Nattlampa barn: Hitta bäst nattlampa för ditt barn

nattlampa barn

Det finns många nattlampor för barn att välja mellan, men vi hjälper dig att hitta den som är perfekt för just ditt barns sovrum. Lär dig om olika nattlampors funktioner, säkerhet och hur de kan bidra till en lugn och trygg natt. Vi jämför populära modeller och ger andra tips för att förbättra barnets sömnvanor – den här artikeln täcker allt du behöver veta.

Nattlampa barn bäst i test

Vad som är rätt nattlampa för just ditt barn beror på flera olika saker. Valet blir heller inte direkt enklare med tanke på det stora utbudet på marknaden. I denna jämförelse tittar vi närmare på fyra populära modeller: Pabobo Skakis, Alice & Fox, Flow Vägg och 2B Baby Babblarna. Varje lampa har sina unika egenskaper och funktioner, anpassade för att skapa en trygg och trivsam sömn för ditt barn.

Modell

Pabobo Skakis

Alice & Fox

Flow vägglampa

2B Baby Babblarna
med stjärnhimmel och vaggvisa

Prisklass

Budget

Mellan

Premium

Premium

Nattlampa rörelsesensor: Pabobo Skakis i flera gulliga djurvarianter

Pabobo Skakis nattlampa bebis ger både komfort och trygghet för ditt barn under nattetid. De är särskilt utformade för att sprida ett lugnande ljus i barnrummet.

När man skakar eller rör vid nattlampan aktiveras dess ljus, vilket gör den idealisk för att skapa en mysig atmosfär. Med sina två ljuslägen kan lampan antingen lysa i 5 minuter eller i 5 sekunder, beroende på ditt barns behov och hur du ställer in lampan.

Enhörningsmodellen är populär, men Pabobo Skakis nattlampor finns även i flera andra djurvarianter, inklusive en säl, en val, en kanin och ett får, vilket gör det enkelt att hitta en som passar just ditt barn.

Dessa charmiga och användarvänliga nattlampor är inte bara en vacker inredningsdetalj i barnrummet, utan också en praktisk lösning för att hjälpa ditt barn att känna sig tryggt under natten.

Tekniska specifikationer:

 • Skötselråd: Mjukisdelen är maskintvättbar i 30 grader
 • Mått: 10 x 10 x 10 cm
 • Batteri: Inkluderar CR2032 batteri

Alice & Fox nattlampa gosedjur – En nattlampa med musik

Alice & Fox nattlampa är en fin följeslagare för ditt barn under natten. Denna nattlampa är inte bara en charmig inredningsdetalj, utan även en källa till lugn och trygghet. Med sitt mjuka ljus och sina lugna melodier bidrar den till en rofylld atmosfär i barnrummet.

Alice & Fox nattlampor finns i flera varianter av charmiga och färgglada alternativ för att lysa upp ditt barns natt. Kollektionen inkluderar olika djurfigurer som pingvin, björn, kanin, giraff, får, hund och enhörning, var och en med sin unika design och färgsättning.

Lampan är utrustad med tre användarvänliga knappar som låter barnet enkelt styra musikval, volym och ljusstyrka, vilket gör den till en perfekt nattkamrat för de små. Dessa mångsidiga nattlampor gör att föräldrar och barn kan välja den perfekta designen som passar just deras smak och barnrummets inredning.

Tekniska specifikationer:

 • Antal batterier: 2
 • Batterikrav: 2 AA-batterier (ingår ej)
 • Material: Plysch
 • Övriga mått: 25,5 x 18,5 x 35 cm

Flow nattlampa vägg – En barn nattlampa för drömmarnas land

Flow nattlampa vägg i form av ett björnhuvud är perfekt för ditt barns sovrum. Denna vägglampa är inte bara dekorativ, utan också en funktionell lösning för att skapa en lugn och trygg miljö för ditt barn under natten.

Med sitt laddningsbara batteri som varar i 10–20 timmar, kan denna nattlampa baby lysa hela natten eller stängas av automatiskt efter 15 minuter. Dess mångsidighet kommer till uttryck genom möjligheten att ändra färgen på ljuset – från starkt eller svagt ljus till rött, gult, grönt, blått eller multi-färg.

Flow nattlampa barn vägg finns också i andra varianter såsom rosa och vit uggla samt räven Robin, vilket ger dig möjligheten att välja den design som bäst passar ditt barns personlighet och rummets inredning.

Tekniska specifikationer:

 • Mått: 16 x 16 x 10 cm
 • Laddningsbart batteri: Varar i 10–20 timmar
 • Automatisk avstängning: 15 minuter
 • Färgalternativ: Starkt ljus, svagt ljus, rött, gult, grönt, blått, multi-färg
 • Inkluderar laddsladd

2B Baby Babblarna nattlampa stjärnhimmel bäst i test – Med Babblarnas visa

Den underbara Babblarna nattlampa stjärnhimmel barn från 2B Baby är en dröm för både små och stora barn. Eftersom den projicerar en stjärnhimmel på vägg eller tak, skapar denna nattlampa en magisk atmosfär i barnrummet. Inte nog med det, den spelar även Babblarnas egen vaggvisa, vilket ger extra mys och lugn vid läggdags.

Denna multifunktionella nattlampa är designad för användarvänlighet. Den har en smart touchfunktion på Babba-figuren för att styra lampan: en touch för att aktivera nattlampan, två för att visa stjärnhimlen och spela vaggvisan, tre för att endast spela nattvisan, och fyra för att stänga av lampan.

Dessutom har lampan den praktiska egenskapen att den stänger av sig själv efter 45 minuter, vilket är perfekt för att vara säker på att barnen hinner somna till ett lugnt, dämpat ljus. Ljusstyrkan kan dessutom enkelt justeras på undersidan av lampan.

Tekniska specifikationer:

 • Lämplig för både stora och små barn
 • Automatisk avstängning efter 45 minuter
 • Drifttid: Upp till 450 minuter på tre AA-batterier (batterier ingår ej)
 • Touchfunktion för enkel kontroll
 • Nattlampa stjärnhimmel projektor: Projicerar en stjärnhimmel
 • Nattlampa med musik: Spelar Babblarnas vaggvisa

En jämförelse av våra nattlampa bäst i test

Pabobo Skakis nattlampa, som finns i flera gulliga djurvarianter, är en perfekt nattlampa för barn som uppskattar mjuka gosedjur. Den kombinerar komforten av ett gosedjur med funktionen av en lampa, vilket skapar känslan av en tröstande närvaro i barnrummet. Dess förmåga att aktiveras genom skakning eller beröring gör den användarvänlig även för små barn, vilket ökar deras känsla av kontroll och trygghet under natten.

Jämfört med andra nattlampor så har Pabobo Skakis nattlampa dock en något begränsad funktionalitet. Den har inte avancerade funktioner som musik eller projektion av en stjärnhimmel, vilket kan vara en nackdel om man vill ha en mer multifunktionell nattlampa.

Alice & Fox nattlampa finns i ett brett utbud av djurvarianter och färger, vilket gör den till ett charmigt inslag i barnrummet. Dessa lampor fungerar inte bara som ljuskälla utan blir också en del av rummets inredning, vilket bidrar till en fantasifull och mysig atmosfär. Deras användarvänlighet och anpassning till barn av olika åldrar gör dem dessutom till ett utmärkt val för föräldrar som vill skapa ett trivsamt och tryggt sovrum för sina barn.

Inte heller Alice & Fox nattlampor erbjuder dock lika avancerade funktioner som vissa andra nattlampor, som nattlampa barn stjärnhimmel eller inbyggd musik. Därför passar de inte så bra för familjer som letar efter nattlampor med extra funktioner för att underlätta barnets sömn.

Flow nattlampa vägg är en utmärkt nattlampa för barnrum tack vare dess väggmonterade design. Detta frigör utrymme på nattduksbordet och gör nattbelysningen säkrare för riktigt små barn. Dessutom ger den en rad färgalternativ och kan ställas in från mjuka till starka ljus, för att skapa en lugn och rofylld atmosfär i barnrummet.

En begränsning med Flow nattlampa vägg kan kanske tyckas vara att den är fast monterad, vilket gör den mindre flexibel jämfört med bärbara nattlampor. Dessutom, även om den har olika färgalternativ så saknar den andra funktioner, vilket kan upplevas som en nackdel för de som letar efter mer avancerade nattlampor.

2B Baby Babblarna nattlampa är en idealisk nattlampa för barn som älskar stjärnhimlar och lugnande musik. Den projicerar en vacker stjärnhimmel och spelar Babblarnas vaggvisa, vilket skapar en drömsk och lugnande miljö som kan hjälpa barn att somna lättare. Dessutom är dess automatiska avstängningsfunktion efter 45 minuter både energieffektiv och praktisk.

Eftersom nattlampan är fokuserad på att projicera en stjärnhimmel och att spela musik så passar den kanske inte för alla barnrumsteman eller för äldre barn som föredrar mer subtila nattlampor. Dessutom kräver den användning av batterier, vilket kan innebära en extra kostnad.

Nattlampa barnrum: Tänk på det här när du väljer

Att välja en bra nattlampa till ditt barn är en viktig del av att skapa trygg och trivsam sömn under natten. Den perfekta nattlampan är mer än bara en ljuskälla – den är en del av barnets sovrum och bidrar till en trygg och behaglig sömn.

Ljusstyrkan är avgörande – den bör vara tillräcklig för att skapa en trygg miljö utan att vara bländande. Många nattlampor kan justeras vad gäller ljusinställningar, vilket är värdefullt för att kunna anpassa rummets atmosfär beroende på barnets ålder, behov och årstid.

Designen spelar också en stor roll. Nattlampor som är utformade som gosedjur eller med populära karaktärer kan vara tröstande och uppmuntrande för barnet. Projicering av en stjärnhimmel är något som är särskilt populärt eftersom det skapar en magisk atmosfär som kan underlätta insomningen.

Säkerheten är förstås av högsta prioritet. Nattlampor bör vara säkra för barn, med stabil konstruktion och giftfria material. Batteridrivna eller laddningsbara lampor är att föredra, speciellt för de yngre barnen. För riktigt små barn är nattlampor för väggmontering ett säkert alternativ.

Nattlampor i form av gosedjur passar när spädbarnstiden är över eftersom de ger en kombination av tröst och funktionalitet. De blir som en trygg vän i mörkret och kan göra nattetiden mindre skrämmande för barn. Dessa mjuka lampor är ofta tillverkade av barnvänliga material och kan ge ett lugnande, dämpat ljus. Vissa modeller har dessutom rörelsesensorer, vilket är praktiskt för barn som inte lärt sig att hantera knappfunktioner.

Tips för att få barnet att sova tryggt på egen hand

Att få barnet att somna själv och även somna om på egen hand vid uppvaknanden under natten är en viktig färdighet som gör att både barnets och föräldrarnas sömnkvalitet blir bättre. Det finns flera strategier som kan vara till hjälp för att lyckas med detta.

För det första är det viktigt att skapa en konsekvent rutin för sänggåendet. Rutiner ger barnet en känsla av förutsägbarhet och trygghet. Inkludera lugnande aktiviteter som att läsa en godnattsaga eller lyssna på lugn musik. Att lära barnet i avslappningstekniker kan faktiskt vara effektivt. Lär dem att andas djupt eller att visualisera en lugn plats för att hjälpa dem att slappna av.

Att skapa en behaglig sovmiljö är också avgörande. Rummets temperatur bör vara sval och bekväm, och undvik starka ljuskällor innan sängdags. Att använda en nattlampa kan ge en känsla av trygghet utan att störa sömncykeln.

Om barnet vaknar under natten så försök att låta det somna om på egen hand. Det kan kräva träning och tålamod, men på sikt kan barnet lära sig att somna om utan att behöva väcka föräldrarna. God kommunikation är också nyckeln. Prata med barnet om vikten av god sömn och uppmuntra självständighet vid läggdags.

FAQ – Vanliga frågor och svar om nattlampor för barn

Här hittar du svar på vanliga frågor som kan uppstå när du letar efter den perfekta nattlampan för ditt barns sovrum. Vi täcker allt från specifika funktioner till säkerhetstips för att hjälpa dig göra ett bra val.

Är LED-nattlampor säkrare för barn? 

Ja, LED-nattlampor är generellt säkrare eftersom de inte blir lika varma som traditionella glödlampor. Dessutom är de energieffektiva och har längre livslängd.

Kan en nattlampa hjälpa mitt barn att sova bättre? 

Absolut. En nattlampa kan ge en känsla av trygghet och komfort, vilket kan underlätta insomningen för barn som är rädda för mörkret.

Vilken typ av nattlampa rekommenderas för amning? 

En dimbar nattlampa är en idealisk nattlampa amning, eftersom du kan justera ljusstyrkan för att det ska vara behagligt för både dig och barnet utan att störa sömncykeln.

Hur viktigt är färgen på en nattlampa? 

Färgen kan påverka rummets atmosfär. Blått och grönt ljus anses vara lugnande, medan varmare toner som rött kan vara direkt sömngivande.

Finns det nattlampa med timer? 

Ja, många moderna nattlampor har en timerfunktion som låter dig ställa in hur länge lampan ska vara på, vilket sparar energi och är praktiskt.

Kan en nattlampa ha musik eller annat ljud? 

Ja, vissa nattlampor erbjuder ljudfunktioner som lugnande melodier eller så kallat vitt brus, vilket kan vara extra lugnande för en del barn.

Vilka säkerhetsaspekter bör jag tänka på när jag väljer nattlampa? 

Kontrollera att nattlampan är CE-märkt, vilket visar att den uppfyller EU:s säkerhetskrav. Se även till att lampan är robust och har säkra batterifack som inte små barnfingrar kan peta upp.

Finns det nattlampor som startar automatiskt när det blir mörkt? 

Ja, vissa nattlampor har en inbyggd ljussensor som automatiskt aktiverar lampan i svagt ljus eller mörker, vilket är en användbar funktion för barnrummet speciellt under sommartid när belysningen inte behövs förrän senare under natten.