Vattenglidbana bäst i test

När sommaren kommer finns det knappast någonting roligare än att ha en vattenglidbana i trädgården. En vattenglidbana kan förgylla soliga dagar med rolig lek för både barn och vuxna. Många väljer att köpa en barnpool till trädgården, men en vattenglidbana bjuder på mer lek och fartfyllda åk. I den här artikeln kommer vi gå igenom vilken vattenglidbana som är bäst i test. Vi har jämfört såväl långa vattenglidbanor som dubbla vattenglidbanor. Utöver det går vi även igenom hur du kan göra en egen vattenglidbana på ett enkelt sätt.

Vattenglidbana bäst i test – Bästa vattenglidbana

En lång vattenglidbana som ger många timmars rolig sommarlek!

Banzai Sharkbite Vattenbana

Lång vattenglidbana – 5 meter

Vatten som sprutar från hajens mun

Denna vattenglidbana, även kallad water-slide är riktigt rolig och även lång. Totalt är denna vattenglidbana 5 meter lång vilket gör det till en av de längre på marknaden. En extra rolig funktion med denna vattenbana är att i mitten av banan sitter det en hajmun. Hajens mun sprutar vatten och rör sig. Det gäller därför att åka tillräckligt snabbt för att hinna förbi innan hajens mun stänger sig!

Överlag är det här är vattenglidbana som slår de flesta hemmabyggen. Bra vattenspridning, rolig utformning och hög kvalité gör att det här är den bästa vattenglidbanan!

En dubbel vattenglidbana som är nästan 5 meter!

Bestway H2OGO! Vattenglidbana Dubbel

Dubbla banor – dubbelt så roligt

Nästan 5 meter lång

Denna vattenglidbana är dubbel så att två stycken kan åka samtidigt! Det gör att ni kan tävla om vem som glider snabbast ner för banan. Banan är nästan 5 meter lång med inbyggda sprinklers. Det enda du behöver göra är att koppla in vattenslangen och sedan köra! Perfekt för familjen som vill ha en rolig sommaraktivitet utan att behöva placera en pool i trädgården. För att skapa en extra snabb vattenglidbana kan ni addera såpa, då lovar vi att det kommer att gå riktigt snabbt!

Dubbel lång vattenglidbana med roligt kastspel för den tävlingsinriktade

Bestway H2OGO! Vattenglidbana med kastspel

Roligt kastspel

Dubbel vattenglidbana

För den tävlingsinriktade kanske det inte räcker att komma först? Vad sägs om att komma först och kasta alla ringar rätt? Denna långa vattenbana är perfekt för två barn. I denna dubbla vattenbana kan båda barnen åka samtidigt och tävla med de medföljande ringarna. Den lilla bassängen i slutet av banan bjuder på ett rejält plask efter att ha glidit i nästan fem meter. Om vattenglidbanan skulle gå sönder så medföljer det ett lagningskit i paketet.

Göra egen vattenglidbana

Att göra en egen vattenglidbana kan lätt förvandla trädgården till en helt egen vattenpark. Det är perfekt för varma soliga dagar när både barn och vuxna behöver svalka sig och ha roligt. Genom att skapa din egna vattenkana, även kallad water slide har du en aktivitet som ger hela familjen glädje i många timmar. En stor fördel med att göra din egna vattenglidbana jämfört med att köpa en är för det första priset. En vattenglidbana kan enkelt byggas själv med material du har hemma. Den andra fördelen med att göra din egna vattenglidbana är att du är klar på några få minuter. Om du helt enkelt vill ha en vattenglidbana NU och inte vänta är det här ett perfekt alternativ.

Det här behöver du:

  • Finmaskig presenning eller byggplast
  • Vattenslang med justerbart munstycke alternativt vattenspridare
  • Schampoo eller såpa
  • En lätt sluttning

Det går egentligen att bygga en egen water-slide med vilken presenning som helst. Anledningen till att vi föreslår en finmaskig presenning är att dessa brukar vara behagligare att glida på, och inte lika hård som en vanlig presenning. Om du saknar har byggplast hemma är det nästan ännu bättre. Byggplast ger perfekt glid och har även en helt slät yta som skapar ett behagligt underlag.

Såhär bygger du din vattenglidbana:

1. Hitta en lämplig plats

Börja med att hitta en lätt sluttning i trädgården. Underlaget bör vara fint utan stenar eller uppstickande vassa föremål. Kontrollera gärna en extra gång så att inga småstenar eller andra vassa saker sticker upp från marken. Ju brantare sluttning du väljer, desto mer fart kommer det bli på vattenglidbanan. Tänk dock på att en allt för brant sluttning kan göra det svårt för presenningen att stanna kvar i rätt position.

2. Lägg ut presenningen

När du väl har hittat en lämplig plats för din nya vattenglidbana och städat den från eventuella stenar och vassa grenar är det dags att lägga ut presenningen. Börja med att placera ut presenningen. Vi rekommenderar att fästa presenningen i övre hörnen med till exempel tältpinnar för att den ska ligga still. Om du vill få en perfekt vattenkana lägger du därefter på byggplast för att skapa ett extra mjukt underlag.

Om du i slutet av vattenkanan vill ha en liten landningspool kan du antingen lägga ut en till presenningen som du stöttar upp kanterna på, alternativt viker upp kanterna på den befintliga presenningen.

3. Skapa vattenglidbanan med schampoo eller såpa

En vattenglidbana utan glid är ingen bra vattenglidbana. När det gäller att skapa en hal yta är klassisk grönsåpa en gammal favorit. Genom att sprida ut såpa över presenningen eller plasten gör du vattenglidbanan riktigt hal. Ett lite mindre miljövänligt alternativ som dock kan fungera lika bra är att använda schampoo eller tvål.

4. Anslut vattenslangen och börja glid!

Nu är det dags att blöta ner presenningen för att skapa den hala ytan och fylla landningspoolen. Lägg sedan vattenslangen så att den skapar ett litet regn i början av vattenglidbanan för att hålla banan blöt. Ett annat alternativ som fungerar lite bättre är en helt vanlig vattenspridare. Med en vattenspridare kan du på ett enklare sätt få till det perfekta flödet ner i vattenkanan.

Nu har du byggt din egna vattenglidbana och är redo för att börja glida!