Simpuffar barn bäst i test

När sommar och semester är på intågande börjar jakten på badtillbehör för småbarnsföräldrar. Armpuffar för barnen, simpuffar eller badringar är ett måste för varma sommardagar på stranden. Frustrationen som uppstår när armpuffarna läcker eller är krångliga att använda för barnen är nog någonting samtliga småbarnsföräldrar känner igen sig i. Det kan därför vara bra att som förälder redan innan sommaren kolla över vilka armpuffar som bevisligen fungerar bra och vad andra föräldrar tycker. I den här artikeln har vi därför gått igenom flera olika simpuffar för barn så att du ska kunna få en lugn dag på stranden.

Fördelar med att använda armpuffar

Att som barn kunna bekanta sig med vatten och simning med hjälp av simpuffar och andra hjälpmedel är mycket roligt. Trots att simpuffar inte ersätter en vuxens övervakande blick kan du med simpuffar känna dig tryggare när barnet rör sig ut på djupare vatten utan att ha färdigutvecklade simkunskaper. När det kommer till att köpa simpuffar är det framförallt två funktioner som är extra viktiga.

Simpuffarnas flytkraft

Simpuffars huvudsakliga uppgift är att hålla barnet flytande på vattenytan. Tänk på att välja ett par simpuffar som är anpassade efter ditt barns ålder och vikt. Genom att göra detta försäkrar du dig om att simpuffarnas flytkraft är tillräcklig för att hjälpa barnet i vattnet.

Simpuffarnas passform

Ett par armpuffar som hela tiden glider ner från armen och åker av gör ingen nytta i vattnet. Likaså om simpuffarna sitter för tight och blir krångliga att ta av och på. Risken ökar då att barnet tycker det är för omständigt och springer ut i vattnet utan puffarna på. Undvik detta genom att välja ett par simpuffar som har fått bra recensioner gällande sin passform. En stor del av detta handlar om att välja simpuffar utefter ditt barns ålder.

Armpuffar barn bäst i test

Gällande armpuffar är det viktigaste att de faktiskt finns till hand när de väl ska användas. Till skillnad från många andra barnsaker är armpuffar relativt billigt och enkelt att köpa. Här nedan går vi igenom tre stycken armpuffar som inte kan bli annat än rätt för en nybliven badare.

Swimpy simpuffar är ett bra flythjälpmedel för barn mellan 15-30kg

Swimpy Armpuffar original

För barn mellan 2-6 år / 15-30kg

Synlig gul färg

Svensktillverkade armpuffar

Dessa simpuffar från Swimpy är perfekta armpuffar för barn mellan 2-6 år. Armpuffarna bör användas på barn mellan 15-30 kg och ökar säkerheten i vattnet. Flytegenskaperna hos dessa armpuffar är mycket god, men armpuffarna ersätter inte flytväst. Det här är ett par högkvalitativa armpuffar som dessutom är tillverkade i Sverige.

Aquarapid armpuffar barn

Gröna synlig armpuffar för barn

Ökar barnets synlighet i vattnet

Flytkraft upp till 30kg

Passande för simträning

Dessa gröna armpuffar från Aquarapid bidrar med synlighet utöver sin goda flytkraft. Simpuffarna hjälper barn upp till 30kg att hålla sig flytande och är ett bra komplement vid simträning för barn.

Tidigare års testvinnare

Skruttenringen armpuffar

Certifierade simpuffar för barn

Från 1 års ålder

Certifierade enligt Europeisk standard

Bra passform som inte glider ner

Dessa armpuffar för barn är anpassade för barn från ungefär 1 års ålder och uppåt. Armpuffarna kan fortsätta användas även av äldre barn hela tiden upp till simkunnighet utan att behöva byta storlek. Armpuffarna från Skruttenringen är certifierade utifrån europeisk standard för simhjälpmedel och är därför en trygg och bra produkt för barn. Utöver detta har dessa armpuffar en väldigt bra passform och glider inte ner på armarna.

Utgått ur sortimentet

Swimpy simpuffar för barn

Armpuffar utan sömmar som skaver.

Inga skavande sömmar

Flytkraft upp till 30kg

Bra passform

Dessa svensktillverkade simpuffar från Swimpy är ett riktigt bra alternativ för barnet som ännu inte riktigt behärskar simning. Utan skavande sömmar och med god passform håller simpuffarna en bra flytkraft för barn upp till 30 kg. Ett vanligt problem med simpuffar brukar vara luftläckage. Detta förhindras på dessa simpuffar med hjälp av säkerhetsventiler. Riktigt bra simpuffar med skön passform!

Utgått ur sortimentet

Redo för säkert bad med bra simpuffar

I den här artikeln har du fått tips om tre stycken simpuffar som har fått goda recensioner av andra föräldrar och som har god dokumenterad flytkraft och god kvalité. Den största skillnaden är dock inte mellan de olika produkterna. Den största skillnaden är om barnen använder simpuffar eller inte. Ett barn med simpuffar har betydligt enklare att röra sig i vattnet och hålla sig säker. Tänk dock på att alltid ha ditt barn under uppsikt när barnet badar.

Vanliga frågor gällande armpuffar

Som förälder vill man gärna att det ska bli rätt när det kommer till säkerhetshöjande produkter så som simpuffar. Det är helt naturligt att som förälder känna en viss oro innan man släpper iväg sitt barn i vattnet, det är bara bra! Det innebär att du som förälder kommer vara vaksam och ha uppsikt över ditt barn i vatten och i närheten av vatten. När du funderar på vilka armpuffar som är bra, och vilka simpuffar som passar ditt barn kan det uppkomma en del frågor. Vi försöker nedan svara på de vanligaste frågorna när det kommer till arm- och simpuffar.

Varför ska barn använda simpuffar?

Det är viktigt för barn att använda simpuffar för att öka säkerheten i vattnet. Armpuffar ökar flytkraften och hjälper ditt barn att hålla sig ovanför ytan. Till skillnad från andra flythjälpmedel kan även armpuffar göra det enklare att lära sig simma. Anledningarna till detta är att armpuffar ökar barnets möjligheter att röra sig, jämfört med andra alternativ. Placeringen av simpuffarna på armarna gör att barnets huvud hålls ovanför ytan. På samma sätt kan armpuffar ibland upplevas som

När kan man börja med armpuffar?

Du kan börja använda armpuffar på ditt barn redan från när barnet börjar vara i vattnet. Kontrollera alltid tillverkarens anvisningar på rekommenderad ålder för armpuffarna du planerar att köpa. Ibland kan det vara bra att komplettera armpuffarna med ett annat flythjälpmedel, till exempel flytväst eller flytring.

Var köper man armpuffar?

Armpuffar, simpuffar och andra flythjälpmedel går ofta att köpa på flera olika barnbutiker, som till exempel Jollyroom och Babyland.

Leave a comment