Flaskvärmare bäst i test

En flaskvärmare används för att värma välling, bröstmjölk eller mjölkersättning för din bebis till perfekt temperatur. Genom att använda en flaskvärmare behöver du inte oroa dig för att flaskan blir för kall eller varm. En flaskvärmare är perfekt att använda på resan, mitt i natten, och ja nästan när som helst! I den här artikeln kommer vi jämföra flera olika modeller av flaskvärmare. Om du letar efter den bästa flaskvärmaren kommer du troligtvis känna dig lite klokare efter att ha läst denna artikel!

Varför ska man använda en flaskvärmare?

En flaskvärmare är ett praktiskt verktyg för att värma bröstmjölk, mjölkersättning eller välling till en perfekt jämn temperatur. Genom att använda en flaskvärmare slipper du värma i micron, vattenbad eller kastrull. Du behöver inte heller passa en flaskvärmare på samma sätt som om du värmer på andra vis. Flaskvärmaren ser till att du får rätt temperatur, helt utan din inblandning!

Flaskvärmare bäst i test

Baby Brezza Instant Warmer värmer vattnet till välling, bröstmjölk eller mjölkersättning på några sekunder.

Baby Brezza Instant Warmer

Välling med rätt temperatur på en sekund

Enkel att hantera – även mitt i natten

Passar samtliga nappflaskor

Baby Brezza tar med Instant Warmer ett helt nytt grepp på flaskvärmare! Detta är en otroligt smart produkt som skapar perfekt tempererad bröstmjölk, ersättning eller välling med ett enkelt knapptryck! Istället för att värma nappflaskan värmer Baby Brezza vattnet i en behållare. På så sätt kan du få korrekt tempererat vatten rakt ner i nappflaskan på en sekund!

Med Baby Brezza kan du enkelt välja mellan tre olika temperatur-nivåer. Strax över kroppstemperatur, kroppstemperatur eller rumstemperatur. Genom att använda dig av Baby Brezza behöver du inte värma i micron, vattenbad eller kastrull. Det enda du behöver göra är att trycka på knappen!

Philips Avent är en enkel men effektiv flaskvärmare.

Philips Avent flaskvärmare

Håller ideal temperatur upp till 60 minuter

Defrost-funktion

Passar de flesta ledande nappflaskor

Philips Avent är ett värdsledande företag inom babyprodukter. Denna flaskvärmare är ytterligare ett bevis på att Philips Avent kan skapa enkla och smarta babyprodukter som bara funkar! Med den här flaskvärmaren kan du snabbt och enkelt värma upp vällingen, bröstmjölken eller ersättningen till rätt temperatur utan krångel. Genom att aktivera läget snabbuppvärmning kan du på några få minuter få en färdig flaska med perfekt temperatur.

Det är enkelt att använda denna flaskvärmare. Placera nappflaskan i värmaren och använd vredet för att ställa in önskad temperatur. Resten sköter flaskvärmaren själv. Utöver att värma bröstmjölk, mjölkersättning och välling kan Philips Avent även användas för att värma barnmat.

En enkel, billig flaskvärmare som kan värma både barnmat och nappflaskor

Tommee Tippee Elektrisk Flaskvärmare

Kan värma både barnmat och nappflaskor

Värmer 150ml på 5 minuter

Tar lite plats och är enkel att rengöra

För dig som letar efter en enklare flaskvärmare till ett lågt pris är detta ett bra alternativ. Denna flaskvärmare från Tommee Tippee kan värma båda barnmatsburkar och nappflaskor. För att värma nappflaskor placerar du enkelt flaskan i värmaren. Vrider reglaget till höger och väntar ungefär 5 minuter. Med de övriga inställningarna på flaskvärmaren kan du även bibehålla temperaturen när flaskan nått önskad värme.

Det här är en enklare flaskvärmare som inte värmer lika snabbt som exempelvis Baby Brezza. Notera att denna flaskvärmare inte kommer meddela dig när flaskan nått rätt temperatur, utan du får utgå ifrån tidsangivelserna i manualen.

Portabel flaskvärmare som fungerar både hemma och i bilen

Portabel flaskvärmare för bilen

NUK flaskvärmare Thermo Express Plus

Portabel flaskvärmare – Fungerar både i bilen och hemma

Värmer på 90 sekunder

Inga inställningar – Tryck bara på knappen

NUK Flaskvärmare är en portabel flaskvärmare som fungerar lika bra i bilen som hemma. För att värma flaskan sätter du ner flaskan i maskinen och trycker på knappen. Därefter behöver du enbart vänta 90 sekunder innan vällingen, bröstmjölken eller ersättningen når rätt temperatur!

För att kunna använda flaskvärmaren i bilen medföljer en adapter till 12v uttag (cigarettuttag). Denna flaskvärmare är väldigt enkel att använda och fungerar precis så effektivt som man önskar. När knappen lyser håller maskinen på att värma flaskan, när knappen slocknar är flaskan varm och redo att servera. Svårare än så behöver det inte vara!

Vanliga frågor om flaskvärmare

Hur fungerar en flaskvärmare?

En flaskvärmare är en relativt enkel konstruktion. Det enda du behöver göra som förälder är att placera nappflaskan i flaskvärmaren, och flaskvärmaren sköter därefter resten. Inuti flaskvärmaren finns ett värmeelement som värmer flaskan till önskad temperatur. En del flaskvärmare aviserar även när rätt temperatur är uppnådd. På så sätt blir det enklare för dig att veta när nappflaskan är redo för servering.

Kan man värma bröstmjölk i en flaskvärmare?

Ja, bröstmjölk går att värma i en flaskvärmare. 1177 rekommenderar att man inte värmer bröstmjölk i microvågsugnen. Anledningen till det är att den ojämna, snabba uppvärmningen kan förstöra viktiga ämnen i mjölken. Utöver det är det även svårare att kontrollera temperaturen på bröstmjölken när den värms i micron. Genom att värma bröstmjölken i en flaskvärmare kan du på ett enkelt, säkert och snabbt sätt på rätt temperatur på bröstmjölken.

Välling, bröstmjölk, mjölkersättning – Vilken temperatur?

Det vanligaste är att värma välling, bröstmjölk och mjölkersättning till 37 grader. En del barn tycker om lite varmare och en del lite kallare. Men en fingervisning kan vara att värma upp till kroppstemperatur. Det är även det som de flesta flaskvärmare är inställda på.

Varför ska man inte värma bröstmjölk i micron?

När du värmer bröstmjölk i microvågsugn riskerar du att viktiga näringsämnen i mjölken förstörs. Anledningen till detta är den höga och ojämna temperaturen micron utstrålar.

Finns det flaskvärmare till bilen?

Ja, det finns portabla flaskvärmare till bilen! Ett bra alternativ är NUK flaskvärmare Thermo Express Plus som fungerar att använda både hemma och i bilen via bilens cigarettuttag.

Hur värmer man välling?

Välling ska värmas till ungefär 37 grader. Det allra enklaste är att värma vällingen i en flaskvärmare, eller använda en vällingmaskin. Med en vällingmaskin blandas, värms och förbereds vällingen helt utan din inblandning. Om du inte använder en vällingmaskin eller flaskvärmare går det även att värma vällingen i micro, vattenbad eller kastrull. Tänk dock på att en flaskvärmare gör det enklare att kontrollera temperaturen, vilket du bör vara väldigt noga med om du värmer på andra sätt.

Flaskvärmare eller vällingmaskin?

Om du tycker det vore skönt att inte behöva mäta, tillreda och värma välling är en vällingmaskin ett bra alternativ. Till skillnad från en flaskvärmare tar en vällingmaskin lite mer plats, kostar lite mer och kräver lite mer underhåll. Däremot tar en vällingmaskin bort fler moment i tillredningen av välling, vilket kan underlätta för dig som förälder.

Så har vi genomfört testet

När vi har genomfört jämförelsen av flaskvärmare har vi utgått från ett stort antal flaskvärmare som säljs i Sverige. Genom att göra ett urval utifrån pris, recensioner och funktioner har vi valt ut ett antal toppfavoriter för att sedan studera dessa närmare. De utvalda flaskvärmarna har utvärderats utifrån vilka funktioner flaskvärmaren har, hur de fungerar i praktiken samt hur andra användare uppfattar flaskvärmaren. Därför har detta test till stor del utgått från andra tester, recensioner och omdömen. Genom att sammanställa dessa och presentera vilken flaskvärmare vi anser vara bäst i test slipper du gå igenom hela internet för att hitta din favorit.