Hussäng barn: Mysigaste sängen på marknaden

hussäng

Hussängen är den ultimata kombinationen av möbel och kreativitet för barnrummet. I denna artikel undersöker vi varför hussängar för barn har blivit en favorit bland föräldrar och barn. Från dess mångsidiga design till dess förmåga att förvandla sovtid till ett äventyr, tar vi en närmare titt på vad som gör dessa sängar så speciella.

Hussäng – fyra sköna sängar för barn

Att välja rätt hussäng för ditt barn kan vara en utmaning då varje modell har sina fördelar och begränsningar. I denna jämförelseguide tittar vi närmare på fyra populära hussängar från välkända märken som: Childhome Rooftop, Homestyle, Hoppekids Ida-Marie, och Minitude Nordic Mason. Vi undersöker och jämför sängarnas design, funktioner, och prisklass.

Modell

Homestyle med förvaring

Minitude Nordic Mason

Hoppekids Ida-Marie

Childhome Rooftop

Prisklass

Budget

Budget

Medel

Premium

Hussäng med förvaring: Homestyle

Homestyle hussäng med förvaring kombinerar charm och funktionalitet. Med sin husformade design skapar den en lekfull och inbjudande atmosfär, samtidigt som den ger en trygg och mysig sovplats i barnrummet. Den vita färgen ger ett rent och modernt intryck som passar de flesta inredningsstilar.

Denna budgetvänliga hussäng har inbyggda lådor under sängen som erbjuder gott om utrymme för att organisera leksaker, böcker eller sängkläder, vilket hjälper till att hålla rummet städat och organiserat.

Tillverkad med hållbarhet i åtanke, är sängen konstruerad av robusta material som garanterar långvarig användning. Den säkra konstruktionen ser till att barnet kan sova tryggt varje natt. Sängens mått gör att den passar de flesta barnrum, men gör den också lätt att montera.

Denna hussäng är en utmärkt lösning för föräldrar som söker en prisvärd, praktisk och stilfull barnsäng. Designen och funktionen gör det enkelt att skapa ett lekfullt, organiserat och bekvämt sovrum för barnet.

Specifikationer:

 • Modell: Barnsäng hus med förvaring
 • Material: Robust konstruktion
 • Färg: Vit
 • Mått: 90 x 200 cm
 • Madrass ingår ej
 • Prisklass: Budget

Hussäng med lekhage: Minitude Nordic Mason

Minitude Nordic Mason är en charmig och praktisk hussäng som kombinerar funktionalitet med stil. Denna säng till budgetpris är perfekt för föräldrar som söker en prisvärd men ändå kvalitativ sänglösning för sitt barn. Med sitt husliknande utseende är den inte bara en sovplats utan även en lekplats, vilket gör den till en möbel för både vila och bus.

Sängen är tillverkad i furu och den unika och lekfulla designen, som inkluderar skorsten och lekhage, bidrar till känslan av ett riktigt hus. Till skillnad från många andra hussängar placeras madrassen direkt på golvet, vilket skapar en mysig atmosfär och ger känslan av en koja.

Sängen är naturfärgad och obehandlad, vilket gör att den enkelt kan målas i roliga färger och mönster, allt efter tycke och smak.

Denna hussäng är ett utmärkt val för föräldrar som vill ge sitt barn en unik och funktionell säng som främjar kreativitet och lek.

Specifikationer:

 • Modell: Minitude Nordic Mason Hussäng
 • Mått: Höjd 148,5 cm, Bredd 79 cm, Längd 169 cm
 • Bäddmått: 70 x 160 cm
 • Material: Furu
 • Färg: Naturfärgad, målningsbar
 • Madrass: Ingår ej
 • Prisklass: Budget

Hussäng i trä: Hoppekids Ida-Marie

Hoppekids Ida-Marie är en attraktiv och funktionell hussäng för barnrummet. Den tillhör mellanprisklassen och utmärker sig genom sin nordiska design och sina praktiska egenskaper. Sängen är Svanenmärkt och är behandlad med en vattenbaserad lack, vilket betyder att den uppfyller höga miljöstandarder.

Hussängen skapar en rolig och trygg miljö för alla barn. Den är utformad med fina detaljer och erbjuder en bekväm och säker sovplats. Med sina tre sidor ger sängen en känsla av skydd och trygghet, samtidigt som den bjuder in till lek och kreativitet. Det går även att köpa till en säkerhetsbräda för extra skydd.

Med sitt stilrena utseende och sin säkra konstruktion är Hoppekids Ida-Marie en utmärkt investering för föräldrar som söker en mer hållbar och säker sänglösning för sina barn.

Specifikationer:

 • Modell: Hoppekids Ida-Marie Hussäng
 • Mått: Bredd 76 cm, Längd 166 cm, Höjd 175 cm
 • Liggmått: 70 x 160 cm
 • Madrass ingår ej
 • Material: Svanenmärkt, vattenbaserad lack
 • Färg: Vit
 • Tillbehör: Säkerhetsbräda finns att köpa till
 • Prisklass: Mellanpris

Hussäng med sänghimmel: Childhome Rooftop

Childhome Rooftop är en säng som kostar lite mer men som är en idealisk lösning för dem som vill skapa en mer drömsk och säker sovplats för sitt barn. Denna eleganta och robusta hussäng med sänghimmel, är tillverkad av hållbart trä och MDF, vilket garanterar både hållbarhet och säkerhet. Den vita färgen och stilrena designen gör den till ett perfekt tillskott i barnrummet.

Sängen har en imponerande storlek på 90 x 200 cm, vilket ger barnen gott om utrymme att växa och gör det möjligt att använda sängen under flera år. Den öppna designen och takkonstruktionen ger sängen en luftig känsla och skapar en mysig atmosfär. Sängen är designad för att inspirera till kreativitet och lek, och kan enkelt dekoreras med prydnadskuddar, mjukisdjur eller girlanger för att skapa en mer personlig och inbjudande miljö.

Childhome Rooftop är en utmärkt investering för föräldrar som söker en säng som inte bara är bekväm och säker, utan även vill ha en dekorativ touch i barnrummet.

Specifikationer:

 • Modell: Childhome Hussäng Rooftop
 • Material: Tall, MDF
 • Färg: Vit
 • Mått: Höjd 175 cm, Längd 224 cm, Bredd 107,3 cm
 • Madrassstorlek: Passar till madrass med måtten 200 x 90 cm, (madrass ingår ej).
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år
 • Prisklass: Premium

Vad ska man tänka på när man ska köpa hussäng?

En hussäng ger inte bara en rolig och kreativ sovplats för ditt barn, utan den kan också fungera som en fin inredningsdetalj i barnrummet. Vissa hussängar kommer med sänghimmel, vilket kan skapa en extra mysig och drömsk miljö för barnet.

En annan viktig sak att tänka på är funktionen. En hussäng med förvaring är ett praktiskt val, särskilt i mindre rum där utrymmet är begränsat. Lådor under sängen kan vara idealiska för att förvara leksaker, böcker eller kläder, och hjälper till att hålla rummet organiserat och rymligt.

Säkerhet är också en avgörande faktor när man ska köpa hussäng. Se till att sängen har en robust konstruktion och att den uppfyller alla relevanta säkerhetskrav. Det är viktigt att sängen är stabil och inte har några vassa kanter eller små delar som kan vara farliga för barn.

Hussängar för barn finns i flera prisklasser. Det är viktigt att hitta en balans mellan kvalitet och budget. Ett högre pris betyder inte alltid bättre kvalitet, så jämför olika modeller och läs recensioner innan du gör ditt slutgiltiga val.

Tänk även på sängens storlek och hur den passar in i barnrummet. En för stor säng kan göra rummet trångt, medan en för liten säng kanske inte är praktisk i längden. Mät rummet och överväg barnets ålder när du väljer hussäng.

FAQ – vanliga frågor om barnsäng hus

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som vi får om hussängar. Vi hoppas kunna hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt barn och hem.

Är hussängar säkra för små barn?
Ja, de flesta hussängar är designade med säkerhet i åtanke, men kontrollera alltid att de uppfyller gällande säkerhetskrav.

Kan man justera höjden på en hussäng?
Det varierar mellan olika modeller. Vissa hussängar har justerbar höjd, medan andra inte har det.

Är det möjligt att anpassa designen på en hussäng?
Ja, många hussängar kan målas och dekoreras för att matcha barnrummets tema eller barnets önskemål.

Hur länge kan ett barn använda en hussäng?
Det beror på sängens storlek och hur snabbt barnet växer, men många hussängar är utformade för att användas under flera år.

Kan hussängar demonteras och monteras om?
Ja, de flesta hussängar kan demonteras vid behov, vilket är praktiskt vid flytt eller ommöblering.

Vilken typ av madrass rekommenderas för en hussäng?
Använd en madrass som passar sängens dimensioner. Välj en madrass som ger bra stöd och komfort.

Behövs speciella verktyg för att montera en hussäng?
De flesta hussängar kommer med all nödvändig monteringsutrustning och kräver endast standardverktyg som skruvmejsel.

Är hussängar lätta att rengöra?
Ja, de kan vanligtvis rengöras med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel.