Bästa hörselkåporna för barn

I den här artikeln kommer vi guida dig igenom de bästa hörselkåporna för barn. Utöver att presentera vilka hörselkåpor för barn som är bäst i test kommer vi även ge dig tips på vad som är bra att tänka på när du köper hörselskydd till ditt barn. Dessutom kommer vi gå igenom hur känslig barnets hörsel är och vad du kan göra för att skydda ditt barns hörsel.

Barn, speciellt spädbarn är mycket känsliga för höga ljud och buller. Det är därför en bra idé att investera i ett par hörselkåpor för barn så att du skyddar ditt barns hörsel. Hörselkåpor för barn är mycket vanliga att använda vid till exempel event, konserter eller flyg. Genom att skydda ditt barns hörsel minskar du risken för att ditt barns hörsel skadas tidigt i livet. Det kan därför vara en bra idé att alltid ha ett par hörselskydd till ditt barn hemma eller i barnvagnen.

För att sammanfatta utbudet av hörselskydd för barn och spädbarn finns det många riktigt bra hörselkåpor. När det gäller hörselskydd för spädbarn och barn upp till 35 månader är Alpine Muffy Baby Hörselskydd en av de mest populära hörselkåporna. Om du vill hålla dig till ett billigare alternativ som fortfarande uppfyller EU-standard är Carlobaby Hörselskydd ett bra alternativ. När barnet har blivit lite äldre finns det en solklar vinnare. Peltor Hörselskydd är klassikern som alla föräldrar troligtvis har sett. Det svenskutvecklade hörselskyddet anpassat för barn är av hög kvalité och skyddar ditt barns hörsel på ett mycket effektivt sätt.

Bästa hörselkåpor för spädbarn

Alpine Muffy hörselskydd för spädbarn

Alpine Muffy Baby Hörselskydd

Skapade för barn upp till 36 månader

Mjukt band som skyddar barnets huvud

Bekväm passform

Det här är hörselskydd som är speciellt anpassade för spädbarn upp till 36 månader. Spädbarns hörsel är extra känsliga för känsel och det är därför otroligt viktigt att skydda deras öron. Det mjuka bandet över huvudet gör det enkelt att anpassa hörselkåporna efter barnets huvud och de sitter mjukt och skönt. En av anledningarna till det mjuka bandet är att spädbarns huvuden är extra känsliga för tryck och påfrestningar. Därför är dessa hörselkåpor väl genomtänkta och praktiska för spädbarn. Ett perfekt alternativ för att skydda din bebis öron på nöjesparker, konserter eller event.

När du väljer hörselkåpor för spädbarn finns det några saker som är viktiga att tänka på. En av dessa saker är att spädbarns öron och huvud är mycket känsligare än äldre barn och vuxna. Därför är det bra att välja ett par hörselkåpor som sitter bra på spädbarnets huvud utan att leverera ett tryck mot öronen och skallen. En annan anledning till att hörselkåporna från Alpine Muffy är så populära är för att passformen är bekväm för barnet. Ett par hörselkåpor för spädbarn som barnet inte vill ha på sig eller tycker är obekväma är inga bra hörselkåpor. Dessa hörselskydd har en mjuk skyddande insida så att de ska vara bekväma för spädbarn.

Bästa hörselkåpor för barn 1 -3 år

Carlobaby hörselskydd från 12 månader

Carlobaby Hörselskydd

Från 6 månader – 12 år

Godkända i enlighet med EU-standard

Perfekt passform för barn 1 – 3 år

Dessa hörselkåpor är godkända för bruk mellan 6 månader och 12 år. Utformningen av hörselkåporna är klassisk och sitter bra på barnets huvud utan att klämma åt för mycket. Vadderade på insidan för att göra hörselskydden bekväma. Dessutom har dessa hörselskydd en tydlig limegrön färg vilket gör att ditt barn även syns tydligt. Dessa hörselskydd är bra för barn mellan 1 – 3 år som riskerar att utsättas för höga ljud och buller. Dessa hörselkåpor är dessutom godkända enligt EU-standard vilket innebär att du kan vara trygg med att dessa filtrerar bort ljud på ett effektivt sätt.

I åldern 1 – 3 år börjar det bli enklare att välja hörselskydd för barn. Under barnets första år har huvudet utvecklats och det är inte lika viktigt som för ett spädbarn att inte ha tryck mot huvudet. Därför fungerar det nu för barnet att använda vanliga hörselkåpor. Det är dock bra om hörselkåporna är anpassade för barn. Annars är det lätt att hörselkåporna är för stora och inte anpassade för ditt barns öron.

Bästa hörselskydd för barn 3 – 6 år

Peltor Kid för barn mellan 3 - 6 år. En av de bästa hörselskydden för barn

Peltor Hörselskydd för barn

Effektiv ljuddämpning

Välkänt varumärke inom hörselskydd

Utbytbara öronkuddar

Peltor är ett välkänt varumärke, till början utvecklat i Sverige. Peltor Kid är ett par justerbara hörselkåpor särskilt utvecklade för barn. De breda öronkuddarna gör att trycket över barnets öron inte blir obekvämt. Vidare så sänker hörselkåporna ljudnivån med hela 27 db och kan användas i miljöer med buller upp till 98 db och fortfarande ge ett gott skydd. En annan fördel med Peltor kids är att dämpkuddarna går att byta ut. Detta gör att dessa hörselkåpor har en lång livstid, även om de blir smutsiga.

Att använda ett hörselskydd för ditt barn utformat av Peltor gör att du kan känna dig trygg med att du skyddar ditt barns hörsel. När ditt barn är mellan 3 – 6 år är det kanske vanligare att barnet följer med mer på event och dylikt. Detta innebär alltså att barnet kommer uppleva fler situationer med höga ljud och behov av hörselskydd. Tänk på att ha ett par hörselskydd hemma så att ni är redo när det väl är dags att åka på det där eventet eller konserten.

Köpguide och information kring hörselskydd för barn

När du köper hörselkåpor till ditt barn är det kanske framförallt kvalitén som är det viktigaste. Skyddens funktion är att skydda ditt barns hörsel. Däremot är det viktigt att tänka på att barnet även ska tycka om att ha hörselskydden på sig. Ett par jättebra hörselkåpor som enbart ligger hemma har ingen som helst effekt. Tänk därför på att köpa ett par hörselskydd som både är bekväma och “snygga” för ditt barn att ha på sig.

Hur känslig är barns hörsel?

Alla människor bör vara rädda om sin hörsel. Detta gäller dock särskilt barn som inte har färdigutvecklad hörsel ännu. Barn har ett känsligare inneröra och kortare hörselgång än vuxna. Detta gör att barn är särskilt känsliga mot höga ljud och buller. Trots att barn är känsligare mot höga ljud än vuxna är gränsvärdena detsamma. Gränsen för skadlig buller ligger på 85 db för både barn och vuxna. Däremot kan barn uppleva den ljudnivån som obehagligare än vad en vuxen gör.

Vad är ett SNR-värde?

Ett SNR-värde är värdet på hur mycket ett hörselskydd förväntas dämpa ljudnivån. Ett SNR värde på 20 kommer dämpa en ljudnivå på 90db ner till 70db.

Vilken ljudnivå är skadlig för barn?

Gränsen för skadlig ljudnivå ligger på 85db för både barn och vuxna. Om barnet utsätts för ljud runt 85db en kort stund är detta troligtvis ingenting som kommer skada barnets hörsel.

Hur mycket kostar hörselskydd för barn?

Hörselskydd för barn kostar runt 150 – 300kr beroende på vilket hörselskydd du väljer. Detta är en väl värd investering för att skydda ditt barns hörsel!

Leave a comment