Bästa sovpåsen för bebis

Genom att köpa en bra sovpåse till din bebis skapar du goda förutsättningar för bra sömn. En sovpåse är ett alternativ till filtar och sängkläder med fördelen att den sitter kvar även om bebisen rör på sig, samt ger en jämn temperatur. Till skillnad från en åkpåse är en sovpåse mer utformad som ett klädesplagg med ärmhål och halsöppning. Detta gör att sovpåsar är ett bra alternativ till fältar och täcke i alla årstider. Många sovpåsar går att anpassa efter temperaturen vilket gör det smidigt att använda. I och med att sovpåsar är ett väldigt populärt alternativ när man bäddar barnvagnen kommer vi i den här artikeln gå igenom vilken sovpåse som är bäst i test. Utöver detta kommer vi diskutera vad som är bra att tänka på när du köper en sovpåse samt vilka olika varianter som finns.

Bästa varma sovpåsen

Reima sovpåse är en varm sovpåse för kalla vinterdagar

Reima Sovpåse Off-White – Bästa varma sovpåsen

Dragkedja gör det enkelt att ta av och på

Material som andas

Vatten- och smutsavisande

Denna varma, gosiga och gulliga sovpåsen är perfekt för kalla vinterdagar i barnvagnen! Smarta funktioner så som dragkedja nedtill som omvandlar sovpåsen till overall gör denna sovpåse riktigt praktisk. Materialet andas men är smuts och vattenavvisande, någonting som är perfekt på vintern. Som förälder kan du enkelt öppna och stänga sovpåsen genom två långa dragkedjor på vardera sida.

Ergobaby tjock sovpåse för kalla dagar. En sovpåse som är bäst i test

Ergobaby sovpåse 6 – 18 månader – Tjock sovpåse

Kombinerad sovpåse och klädesplagg

TOG 2.5

Passar barn mellan 6 – 18 månader

Ergobaby har tagit fram en värmande sovpåse med fint mönster och praktisk utformning. Med hål för fötterna som går att stänga kan du enkelt omvandla denna sovpåse till ett plagg som går att leka i. Sovpåsen har TOG 2.5 och är den varmaste åkpåsen som Ergobaby har producerat. Den passar mellan 6 – 18 månader och har en praktisk dubbelriktad dragkedja som underlättar blöjbyten.

Sovpåse bäst i test

Jollein sovpåse för alla årstider

Jollein Sovpåse 4 Seasons – Bästa sovpåsen!

Avtagbar innerdel samt ärmar

Mjuk stoppning

Underbar design med fint valmönster

Denna sovpåse från Jollein med fint valmönster gör att din bebis kan sova gott i alla årstider. Påsen har en avtagbar innerdel samt avtagbara ärmar som gör att du kan anpassa åkpåsen efter utomhustemperaturen. Den mjuka stoppningen gör åkpåsen bekväm att sova i. Utöver det så gör dragkedjan på framsidan det enkelt för dig som förälder vid exempelvis blöjbyten. Åkpåsen är 90cm och kan tvättas i 40 grader.

Den här sovpåsen från Jollein har den stora fördelen att kunna anpassas efter temperatur och årstid. Oavsett om det är sommar och du vill ha en svalare sovpåse eller om det är minusgrader och du vill ha en riktigt värmande sovpåse är detta ett bra alternativ. Att den dessutom har ett fint mönster är bara ett plus!

Sovpåse för rumstemperatur

Garbo & Friends Sovpåse Fauna Forest

Mellanvarm sovpåse

100% bomullspercale – Stoppning av allergivänlig polyester

Vackert skogsmönster

Denna otroligt vackra svensktillverkade sovpåse från Garbo & Friends är en perfekt sovpåse för rumstemperatur. Med ett TOG-värde på 1,9 är det här en lagomt varm sovpåse i fint material. Gällande passform är den här sovpåsen skapad för bebisar mellan 0-9 månader. Med en diskret dragkedja på ena sidan och diskreta knappar är den här sovpåsen både vacker och praktisk. När sovpåsen väl behöver tvättas går det bra med skonsam maskintvätt 40 grader.

Bästa svala sovpåsen

Garbo & Friends sval sovpåse för sommaren

Garbo & Friends sovpåse – Bästa svala sovpåsen!

Sval sovpåse perfekt för sommaren

Högkvalitativ bomullspercale

Dold dragkedja på sidan

Denna vackra sovpåse från svenska Garbo & Friends i en behaglig grå färg är en riktigt bra sovpåse för varmare årstider. Med plisserad framsida och dold dragkedja på sidan är sovpåsen inte bara skön och behaglig utan även fin. Sovpåsen är av tunnare bomullspercale och passar perfekt för sommaren eller lite kallare väder om den kompletteras med en filt. Storleken är 35×70 och passar barn upp till cirka 9 månader.

Att ha en sovpåse som kan användas på sommaren är perfekt istället för att krångla med filtar och dylikt. Att sovpåsen inte har några ärmar gör att den blir svalare och passar bra såväl inomhus som i vagnen en varmare dag. Stoppningen i sovpåsen är allergivänlig polyester och klarar av 40 grader maskintvätt.

Fördelar med sovpåse till bebis

Att köpa en sovpåse till din bebis har många fördelar. Det främsta som brukar lyftas fram är sovpåsens enkelhet. Många föräldrar vet hur jobbigt det kan vara att klä av och på sitt barn kläder hela tiden. Med tanke på det så är sovpåsen ett perfekt alternativ istället för att klä av och på kläder samt filtar. En stor del av de sovpåsar som säljs idag kan enkelt göras om till en overall och din bebis är redo för lek på en sekund!

Vidare så gör sovpåsar det enkelt att bädda barnvagnen oavsett årstid. När du väljer en sovpåse du kan anpassa efter temperaturen gör du det enkelt för dig själv att se till att ditt barn alltid har tillräckligt mycket kläder på sig.

Slutligen så kommer troligtvis din bebis att uppskatta att sova i en sovpåse. Sovpåsen uppfattas ofta som trygg, värmande och gosig av bebisar som enkelt kan komma till ro och somna. Om ditt barn har svårt att sova i en vagn trots att du har en mysig sovpåse kan vi rekommendera att kolla på en barnvagnsvaggare.

Vanliga frågor om sovpåsar

Är det bra med sovpåse?

En sovpåse är praktiskt att sova i för en bebis. Sovpåsen upplevs som trygg och värmande för bebisen. Samtidigt håller sovpåsen bebisen på plats och förhindrar att din bebis rullar ur sängen eller vagnen i sömnen.

När ska man använda sovpåse?

Sovpåse kan användas i alla lägen där du istället hade använt filt eller täcken. Till exempel i vaggan, i sängen eller i barnvagnen. En del sovpåsar går även att använda som ytterplagg om barnet vill leka eller gå.

Vad ska man ha under sovpåsen?

Beroende på vilken temperatur bebisen sover i kan det räcka att enbart ha sovpåse. Om det är lite svalare kan bebisen ha en body under sovpåsen. Utöver temperatur beror detta även på vilken sovpåse du använder och hur tjock den är. Barnvagnar brukar inte skydda mot kyla särskilt bra, däremot kan de skydda mot sol och värme.

Vad är ett TOG-värde?

TOG står för Thermal Overall Grade och är en indikation på värmeisoleringen i materialet. Det betyder helt enkelt hur varm sovpåsen är. Ju högre TOG-värde desto varmare är sovpåsen.

Leave a comment