Cykelvagn: Hitta den bästa cykelvagnen här

cykelvagn

Har ni en bra barnvagn, men önskar att ni hade en som passade ert aktiva liv lite bättre? Då kan en cykelvagn vara det rätta valet för just er.

Att välja rätt cykelvagn för din familj är ett stort beslut som kräver eftertanke och research. I denna omfattande guide går vi igenom allt du behöver veta för att göra ett välgrundat val. Från en jämförande analys av toppmodeller på marknaden till viktiga köptips och svar på vanliga frågor, ger denna artikel dig verktygen för att hitta den cykelvagn som bäst passar dina behov och livsstil.

Bäst i test cykelvagn

Senare i den här guiden kommer vi att diskutera i detalj tre av de mest populära och bäst i test cykelvagn alternativen som finns på marknaden idag. 

Modell

North 13.5 Speeder 2 Cykelvagn

Hamax Outback Cykelvagn

Thule Chariot Cross 2 Cykelvagn

Prisklass

Budget

Medium

Premium

Vad är en cykelvagn?

En cykelvagn är en specialdesignad släpvagn som kan fästas bakom en cykel, vanligtvis för att transportera barn. Det finns olika modeller och märken på marknaden, som Thule cykelvagn och North cykelvagn, som alla har sina egna unika funktioner och fördelar. Cykelvagnar kan vara anpassade för olika antal barn, det finns modeller för enbart ett barn, kända som “cykelvagn 1 barn”, och de som kan ta två barn, ofta refererade till som “cykelvagn 2 barn.”

Ett av de mest pålitliga sätten att utvärdera en cykelvagn är genom att titta på resultat från olika tester. Beteckningar som “cykelvagn bäst i test” eller “bäst i test cykelvagn” indikerar ofta hög kvalitet och användarvänlighet. Om du är ute efter en mer budgetvänlig modell, finns det alternativ som kategoriseras som “cykelvagn billig” men det är extra viktigt att noggrant granska dessa för att försäkra att de uppfyller alla säkerhetsstandarder.

Fäste cykelvagn, det vill säga det system som används för att fästa vagnen vid cykeln, är en viktig aspekt att beakta. Det bör vara robust och enkelt att använda, samtidigt som det måste vara säkert för att garantera barnens välbefinnande. Funktioner som justerbara handtag, fällbart ryggstöd och robusta hjul bidrar till en bekvämare upplevelse både för föräldrar och barn. Vissa modeller, som Thule Chariot Cross 2, erbjuder till och med justerbar fjädring och luftventiler för ökad komfort.

När det gäller mångsidighet är det inte ovanligt att dagens cykelvagnar är designade för att vara anpassningsbara för andra aktiviteter som jogging eller skidåkning. Det finns också cykelvagnar som är anpassade för större barn, ofta refererade till som “cykelvagn stora barn”, och de som är hopfällbara, kända som “hopfällbar cykelvagn”, vilket gör dem enkla att förvara och transportera.

Oavsett om du är en nybliven förälder som söker en “cykelvagn bebis” eller en erfaren förälder som behöver en uppgradering, är det viktigt att göra en genomgående research. Att läsa cykelvagn test och jämföra olika modeller och märken, som Thule och North, kan hjälpa dig att hitta den bästa cykelvagnen som passar just dina behov och livsstil.

Cykelvagn bäst i test: Tre toppenvarianter

I denna guide har vi granskat tre populära alternativ – North 13.5 Speeder 2, Hamax Outback och Thule Chariot Cross 2 – för att göra ditt val enklare. Vi har tittat på allt från säkerhet och komfort till mångsidighet och pris för att ge dig en omfattande bild av vad varje modell har att erbjuda.

Cykelvagn North 13.5 Speeder 2

Spana in North 13.5 Speeder 2, cykelvagnen som är gjord för den aktiva familjen. Denna mångsidiga cykelvagn är inte bara en vanlig cykelkärra, utan en multifunktionsvagn som även kan användas som joggingvagn eller skidvagn. Detta gör den till en idealisk investering för familjer som älskar att vara ute och röra på sig, oavsett årstid eller aktivitet.

Vagnens design är lika praktisk som den är snygg. Med ett robust aluminiumchassi, stora 20-tums lufthjul och fjädring, är Speeder 2 designad för att erbjuda en stabil och bekväm färd för dina små. Dess reflekterande detaljer och höga flagga garanterar att ni syns bra i trafiken, vilket är en viktig säkerhetsaspekt.

När det handlar om bekvämlighet och säkerhet, erbjuder North cykelvagn barn det allra bästa. Vagnen har säkerhetsselar med vadderade axelband, huvudkuddar och gott om benutrymme, så att dina barn kan resa både säkert, bekvämt och med stil. Säkerhetsselarna kan justeras beroende på om ett eller två barn ska åka, vilket hjälper till att bibehålla en bra jämvikt och tyngdpunkt. För ytterligare säkerhet är vagnen utrustad med både handbroms och fotbroms.

Förvaring är inget problem, tack vare det stora förvaringsfacket baktill. Det justerbara handtaget gör det enkelt för föräldrar av alla längder att manövrera vagnen. Allväderskyddet består av ett nät för god ventilation och ett ytterlager som regnskydd. Fönster på sidorna och en tittlucka i taket gör det enkelt att hålla ett öga på barnen under färden.

Den enda nackdelen kan vara att stänkskydd och sittdyna inte ingår, och du kommer att behöva en insexnyckel och skiftnyckel för montering, vilka inte ingår. Men med tanke på att Speeder 2 faller i budgetkategorin, är detta verkligen mindre detaljer i det stora hela.

Om du letar efter en cykelvagn som erbjuder både funktionalitet och prisvärdhet, är North 13.5 Speeder 2 det perfekta valet.

Tekniska specifikationer

 • Längd ryggstöd: 60 cm
 • Djup: 155 cm
 • Höjd: 102 cm
 • Längd: 84 cm
 • Mått hopfälld (hjul av): H26 x B67 x D86 cm
 • Avtagbar klädsel: Nej
 • Bredd sits: 60 cm
 • Justerbart handtag: Ja
 • Cykelvagn fällbart ryggstöd: Nej
 • Höjd hopfälld: 51 cm
 • Längd hopfälld: 86 cm
 • Bredd hopfälld: 67 cm
 • Framhjul: Fasta
 • Antal hjul: 3
 • Kompatibel med babyskydd: Nej
 • Vändbar sits: Nej
 • Hjultyp: Luft
 • Garanti: 1 år
 • Tvättråd: Torka med fuktig trasa
 • Vikt: 16,5 kg
 • Maxvikt: 22 kg/sits
 • Rekommenderad ålder: 1–6 år

Hamax Outback Cykelvagn

En cykelvagn är en specialdesignad släpvagn som kan fästas bakom en cykel, vanligtvis för att transportera barn. Det finns olika modeller och märken på marknaden, som Thule cykelvagn och North cykelvagn, som alla har sina egna unika funktioner och fördelar. Cykelvagnar kan vara anpassade för olika antal barn, det finns modeller för enbart ett barn, kända som “cykelvagn 1 barn”, och de som kan ta två barn, ofta refererade till som “cykelvagn 2 barn.”

Ett av de mest pålitliga sätten att utvärdera en cykelvagn är genom att titta på resultat från olika tester. Beteckningar som “cykelvagn bäst i test” eller “bäst i test cykelvagn” indikerar ofta hög kvalitet och användarvänlighet. Om du är ute efter en mer budgetvänlig modell, finns det alternativ som kategoriseras som “cykelvagn billig” men det är extra viktigt att noggrant granska dessa för att försäkra att de uppfyller alla säkerhetsstandarder.

Dina barn kommer att älska den bekväma och säkra färd som Outback erbjuder. De stora fönstren framtill, vid sidorna och i taket, tillsammans med det fällbara ryggstödet i tre positioner, garanterar en trevlig upplevelse. Det sol-, vind- och insektskyddande nätet framtill tillhandahåller god ventilation, vilket är en extra bonus.

Outbacks double-locking-system är enastående med sin mångsidighet. Det gör det enkelt att byta mellan att använda den som en barnvagn och en cykelvagn, och det finns till och med tydliga färgindikatorer som visar när vagnen är korrekt monterad. Det justerbara, greppvänliga skumhandtaget och det enkelt avtagbara framhjulet ger er som föräldrar ytterligare bekvämlighet och ergonomi.

Om du är intresserad av att använda Outback för andra aktiviteter än cykling, kan löparkit och skidset köpas separat. Det gör denna cykelvagn till en verklig allroundare för den aktiva familjen.

Outback hamnar i mellanprisklassen och erbjuder en balans mellan kostnad och kvalitet. Om du är ute efter en cykelvagn som kan hålla jämna steg med din aktiva livsstil och samtidigt ge dina barn en säker och bekväm färd, är Hamax Outback det självklara valet.

Tekniska specifikationer

 • Justerbart handtag: Ja
 • Cykelvagn fällbart ryggstöd: Ja
 • Vikt: 15,5 kg
 • Rekommenderad ålder: Från 6 månader
 • Rekommenderad maxhastighet: 24 km/h
 • Maxvikt per sits: 22 kg
 • Maxlängd: 117 cm
 • Max totallast: 34 kg
 • Art: 10129015

Cykelvagn Thule Chariot Cross 2

Thule Chariot Cross 2 är inte bara en cykelvagn, det är en aktivitetsvagn designad för den moderna, aktiva familjen. Om du söker en premiumvagn som kan anpassas för cykling, längdskidåkning, joggning och promenader, behöver du inte leta längre.

Genom att använda Thule VersaWing-systemet blir det enkelt att snabbt växla mellan de olika aktiviteter som vagnen är anpassad för. Detta system är en del av Thule’s uppfinningsrikedom och det är en av många anledningar till att Chariot Cross 2 är en vagn i premiumklassen.

Komfort och säkerhet går hand i hand i denna vagn. Justerbar fjädring säkerställer optimal stötdämpning oavsett terräng, och det vadderade sätet är utformat för att ge ditt barn en så behaglig åktur som möjligt. Om ditt barn vill ta en tupplur under dagen, kan sätet enkelt lutas tillbaka. En fempunktssele ser till att ditt barn är säkert förankrat under hela resan.

För de dagar då vädret är mindre samarbetsvilligt, har Chariot Cross 2 justerbara ventiler som optimerar luftflödet i vagnen. Avtagbara klämmor ökar ventilationen när regnskyddet är på, så att ditt barn förblir bekvämt oavsett väder.

När det handlar om förvaring, har denna vagn ett perfekt lastutrymme för allt ni behöver på utflykten. Om du vill jogga med vagnen och behöver mer rörelseutrymme, är det enkelt att ta bort lastutrymmet.

Cykelkit och promenadkit medföljer, medan joggingkit och skidkit kan köpas separat, vilket gör Thule Chariot Cross 2 till en sann investering i din familjs aktiva livsstil.

Om du är ute efter en produkt som erbjuder både mångsidighet och hög kvalitet, är Thule Chariot Cross 2 den ultimata cykelvagnen för dig. Med sin premiumklass och en mängd anpassningsmöjligheter, är detta en investering som kommer att gynna hela familjen.

Tekniska specifikationer

 • Maxvikt: 45 kg
 • Höjd: 112 cm
 • Längd: 121 cm
 • Bredd: 80 cm
 • Justerbart handtag: Ja
 • Cykelvagn fällbart ryggstöd: Ja
 • Höjd hopfälld: 37,5 cm
 • Längd hopfälld: 87 cm
 • Bredd hopfälld: 80 cm
 • Framhjul: Svängbara med lås
 • Hjultyp: Luft
 • Art: 10119386

Vilken är bästa cykelvagnen för er?

North 13.5 Speeder 2 är en cykelvagn i budgetklassen som inte kompromissar med kvalitet. Den erbjuder en multifunktionell lösning för den aktiva familjen, vilket gör den till en utmärkt allt-i-ett-vagn för cykling, jogging och skidåkning. Dess aluminiumchassi och 20-tums lufthjul ger en stabil och bekväm åktur. Vagnens säkerhetsfunktioner, inklusive reflekterande detaljer och en hög flagga, gör den till ett utmärkt val för de som prioriterar säkerhet i trafiken.

Trots dess många fördelar, finns det också några nackdelar att notera med cykelvagn North 13.5 Speeder 2. För det första, krävs det en insexnyckel och skiftnyckel för montering, och dessa verktyg ingår inte. Dessutom saknar vagnen vissa bekvämlighetsfunktioner som stänkskydd och sittdyna, vilka inte ingår. Detta kan för somliga konsumenter göra att den upplevs som mindre komplett jämfört med andra cykelvagnar.

Hamax Outback är en cykelvagn som hamnar i mellanprisklassen och har utsetts till “Cykelvagn bäst i test” för 2023. Den erbjuder en robust men lättviktig design och är särskilt lättrullande. Det är en hopfällbar cykelvagn, vars double-locking-system och tydliga färgindikatorerna gör det enkelt att växla mellan olika användningsområden och gör den till en mycket mångsidig produkt. Justerbar fjädring och ett fällbart ryggstöd ger extra komfort, vilket gör det till en favorit bland föräldrar och barn.

När det gäller nackdelar, är det viktigt att notera att joggingkit och skidkit till Hamax Outback säljs separat. Detta kan öka den totala kostnaden för de som önskar att använda vagnen för dessa aktiviteter.

Thule Chariot Cross 2 är den ultimata premium cykelvagnen för den aktiva familjen. Den erbjuder en oslagbar mångsidighet med Thule VersaWing-systemet, som gör det lätt att anpassa vagnen för olika aktiviteter som cykling, jogging och skidåkning. Justerbar fjädring och ventiler, samt ett fällbart ryggstöd och en fempunktssele, gör detta till ett av de mest komfortabla och säkra alternativen på marknaden.

Den största nackdelen med Thule Chariot Cross 2 är dess prislapp. Som premiumprodukt har den en högre kostnad, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa konsumenter. Dessutom, medan cykelkit och promenadkit ingår, så säljs joggingkit och skidkit separat, vilket kan öka den totala kostnaden ytterligare.

Sammanfattningsvis, varje cykelvagn har sina egna fördelar och nackdelar som gör dem mer eller mindre lämpliga för olika typer av familjer och livsstilar. North 13.5 Speeder 2 är bäst för de som söker en budgetvänlig men pålitlig cykelvagn, Hamax Outback är ett utmärkt mellanklassalternativ med många funktioner, och Thule Chariot Cross 2 är det bästa valet för de som inte vill göra några kompromisser och är beredda att betala för extra lyx och mångsidighet.

Vad ska man tänka på för att hitta bästa cykelvagnen?

När det är dags att investera i en cykelvagn, finns det flera viktiga aspekter att beakta för att säkerställa att du gör det bästa valet för din familj. För det första, fundera på hur många barn vagnen ska kunna transportera. Det finns både “cykelvagn 1 barn” och “cykelvagn 2 barn”, så det är viktigt att välja en modell som passar dina behov.

Säkerheten är en annan kritisk faktor. Titta på funktioner som fempunktssäkerhetssele, robusta hjul och stabilt cykelvagn fäste. Det senare, alltså hur vagnen fästs vid cykeln, är avgörande för en säker färd. Märken som Thule cykelvagn och North cykelvagn är kända för sina högkvalitativa säkerhetsfunktioner.

Komfort är också en viktig aspekt. Vissa modeller har justerbart ryggstöd, och vissa har till och med fällbart ryggställ för extra bekvämlighet. Om komfort är en prioritet, kan det vara värt att leta efter “cykelvagn bäst i test”, eftersom dessa ofta har extra bekvämlighetsfunktioner.

Ett annat viktigt övervägande är vilket användningsområde du har tänkt dig för cykelvagnen. Vill du kunna använda din vagn för andra aktiviteter, som jogging eller skidåkning? I så fall kan en mångsidig modell som Cykelvagn Thule Chariot Cross 2 vara det bästa valet. Om du har större barn kan det vara bra att söka efter “cykelvagn stora barn”, vilka är designade för att rymma barn som har vuxit ur de mindre modellerna.

Pris kan också vara en avgörande faktor. Om du är på en stram budget, finns det “cykelvagn billig” alternativ som fortfarande är säkra och pålitliga. Det kan också vara värdefullt att läsa cykelvagn test för att jämföra olika modeller och märken. Slutligen, tänk på förvaring och transport. En hopfällbar cykelvagn kan vara ett bra val om du har begränsat utrymme.

FAQ Vanliga frågor och svar om cykelvagnar

Är det lagligt att cykla med en cykelvagn på cykelbanor?

Ja, det är lagligt att cykla med en cykelvagn på cykelbanor. Det är dock viktigt att följa alla lokala trafikregler och förordningar.

Vilka säkerhetsstandarder bör en cykelvagn uppfylla?

Det är viktigt att din cykelvagn uppfyller säkerhetsstandarder som EN 15918 och EN 1888. Dessa standarder garanterar att vagnen har genomgått rigorösa tester för stabilitet, hållbarhet och säkerhet.

Kan man använda en cykelvagn året runt?

Ja, många moderna cykelvagnar är utrustade med olika slags skydd som gör dem lämpade för alla årstider. Det kan dock vara bra att investera i särskilda tillbehör som regnskydd och insektsnät för extra komfort.

Hur rengör jag bäst min cykelvagn?

Använd en fuktig trasa för att torka av ytan och eventuella fläckar. Undvik att använda starka kemiska rengöringsmedel som kan skada materialet. För textilier, följ tillverkarens tvättråd.

Kan en cykelvagn användas som en joggingvagn?

Ja, vissa modeller är multifunktionella och kan omvandlas till joggingvagnar. Du behöver dock vanligtvis ett särskilt joggingkit för detta.

Är det möjligt att fästa en cykelvagn på en elcykel?

Det varierar beroende på elcykelmodellen och cykelvagn fäste. Det är viktigt att både titta i cykelvagnens och elcykelns manual för att säkerställa kompatibilitet.

Hur mycket last kan en genomsnittlig cykelvagn bära?

Lastkapaciteten varierar mellan olika modeller, men en genomsnittlig cykelvagn kan oftast bära mellan 20-45 kg. Det är viktigt att inte överbelasta vagnen och alltid följa tillverkarens riktlinjer för maxvikt.