Skötbädd: Bästa skötbäddarna just nu

skötbädd

En praktisk och bra skötbädd gör att ditt barn ligger bekvämt vid blöj- och klädbytet. I denna text jämför vi några av de bästa skötbäddarna som finns på marknaden just nu. Vi tittar på allt från portabel skötbädd bäst i test till olika vattenavvisande modeller. Vår förhoppning är att underlätta för dig att hitta den bästa skötbädden för ditt barn.

Skötbädd bäst i test – 4 bra modeller i olika prisklasser

Att välja rätt skötbädd är inte alltid så lätt då det finns många olika alternativ att välja mellan. I denna jämförelseguide har vi valt ut fyra populära modeller: Done By Deer Raffi, Liewood Isla, Liewood Cille och Petite Chérie Dreams. Vi undersöker och jämför skötbäddarnas för- och nackdelar genom att titta på design, funktioner, säkerhet och prisklass.

Modell

Liewood Isla

Petite Chérie Dreams

Done by Deer Raffi

Liewood Cille

Prisklass

Budget

Medel

Medel

Premium

Skötväska med skötbädd billig: Liewood Isla

Liewood Isla är en portabel skötbädd i fodrat mjukt tyg. Den är den ultimata följeslagaren för föräldrar på språng som letar efter en praktisk och prisvärd lösning för blöjbyten när de inte är hemma. Denna smarta och bärbara skötbädd är en idealisk partner för alla äventyr med din lilla, oavsett om du är ute och reser, utforskar staden eller är på stranden med ditt barn.

Liewood Isla tar minimalt med plats och är inte bara praktisk, utan även snygg. Skötbädden är lätt att vika och rulla ihop, och den behändiga storleken gör den perfekt att förvara under vagnen eller i skötväskan. På så sätt har du alltid en bekväm och hygienisk plats för ditt barn vid blöjbytet.

Tillverkad av 100% återvunnen nylon ger den minimal miljöpåverkan, samtidigt som den har en fyllning och ett foder av 100% polyester som ger extra komfort och mjukhet. Den praktiska storleken på 60 cm i höjd och 35 cm i bredd, ger tillräckligt med utrymme för ditt barn att ligga bekvämt under blöjbytet. Skötbädden är även utrustad med två fack som gör att du alltid har blöjor, tvättlappar och annat viktigt nära till hands.

Liewood Isla hopvikbar skötbädd har ett snällt pris, vilket gör den till ett ekonomiskt fördelaktigt val för föräldrar som önskar både design, kvalitet och bekvämlighet utan att överbelasta plånboken.

Specifikationer:

 • Vikbar skötbädd material: Yttermaterial i 100% återvunnen nylon, foder och fyllning i 100% polyester.
 • Bärbar skötbädd mått: Höjd 60 cm x Bredd 35 cm.
 • Förvaring: 2 fickor
 • Skötselråd: Skötbädd portabel, kan tvättas i maskin i 30 grader, ej torktumlas.
 • Prisklass: Budget

Liten skötbädd Jollyroom: Petite Chérie Dreams

Petite Cherie skötbädd kombinerar modern design med hög kvalitet och komfort för ditt barn. Denna skötbädd är det perfekta tillskottet till ditt skötbord och skapar en trygg och bekväm plats för ditt barn under blöjbytet.

Den avtagbara klädseln gör det enkelt att rengöra och underhålla skötbädden, vilket är en praktisk och viktig funktion. De dekorativa volangerna ger en extra touch av elegans till den annars stilrena designen.

Storleksmässigt passar Petite Chérie skötbädd de flesta skötbord och är ett perfekt val för föräldrar som söker hög kvalitet och snygg design. Med sina mått på 50 cm i bredd och 64 cm i längd ger skötbädden ditt barn gott om utrymme och gör att det kan ligga bekvämt under blöjbytet. De höga kanterna vid sidorna tillför både extra komfort och säkerhet för ditt barn och gör att Petite Chérie även fungerar som skötbädd tvättmaskin.

Petite Chérie är en skötbädd i mellanprisklassen som erbjuder både funktion och snygg design. Den har ett avtagbart och tvättbart överdrag i naturligt linne, och en mjuk fyllning av polyuretan. Det är det idealiska valet för föräldrar som vill kombinera stil, kvalitet, säkerhet och komfort i en skötbädd.

Specifikationer:

 • Material: Överdrag skötbädd i linne, fyllning i polyuretan.
 • Mått: Bredd 50 cm x Längd 64 cm.
 • Oeko-Tex 100-certifierad: Fri från skadliga kemikalier.
 • Maskintvätt 40°C.
 • Rekommenderad ålder: Från nyfödd.
 • Prisklass: Medel

Söt skötbädd avtorkningsbar: Done by Deer Raffi

Skötbädd Done by Deer Raffi erbjuder en bekväm och trygg plats för ditt barn under kläd- och blöjbytet. Denna snygga skötbädd har allt du behöver för att göra omvårdnaden av ditt barn både enkel och bekväm.

Skötbäddens överdrag är tillverkat i ett vattentätt material som är Oeko-Tex Standard 100-certifierat, vilket garanterar att det är säkert och fritt från skadliga ämnen. Det betyder att skötbädden också är avtorkningsbar och enkel att hålla ren, vilket så klart underlättar vardagen för alla småbarnsföräldrar. Naturligtvis går även hela madrassen att handtvätta med ett milt tvättmedel vid behov.

Done by Deer skötbädd är utformad med omsorg och har mjuka kanter på sidorna för att säkerställa att din baby ligger tryggt under blöjbytet. Fyllningen av skum ger också högsta komfort och stöd för ditt barn.

Detta är en skötbädd i mellanprisklassen som har den perfekta kombinationen av stil, funktion och bekvämlighet, och som är ett populärt val bland många småbarnsföräldrar.

Specifikationer:

 • Skötbädd överdrag: Polyuretan, Oeko-Tex Standard 100-certifierad.
 • Fyllning: Polyeterskum.
 • Höjd: 10 cm.
 • Längd: 65 cm.
 • Bredd: 50 cm.
 • Tvättråd: Avtorkningsbar men tål även maskintvätt, 40°C.
 • Prisklass: Medel

Praktisk skötbädd vattenavvisande: Liewood Cille

Liewood Cille är en skötbädd i premiumklassen. Det är en praktisk och lyxig skötbädd som erbjuder överlägsen kvalitet och bekvämlighet. Denna skötbädd är utformad med omsorg och tillverkad av hållbart PU-skum för att säkerställa långvarig användning och komfort för både förälder och barn.

Med måtten 53 x 72 cm passar skötbädden de flesta skötbord, samtidigt som den ger gott om utrymme för ditt barn att ligga bekvämt under blöjbytet och påklädningen. Den vattenavvisande och avtorkningsbara ytan gör den enkel att rengöra och underhålla, vilket är en ovärderlig funktion för föräldrar med småbarn.

Liewood Cille fungerar även som skötbädd på tvättmaskin då den har en organisk form. Den har även en matt yta som inte känns kall mot ditt barns hud, och som ger en känsla av lugn och komfort. Skötbädden har också mjuka men stadiga kanter som ger extra säkerhet. Det gör det till det perfekta valet för föräldrar som inte vill kompromissa med säkerhet, kvalitet och bekvämlighet för sitt barn.

Specifikationer:

 • Material: Skötbädd plast, hållbart PU-skum.
 • Mått: 53 x 72 cm.
 • Vattenavvisande yta: Lätt att rengöra och underhålla.
 • Organisk form och matt yta för komfort.
 • Praktiska, höga kanter för ökad säkerhet.
 • Prisklass: Premium

Vad ska man tänka på när man väljer skötbädd?

En bra skötbädd är oumbärlig och underlättar när du ska byta på ditt barn. För att välja den skötbädd som är bäst för dig och ditt barn måste du titta på funktion, storlek, design, säkerhet och pris.

Det finns flera olika typer av skötbäddar att välja mellan, vissa är avsedda för hemmet medan andra är gjorda för att användas utanför hemmet. För den som har en begränsad budget kan en uppblåsbar skötbädd vara ett bra alternativ. Den är dessutom enkel att ta med på resan eftersom det bara är att tömma den på luft, vika ihop den och stoppa den i väskan.

Det finns även portabla skötbäddar i mjukt tyg som är enkla att stoppa ner i skötväskan eller lägga i korgen under vagnen. Många av modellerna har dessutom praktiska fickor med plats för sådant som man behöver vid blöjbytet. En portabel skötbädd är perfekt när man är på språng, oavsett var man befinner sig, och ger en bekväm och trygg plats för barnet under blöjbyten.

För att säkerställa ditt barns komfort är det viktigt att även tänka på material och fyllning. Mjuka och bekväma skötbäddar är helt avgörande för att göra blöjbytena behagliga för ditt barn, samtidigt underlättar det för dig om skötbädden är enkel att rengöra. Du kan hitta avtorkningsbara och vattenavvisande skötbäddar i mjuka och miljövänliga plastmaterial. Väljer du en skötbädd i tyg är det bra om den kan tvättas i tvättmaskinen. Det gör det enklare att hålla skötbädden ren och hygienisk, men framförallt sparar det dig massor av tid.

Glöm inte bort att en bra skötbädd också ska säkerställa en trygg och bekväm plats för ditt barn under blöjbyten. Kompromissa därför inte med säkerheten och var noga med att placera skötbädden på ett stadigt underlag.

FAQ – vanliga frågor om skötbäddar

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna som föräldrar ställer om skötbäddar. Vi hoppas kunna hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt barn och hem.

Hur ofta bör skötbädden rengöras?
Rengör efter varje användning för att säkerställa hygienen, eller använd ett engångsunderlägg som du sedan kastar.

Kan jag använda vanliga tvättmedel för att rengöra skötbädden?
Ja, men se till att de är milda och helst också parfymfria.

Hur länge kan man använda en skötbädd?
Tills barnet är cirka 2 år eller tills det börjar röra sig mycket.

Är skötbäddar säkra för nyfödda?
Ja, om du väljer en modell som har höga kanter och är stadigt placerad. Fast har du ett skötbord med höga kanter behöver inte skötbädden nödvändigtvis också ha höga kanter. Viktigt är att komma ihåg att placera den på ett stabilt underlag och att aldrig lämna barnet utan uppsikt på skötbädden.

Kan skötbäddar användas på alla ytor?
De kan användas på stabila, plana ytor som exempelvis på skötbordet, tvättmaskinen, sängen eller golvet.

Finns det skötbäddar med extra förvaring?
Ja, vissa modeller har fickor, framförallt portabla skötbäddar.

Är skötbäddar allergivänliga?
Det beror på materialet, vissa är allergivänliga. Är de tillverkade av allergivänliga material brukar detta stå angivet i produktbeskrivningen.

Kan man ta med skötbäddar på flygresor?
Ja, men portabla och hopvikbara modeller är så klart mest lämpliga.

Hur väljer jag rätt storlek på skötbädden?
Ta hänsyn till barnets ålder och storlek, samt utrymmet där den ska placeras.

Är det nödvändigt med ett överdrag till skötbädden?
Överdrag skyddar och förlänger skötbäddens livslängd, men är också mer behagligt mot ditt barns hud.