Sleepytroll Baby Rocker recension – Komplett guide med omdöme

Uppdaterad 08/09/2023

Recension av Sleepytroll Baby Rocker

Den här kompletta guiden för Sleepytroll Baby Rocker kommer gå igenom allting du behöver veta innan du väljer barnvagnsvaggare. Vi kommer bland annat berätta följande:

 • Vad är Sleepytroll Baby Rocker?
 • Vilka funktioner har Sleepytroll Baby Rocker?
 • Hur fungerar och hur använder man en Sleepytroll Baby Rocker
 • Vårt omdöme av Sleepytroll Baby Rocker
 • Vad kostar en Sleepytroll Baby Rocker och var du kan köpa den

Vad är Sleepytroll Baby Rocker?

Sleepytroll Baby Rocker är en barnvagnsvaggare som är perfekt för föräldrar i Sverige då produkten är utvecklad i Norge av Ståle Flataker som grundade företaget. Inte bara är denna produkt utvecklad relativt lokalt, men den anses också vara en av de bästa på marknaden.

Bakgrunden till utvecklandet av produkten var att en av Ståles barn inte kunde sova förutom när barnvagnen var i rullning. Till en början skapades barnvagnsvaggaren bara för eget bruk, tills några andra föräldrar frågade var de kunde köpa produkten som Ståle hade fäst på sin barnvagn. Där startade resan för Sleepytroll och den norska barnvagnsvaggaren.

Sleepytroll Baby Rocker är en oerhört populär barnvagnsvaggare med många smarta funktioner. Sleepytrolls syfte är att genom lätt rörelse av barnvagnens handtag skapa vaggningar av barnvagnen som gör att barnet kan sova. Detta underlättar för dig som har ett barn som har svårt att somna i stillastående vagn.

Funktioner hos Sleepytroll Baby Rocker

Sleepytroll Baby Rocker är en barnvagnsvaggare med många smarta och användbara funktioner. Vi listar de mest uppskattade funktionerna nedan:

10 timmars batteritid

Med sina 10 timmars batteritid håller Sleepytroll flera dagar utan att du behöver ladda den. Den smarta batteriindikatorn visar batterinivån i färgerna grönt, gult och rött så att du alltid vet när du behöver ladda den. Sleepytroll laddas fullt på endast 2 timmar.

Sleepytroll får ditt barn att sova gott
Barnvagnsvaggare med sensor

Inbyggd ljud och rörelsesensor

Med den inbyggda ljud och rörelsesensorn kan Sleepytroll vagga ditt barn utan att du behöver knappa på produkten. Sensorerna känner av när ditt barn vaknar och vaggar barnet till sömns igen. Detta leder till att ditt barn sover gott och förbättrar enhetens batteritid.

En hållbar produkt – Passar alla barnvagnar

Sleepytroll är en hållbar produkt. Den går att använda både inom- och utomhus i temperaturer mellan -10 °C till 35 °C grader. Dessutom är den regntålig. Utöver detta gör det justerbara spännet att enheten passar alla barnvagnar och går att justera efter just din barnvagn. Detta gör Sleepytroll till en hållbar barnvagnsvaggare med lång livslängd.

Sleepytroll - Barnvagnsvaggare med kvalite
Sleepytroll fungerar på spjälsäng, barnvagn och vagga

Fungerar på spjälsäng och vagga

Sleepytroll Baby Rocker fungerar även att använda på bedside crib, spjälsängar samt vagga. Detta är någonting som är mycket användbart för barn som har svårt att somna i stilla säng inför natten.

För att använda Sleepytroll på en spjälsäng krävs det att spjälsängen har fötter som kan gunga. Ett exempel på sådana fötter är Britax Vyssan Lull Bedrocker.

Hur fungerar Sleepytroll Baby Rocker?

Sleepytroll Baby Rocker är en väldigt enkel barnvagnsvaggare att använda. Sleepytroll är utrustad med ett anpassningsbart fäste vilket gör att den passar samtliga barnvagnar och även många spjälsängar. Du använder Sleepytroll genom att:

 1. Fäst enkelt produkten på barnvagnens handtag med hjälp av spännet.
 2. Använd spärrhaken på baksidan för att spänna åt. Spänn åt ordentligt för att säkerställa vaggningsfunktionen.
  • OBS! Montera Sleepytroll lodrätt på handtaget och utom räckhåll för barnet.
 3. Starta Sleepytroll genom att klicka på ON-knappen (+) eller Sensor Mode knappen.
  • Tryck på ON-knappen för manuellt läge eller Sensor Mode knappen för sensorläge.
 4. Stäng av Sleepytroll genom att hålla inne OFF-knappen (-) i 2 sekunder och ta av produkten genom att lyfta på spännet.

Hur fungerar sensorläget på Sleepytroll Baby Rocker?

I läget Sleepwatch hålls Sleepytroll still tills rörelse eller ljud detekteras från vagnen. Vid rörelse eller ljud startas vaggning och barnvagnen vaggas i tre minuter för att därefter avvakta ny rörelse eller ljud. För att starta Sleepytroll i sensorläge gör du följande:

 1. Fäst Sleepytroll som vanligt på handtaget med hjälp av spännet.
 2. För att starta produkten i sensorläge, håll in ON-knappen (+) samt sensor-knappen i två sekunder.

En fördel med sensoläget på Sleepytroll är att detta läge förbättrar batteritiden drastiskt och du som förälder slipper sätta på och stänga av enheten vid behov.

Justering av sensorläget

Sensorläget på Sleepytroll är justerbart så att du kan anpassa det efter ditt barns ljud och rörelser samt omgivningen ni är i. För att justera ljudsensor gör du följande:

 1. Aktivera sensorläge.
 2. Håll inne sensor-knappen 5 sekunder tills batteriindikatorn blinkar snabbt blått. Därefter visar indikatorn sensornivån.
 3. Justera sensornivån genom att trycka på + respektive -.
 4. Avsluta justeringsläget genom att hålla inne sensor-knappen 5 sekunder.

För att justera rörelsesensorn är det samma tillvägagångssätt, men istället för 5 sekunder håller du inne sensor-knappen 10 sekunder tills batteriindikatorn blinkar rött.

Hur länge skakar Sleepytroll?

Sleepytroll är en anpassningsbar barnvagnsvaggare. I grundläget skakar Sleepytroll i 40 minuter och stängs sedan av. I sensorläget skakar Sleepytroll när den känner av ljud eller rörelse från ditt barn. Vaggningen pågår i 3 minuter för att sedan avaktiveras och vänta på ljud och/eller rörelse igen.

Sleepytroll Baby Rocker manual

För att lära dig mer om Sleepytrolls samtliga funktioner är det en bra idé att läsa Sleepytrolls manual som du ser nedan.

Omdöme av Sleepytroll Baby Rocker

Vi vill göra det enkelt för dig som förälder att veta om Sleepytroll Baby Rocker är rätt val för er. Därför har vi har testat och sammanställt våra åsikter kring Sleepytroll Baby Rocker kring dess funktioner och användbarhet.

Batteri och laddning

Batteritid är alltid en viktig faktor med prylar som ska användas ofta. När man köper en batteridriven produkt vill man inte att den ska behöva laddas lika ofta som den används. Enligt tillverkaren ska batteriet räcka i upp till 10 timmar och laddas fullt på enbart 2 timmar.

Vår uppfattning är att batteriet har fungerat mycket bra och att tillverkarens beskrivning stämmer. Batteriet räcker att användas flera gånger och visar sedan tydligt när det är dags att ladda. Vid laddning går det snabbt och det är enkelt att avläsa batterinivån.

Ljudnivå hos Sleepytroll Baby Rocker

Hur högt låter barnvagnsvaggare? Vi skulle beskriva ljudet som ett lågt brummande. Detta gör att varken föräldrar eller barn stör sig på ljudet från barnvagnsskakaren. Dessutom så överröstas ofta ljudet från barnvagnsvaggaren av omgivningsljud.

Sleepytroll Baby Rockers sensorläge

Sensorläget är en av de funktioner som utmärker Sleepytroll mot sina konkurrenter. I och med att sensorläget är anpassningsbart är det enkelt att få till ett läge som fungerar och känner av rörelse och ljud på en rimlig nivå. Vår uppfattning är att sensorläget är användbart då man inte behöver sätta på och stänga av barnvagnsvaggaren utan allt sker automatiskt.

Kvalitetskänsla

När man packar upp och använder Sleepytroll känner man att det är en produkt av god kvalité. Med tydliga knappar och enkel interaktion är det smidigt att använda Sleepytroll och den orsakar ytterst sällan problem för användaren.

Är det värt att köpa en Sleepytroll Baby Rocker? Vårt omdöme

Ifall ni har ett barn som vaknar nästan direkt vagnen stannar så letar man med ljus och lykta efter alla tänkbara lösningar. Vi tycker absolut att Sleepytroll Baby Rocker är värt att testa. De tydliga och enkla knapparna i samband med det smidiga och välfungerande sensorläget gör att produkten verkligen utmärker sig på marknaden och är värd varje krona.

Däremot ska det sägas att detta är en dyrare produkt, om man exempelvis jämför med Baby Rocket Rockit som kostar mindre än hälften så mycket. Däremot tycker vi att de utvidgade funktionerna och produktens smidighet rättfärdigar det högre priset.

Unika funktioner som står ut

En av de faktorer som gör Sleepytroll till den högkvalitativa vaggaren som den är idag är det faktum att den har helt unika funktioner som är omatchade på marknaden.

Detta handlar bland annat om den välfungerande och flexibla sensor-funktionen, men även det faktum att vaggaren kan användas på såväl barnvagn som spjälsäng och vagga. Att produkten dessutom är vädertålig gör detta till en av de mest flexibla vaggarna på marknaden.

Andras recensioner av Sleepytroll Baby Rocker

Ett urval av de omdömen vi har fått in från andra föräldrar ser du nedan.

“Vår dotter på 5 månader brukade vakna flera gånger varje natt (nästan en gång i timmen) till att kunna sova nästan fyra-fem timmar åt gången, helt fantastiskt. Kan varmt rekommendera Sleepytroll! :)”

Johanna, Mamma till Astrid

“Helt fantastiskt produkt! Varit värd varenda krona och vi använder den nästan dagligen. Trodde först omdömena skulle vara för bra för att vara sant, men förstår nu varför folk är så nöjda”

Emil, Pappa till Nils

“Hjälper mig som föräldraledig med två barn att kunna få vår bebis till ro och sova, så att jag sedan kan hjälpa vår äldre son. Önskar jag visste om och köpte en Sleepytroll när vi fick vårt första barn“

Elin, Mamma till Valter och Freja

Testvinnare – Bästa barnvagnsvaggare

Sleepytroll Baby rocker

Sleepytroll Barnvagnsvaggare

10 timmars batteritid

Smart ljud- och rörelsesensor

Regn- och vädertålig

Automatisk avstängning

Tydlig batteriindikator

Fungerar på samtliga barnvagnar, spjälsängar och vaggor