kvalitén känns bra och tillräcklig i både armband och klockskärmen. Detta gör Xplora GO3 till ett utmärkt och prisvärt alternativ till första mobilen. Med GO3 får du alla viktiga funktioner från en mobiltelefon, men minskar skärmtiden och exponeringen till internet.

Cmee Play Time är en smart GPS-klocka med bra funktioner för barn i alla åldrar

Cmee Play Time Gps-klocka

Kan ringa och ta emot samtal (som en mobiltelefon)

Upp till 5 dagars batteritid

GPS-spårning via karta & funktion för trygghetszon

Cmee Play Time är en av de bästa gps-klockorna för barn idag. Klockan kommer i flera färger som svart, blått, vitt och rosa. Den tillhörande föräldra-appen gör att du kan följa ditt barn från din egen mobil. Det här är ett perfekt alternativ för barnet som inte är tillräckligt gammalt för att få sin egen mobiltelefon, med allt vad det innebär, men som man fortfarande vill kunna nå via samtal och meddelanden. Samtidigt är klockan ett bra alternativ istället för mobiltelefon till även de äldre barnen då den har mer avancerande funktioner om så önskar. Obs! Vissa extra funktioner betalar man en liten månadsavgift för. En smart funktion i Cmee Play Time är stör-ej läget. Stör-ej läget kan till exempel användas under skoltid, och begränsar då klockans funktionalitet. Klockan har även en kamera, väckarklocka och alarm.

Xplora X6 Play är en komplett GPS-klocka för barn

Xplora X6 Play

X6 Play är uppföljaren till Xploras tidigare bästsäljare X5. X6 Play är en komplett smartklocka för barn som ännu inte har en egen mobiltelefon. Den här testvinnande GPS-klockan är ett utmärkt val för föräldrar som letar efter en pålitlig GPS-klocka.

Bra batteritid

Samtal & meddelanden

Tillförlitlig GPS med trygghetszoner

Uppdaterade funktioner och förbättrad kvalité

Trygga och smarta funktioner

X6 Play är utöver en bra GPS-klocka en klocka fylld av smarta funktioner som underlättar föräldraskapet. Genom klockan kan ni enkelt chatta, ringa eller skicka röstmeddelanden till varandra. Genom att ställa in trygga zoner i klockan kan du i föräldra-appen larmas när barnet är utanför den trygga zonen. Till skillnad från föregångaren X5 och Xplora GO3, har X6 Play en mycket mer exakt och välfungerande GPS-funktionalitet. Den trygga zonen går att ställa in med så lite som 300-meter.

För att en smartklocka eller GPS-klocka ska kunna fungera för ett barn är det viktigt att den fungerar i skolan. Med hjälp av skolläget i X6 Play kan du som förälder ställa in tider där klockan enbart fungerar för att visa tiden och skicka nöd-meddelanden.

Anpassningsbar för just ditt barn

En GPS-klocka för barn fyller bara sin funktion om den faktiskt används. Därför är det viktigt att klockan inte bara tilltalar dig som vuxen, utan även barnet självt. Med X6 Play kan barnet själv anpassa färger, bakgrundsbilder och ringsignaler så att klockan blir unik! Det här är ett smart sätt att göra klockan mer personlig, och på så sätt minska risken att klockan skadas eller tappas bort. För att motivera barnet till att använda klockan mer och uppmuntra till rörelse i vardagen kan stegräknaren i X6 Play kopplas till Goplay-aktivitetsuniversum. Här kan barnet växla in steg och rörelse mot belöningar, priser och andra roliga utmaningar speciellt anpassade för barn.

Enkel att använda för både vuxna och barn

En stor anledning till att X6 Play är den bästa GPS-klockan för barn är dess enkelhet. Den tillhörande föräldra-appen är enkel och smidig att använda, och har alla funktioner som kan önskas. Utöver det är klockan enkel att komma igång med och avsaknaden av krångliga inställningar gör installationen lätt och rolig.

Att tänka på vid köp av GPS-klocka för barn

När du står i valet att köpa en GPS-klocka till ditt barn finns det några saker som kan vara bra att tänka på för att göra ett så bra köp som möjligt. GPS-klockor är ett smart och enkelt sätt att kunna följa samt kommunicera med ditt barn utan en mobiltelefon. Funktionerna mellan olika GPS-klockor för barn skiljer sig dock åt. Därför är det viktigt att undersöka vilken GPS-klocka som är bäst för just ditt behov.

Smartwatch eller GPS-klocka till barn?

Många föräldrar börjar med att leta efter en smartwatch till sitt barn. Smartwatches har blivit mer och mer vanligt hos vuxna. Lanseringen av Apple Watch, Samsungs olika modeller och löparklockor från Garmin har gjort att användandet av smartwatches har ökat markant. Om du börjar med att leta efter en smartwatch till ditt barn kan det vara bra att fundera på vilken funktionalitet du faktiskt är ute efter. En smartwatch innehåller ofta en hel del funktioner som kan upplevas överflödiga för barn. Utöver det kräver ofta en smartwatch koppling till en mobiltelefon. Ett alternativ kan därför vara att köpa en lite enklare GPS-klocka till ditt barn. Skillnaden är att dessa klockor fungerar utan koppling till mobiltelefon och att funktionerna är utformade efter barnets behov.

Undersök klockans tålighet och vattentäthet

Ingen förälder vill investera i en ny gps-klocka till sitt barn som går sönder första dagen. Därför är det viktigt att undersöka hur kvalitén är på klockan du planerar att köpa. Många gps-klockor för barn är byggda för att klara lite tuffare förhållanden med lek och smuts. Ett sätt att undersöka hur klockan hanterar vatten och smuts är att kolla om klockan är IP-68 certifierad. IP-68 innebär att klockan klarar sig i vatten ner till 1,5 meters djup och avvisar damm, sand och smuts. En klockan som är IP-68 certifierad brukar vara lite tåligare. Ett sådant exempel är Xplora XGO3 som är en vattentät gps-klocka för barn.

Undersök sim-kort och möjligheten till uppkoppling

Alla GPS-klockor eller smartklockor för barn behöver koppla upp sig mot internet för att komunicera. Detta görs via sim-kort som kommunicerar med mobilnätet. En del GPS-klockor för barn har inbyggda sim-kort där du som förälder betalar en månadsavgift för att aktivera gps-klockans sim-kort. Fördelen med detta är att det brukar vara smidigt och fungera väl. En nackdel är dock att du är låst till tillverkarens priser och inte har möjlighet att stoppa i ett annat sim-kort. Andra tillverkare erbjuder samma tjänst, men även möjligheten att sätta in ett eget sim-kort i klockan. Fördelen med detta är att du som förälder själv kan välja vilket abonnemang eller kontantkort du ska använda i gps-klockan. Troligtvis kan du via din befintliga mobiloperatör få ett bra och prisvärt förslag på lösning till ditt barns gps-klockan.

Möjlighet till egna appar

På de flesta GPS-klockorna går det inte att ladda ner egna appar. Till skillnad från smartwatches är GPS-klockor ett mer slutet system. En stor anledning till det är att klockorna ska vara barnanpassade och uppmana till rörelse och lek. Om du ändå vill introducera ditt barn till teknik och appar finns det en hel del bra pedagogiska appar som du kan använda på din mobiltelefon eller surfplatta.

Sammanfattning – Vilken GPS-klocka till barn är bäst?

I det här artikeln har vi jämfört och diskuterat för- och nackdelar med olika GPS-klockor för barn. Sammanfattningsvis ska en bra gps-klocka för barn ha en smidig och välfungerande gps-funktionalitet. Utöver det är det viktigt att klockan är tålig, av bra kvalité och faktiskt uppskattas och används av barnet! Samtliga klockor vi har jämfört i denna artikel är bra alternativ för dig som letar efter den bästa gps-klockan för ditt barn. I slutändan rekommenderar vi Cmee Playtime. Det är en gps-klocka för barn med smarta funktioner och bra batteritid.