Skötbord: Välj rätt bland mängden

skötbord

När du förbereder dig för ditt barns ankomst är valet av skötbord en viktig del av förberedelserna. Ett skötbord är inte bara en plats för blöjbyten, utan också en central punkt för daglig omvårdnad. I denna artikel undersöker vi de olika typerna av skötbord som finns på marknaden, från hopfällbara alternativ till billigt skötbord med inbyggd förvaring, och ger dig tips om hur du väljer rätt skötbord som passar både ditt utrymme och din stil.

Bäst i test – fyra bra skötbord

När det gäller att välja rätt skötbord för ditt barn är det viktigt att titta både på design, funktion och pris. I denna jämförelseguide granskar vi fyra populära skötbord: Beemoo Care, Sebra, Troll Lukas, och 2Me Tvättbjörne Basic. Vi tittar på varje produkts fördelar och nackdelar, men också varför det kan vara smart att investera i en mobil till skötbord.

Modell

Beemoo CARE hopfällbart

2Me Tvättebjörne Basic

Troll Lukas

Sebra med lådor

Prisklass

Budget

Budget

Medel

Premium

Hopfällbart skötbord: Beemoo Care

Beemoo Care fällbart skötbord i mörkgrått slitstarkt tyg är en idealisk lösning för föräldrar som söker en kombination av funktionalitet, stil och bra pris. Detta skötbord är särskilt utformat för att passa in i moderna hem med begränsat utrymme.

Skötbordets eleganta färg kompletterar olika inredningsstilar, medan dess kompakta och hopfällbara design gör det lätt att förvara när det inte används. Det är också ett perfekt val för de föräldrar som behöver ett portabelt skötbord att ta med på resan. Trots sin smidiga storlek, är det robust nog att ge en säker och stabil yta för ditt barn under blöj- och klädbytet.

Den praktiska designen inkluderar inte bara en bra skötbordsyta utan också en smart förvaringslösning med hyllor som erbjuder gott om utrymme för blöjor, våtservetter och andra tillbehör. Denna kombination av funktionalitet och elegans gör det till en uppskattad del av varje barnkammare.

Detta hopfällbara skötbord är idealiskt för små utrymmen och för dem som behöver ett portabelt alternativ att ta med på resan. Den kompakta storlek gör att man enkelt kan gömma undan skötbordet i en garderob när det inte används. Den hopfällbara designen kan innebära en kompromiss i stabilitet jämfört med mer robusta, fasta skötbord.

Den största fördelen med detta skötbord är att det går att fälla ihop vilket gör det till ett bra alternativ för dem som funderar på ett vägghängt skötbord. Dessutom är den perfekt för dem som hoppas hitta ett skötbord billigt. Beemoo Care erbjuder en praktisk och stilfull lösning för moderna föräldrar, och kombinerar användbarhet med estetik på ett prisvärt sätt. Den kompakta designen gör det till ett utmärkt val för dem som värderar både funktion och platsbesparing.

Specifikationer:

 • Smalt skötbord mått totalt: H 100 x B 68 x D 80 cm.
 • Skötbord hopfällbart mått 119 × 80 × 15,5 cm
 • Maxvikt: 15 kg
 • Skötbord förvaring: inkluderar hylla

Litet skötbord badkar: 2Me Tvättbjörne Basic

2Me Tvättbjörne Basic är en idealisk lösning för föräldrar som söker ett budgetvänligt, platsbesparande och praktiskt skötbord speciellt designat för användning i badrummet. Detta skötbord är anpassat för att monteras på standardbadkar, vilket gör det till ett utmärkt val för små badrum där utrymme är en begränsad resurs.

Skötbordet är designat för att vara stabilt och säkert, med höga säkerhetskanter som ger extra skydd och trygghet när du tar hand om ditt barn. Dynan som medföljer är både bekväm och lätt att rengöra, vilket bidrar till en enkel och hygienisk miljö för barnets skötsel.

Den speciella designen för användning över ett badkar innebär att det inte är lika mångsidig som andra skötbord. Dessutom kan bristen på hjul eller hopfällbarhet göra det mindre praktiskt för dem som söker ett mobilt eller lättförvarat skötbord.

Denna produkt är utformad för att möta behoven hos nyfödda upp till barn på ett år, med en maxvikt på 11 kg. 2Me Tvättbjörne Basic är ett ekonomiskt tilltalande val för prismedvetna föräldrar som söker en bättre lösning för badrummet än skötbord tvättmaskin. Dessutom är den enkla monteringen och den smidiga designen idealiska för moderna familjer som värderar både funktion och stil.

Specifikationer:

 • Åldersgrupp: Nyfödd till ca 1 år (max 11 kg)
 • Mått skötbädd: Djup 65 cm, Bredd 40 cm
 • Höjd skötbord badkar: ca 40 cm
 • Skötbord litet badrum passar de flesta standardbadkar med bredd 70 cm
 • Underlägg skötbord är inkluderat
 • Skötbord badrum modell: Basic

Skötbord på hjul med låda och hylla: Troll Lukas

Troll Lukas Skötbord är en utmärkt blandning av funktionalitet och modern design, perfekt för det medvetna hemmet. Detta är ett skötbord med förvaring i mellanprisklassen som erbjuder enastående värde för pengarna, då det inte bara är praktiskt utan också estetiskt tilltalande med sin vita, tidlösa design.

Med en storlek på 57 cm bred (55 cm utan hjul) och 72 cm djup, är detta skötbord en idealisk lösning för mindre utrymmen utan att kompromissa med funktionalitet. Höjden på 96,5 cm (91,5 cm utan hjul) är perfekt anpassad för komfortabel användning. Det är ett smalt skötbord som är utrustat med fyra låsbara hjul, vilket gör det enkelt att flytta runt i hemmet. Vare sig det placeras i barnrummet eller badrummet, erbjuder det enkelhet och flexibilitet.

Skötbord förvaring är generöst tilltagen med en låda och två öppna hyllor, vilket ger gott om plats för allt från blöjor och tvättlappar till kläder och andra nödvändiga tillbehör. Skötbordets höjd på hyllplanen är perfekt utformade, med den lägsta hyllan 20,5 cm upp och den högsta 49 cm upp från golvet.

Tillverkad av björk och MDF, är detta skötbord robust och hållbart, samtidigt som det är enkelt att sköta. Rengöring kräver endast en fuktig trasa, och det rekommenderas att undvika starka rengöringsmedel eller slipmedel för att bibehålla dess yta. Detta skötbord är också säkert, med en maxvikt på 15 kg, vilket gör det till en trygg plats för ditt barn.

Specifikationer:

 • Storlek: Bredd 57 cm (55 cm utan hjul), Djup 72 cm, Höjd 96,5 cm (91,5 cm utan hjul)
 • Skötdel: Bredd 50 cm, Djup 70 cm, Höjd 4,5 cm
 • Förvaring skötbord höjd hyllplan: 20,5 cm och 49 cm (med hjul)
 • Material: Björk / MDF
 • Skötsel: Torka med fuktig trasa, undvik starka rengöringsmedel
 • Maxvikt: 15 kg

Skötbord på byrå med praktiska och snygga lådor: Sebra

Sebra skötbord med lådor i vitt är en elegant och praktisk lösning för det moderna hemmet, och med sitt premiumpris erbjuder det en exklusiv känsla och hög kvalitet. Detta skötbord är designat för att ge maximal säkerhet och funktionalitet, samtidigt som det bidrar med en stilren estetik till barnrummet.

Framtaget av Sebra, ett varumärke känt för sin eleganta och hållbara design, kombinerar detta skötbord funktionalitet med en modern stil. Produkten är utrustat med ett gediget fallskydd skötbord för att garantera ditt barns säkerhet under användning. De rymliga lådorna erbjuder gott om plats för förvaring av blöjor, våtservetter, barnkläder och andra nödvändigheter, vilket gör det enkelt att hålla ordning i barnrummet.

Skötbordet är tillverkat av högkvalitativa material och har en robust konstruktion som garanterar långvarig användning. Dess vita färg ger ett fräscht och tidlöst intryck som lätt kan kombineras med andra inredningsstilar. Den här produkten är inte bara en praktisk möbel för ditt barns tidiga år utan även en elegant del av heminredningen. Skötbordet kan dessutom göras om till en byrå genom att man monterar av fallskyddet.

Med sin kombination av säkerhet, förvaring och stil är skötbordet från Sebra en värdefull investering för familjer som inte kompromissar med något.

Specifikationer:

 • Material skötbord byrå: Högkvalitativt trä
 • Färg: Vit
 • Mått: Bredd 74 cm Längd 68,5 cm Höjd 102,5 cm
 • Skötbord med lådor antal: 2
 • Fallskydd skötbord: Ja
 • Maxvikt: 11 kg
 • Skötselråd: Rengör med en mjuk, fuktig trasa. Använd milda rengöringsmedel och undvik starka kemikalier.

Vad ska man tänka på när man väljer skötbord?

Ett skötbord är en oumbärlig möbel i varje hem med små barn. Det är en plats dedikerad för att byta blöjor, klä på och ta hand om barnets hygien. Att investera i ett skötbord är inte bara en fråga om bekvämlighet; det är också en säkerhetsåtgärd. Ett väl utformat skötbord ger en stabil och säker yta för att ta hand om barnet och kan minska belastningen på föräldrarnas rygg.

När det gäller att välja skötbord finns det flera olika modeller att välja mellan. Ett skötbord med badbalja kombinerar bekvämligheten av att ha en skötplats och badplats på samma ställe. Dessa är perfekta för dem som har begränsat utrymme eller vill ha en allt-i-ett-lösning. För dem som har begränsat utrymme, kan ett fastsatt skötbord på tvättmaskin eller ett som placeras över ett badkar vara ett utmärkt alternativ. Dessa båda lösningar utnyttjar befintligt utrymme effektivt.

Ett skötbord med lådor erbjuder gott om förvaring för blöjor, tvättlappar och andra nödvändigheter, samtidigt som att du har allt du behöver nära till hands. Hopfällbara skötbord är idealiska för små utrymmen eftersom de enkelt kan fällas ihop och förvaras när de inte används, men de kan även tas med på resan. Skötbord vägghängt sparar också golvutrymme då det kan fällas upp när det inte används.

Oavsett vilken typ du väljer, kommer ett bra skötbord att göra livet enklare och säkrare för både dig och ditt barn. Det finns även en del tillbehör som kan underlätta som exempelvis engångsunderlägg skötbord som skyddar och ger en bekväm yta för barnet. Genom att också hänga upp mobil över skötbord får barnet något att sysselsätta sig med, vilket brukar underlätta blöjbytet.

FAQ – vanliga frågor om skötbord

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som vi får om skötbord. Vi hoppas kunna hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt barn och hem.

Kan jag använda ett skötbord även efter blöjperioden?
Ja, många skötbord är designade för att kunna användas som en vanlig förvaringsmöbel efter blöjperioden, vilket ökar dess livslängd och användbarhet.

Är det säkert att lämna barnet obevakat på skötbordet?
Nej, du bör aldrig lämna ditt barn obevakat på ett skötbord, även om det bara är för en kort stund.

Hur högt bör ett skötbord vara för optimal komfort?
Idealhöjden på ett skötbord varierar, men det bör vara tillräckligt högt för att du ska kunna stå upprätt utan att behöva böja dig ner.

Finns det skötbord som är anpassade för mindre utrymmen?
Ja, det finns hopfällbara och vägghängda skötbord som är perfekta för mindre utrymmen och lätt att förvara.

Hur ofta bör jag rengöra skötbordet?
Skötbordet bör rengöras efter varje användning för att upprätthålla hygien och minska risken för bakteriespridning.

Är det möjligt att bygga ett eget skötbord till bord?
Ja, vissa föräldrar väljer att bygga sitt eget skötbord för att anpassa det efter sina specifika behov och utrymme.

Hur väljer jag en skötbordsmadrass?
Välj en skötbordsmadrass som är fast, inte för tjock, och passar säkert i skötbordets ram.

Kan jag återanvända ett gammalt skötbord?
Ja, ett gammalt skötbord kan återanvändas om det fortfarande är stabilt och säkert. Kontrollera alltid att alla delar är intakta och att det inte finns några skador.