Aktivitetskub bäst i test

En aktivitetskub är den perfekta babyleksaken som lär ut form, färg och motorik samtidigt som den erbjuder härlig lek och sysselsättning. Att bebisar tycker om aktivitetskuber så pass mycket är inte förvånande. En bra aktivitetskub är varierande och lagomt klurig för bebisen att leka med. Oavsett om du letar efter en mjuk aktivitetskub eller en gjord i trä till din bebis så har du många alternativ att välja mellan. I den här artikeln listar vi de mest populära aktivitetskuberna för bebisar.

Vanligt för aktivitetskuber är att kuben innehåller olika typer av material, som gör att det blir spännande för bebisen att känna på de olika sidorna. Utöver att materialet skiljer sig åt är det även roligt för bebisen när kuben har olika former och klossar. Detta gör det utmanande för bebisen att förstå formen på aktivitetskuben. Beroende på vilken ålder din bebis befinner sig i kommer olika aktivitetskuber vara olika intressanta för bebisen.

De bästa aktivitetskuberna för bebisar är också väldigt praktiska leksaker. Med hjälp av en liten kub får du flera timmars rolig lek och underhållning som även är enkelt att packa med och ta med sig. Därför är aktivitetskuber en stor favorit bland föräldrar när det kommer till leksaker att ta med sig på bilsemester. Nedan listar vi vilka aktivitetskuber som är bäst i test.

Bästa aktivitetskub baby – Aktivitetskub bäst i test

Done by Deer aktivitetsleksak kub – Bästa aktivitetskub för 1 år

Bästa aktivitetskuben för 1 år

Gömda figurer, spegel och prassel

100% återvunnet material

Denna aktivitetskub av 100% återvunnet material med fina färger är en mycket bra aktivitetskub för bebisar. Utöver sina fina färger har kuben flera sensoriskt stimulerande funktioner som till exempel spegel, gömda figurer och prasslande löv. Genom sin oregelbundna form och utstickande detaljer skapar kuben en spännande upplevelse för ditt barn.

Det här är en perfekt aktivitetskub för att utveckla sinnen, motorik och fingerfärdighet! Det är stor chans att det här är det som blir favoriten för din bebis de kommande månaderna.

Little Dutch Little Goose aktivitetskub – Bästa aktivitetskub trä

Aktivitetskub trä bäst i test med många roliga funktioner

Vackra vattenbaserade färger

Genuin aktivitetskub i trä

Denna fina aktivitetskub i trä har många kluriga funktioner som verkligen uppmuntrar barnet att använda sin kreativitet. Med fina vattenbaserade färger och genuina materialval är det här en av de bästa aktivitetskuberna i trä för barn. Utveckla barnets finmotorik, fingerfärdighet och kreativitet med den här fina aktivitetskuben.

OombeeCube sorteringskub

Utvecklar barnets motorik

BPA-fri och säker att tugga på

Letar du efter en aktivitetskub där din baby får utveckla sin finmotorik och placera klossar på rätt plats? Det här är en perfekt aktivitetskub rekommenderad till bebisar från 10 månader. En stor fördel med den här aktivitetskuben är att plasten är BPA-fri, vilket gör att det är säkert för barnet att tugga på bitarna. Utöver det är detta en perfekt leksak att använda i bilen. I och med att bitarna sitter fast i kuben med snören finns det inget behov av leta bitar på golvet.

Franck & Fischer Fryd Aktivitetskub – Bästa mjuka aktivitetskuben

Bästa mjuka aktivitetskuben

Mjuk aktivitetskub med roliga funktioner

Ekologiskt material

En väldigt söt, mjuk aktivitetskub med härliga omväxlande texturer som är spännande att utforska. Utöver detta innehåller aktivitetskuben flera roliga aktiviteter som spegel, skallra och olika prasslande material. Hela aktivitetskuben är tillverkad av ekologiskt material.

Frank & Fischer visar att en aktivitetskub inte behöver vara hård och utmanande, en mjuk aktivitetskub är ett utmärkt alternativ! Det är just det som gör den här aktivitetskuben extra rolig. Den kan både fungera som ett gosedjur och samtidigt utveckla och stimulera barnet med sin spegel, skallrande ljud och prassel.

VIGA Aktivitetskub – Stor aktivitetskub bäst i test

VIGA - Bästa stora aktivitetskuben med 5 leksaker

5 stycken fullstora leksaker

Perfekt från 18 månader

Det här är en stor aktivitetskub som är laddad med 5 stycken fullstora leksaker. En perfekt kub att ha i lekrummet och som erbjuder stimulerande lekar för barn från 18 månader. Aktivitetskuben utvecklar barnets sinnen och introducerar begrepp som bondgård, klocka, djur och olika former.

Välj en aktivitetskub som passar ditt barn

När du köper en aktivitetskub är det såklart viktigt att du köper en som passar ditt barn och ditt barns ålder. En bra aktivitetskub innehåller ofta några kluriga moment och roliga former. För att barnet inte ska bli frustrerad vid lek med aktivitetskuben är det viktigt att välja en kub som är anpassad för bebisens ålder. Om du märker av att kuben är lite för svår för barnet att leka själv med kan du med fördel visa barnet hur klossarna ska placeras och vad barnet kan göra med kuben. Om du känner att ditt barn inte är riktigt redo för en aktivitetskub ännu, kanske ett babygym är ett bättre alternativ.

Många aktivitetskuber innehåller även former eller bilder av djur och andra illustrationer. Passa på att öva med barnet på djurnamnen, olika former och färger. På så sätt utvecklar du inte bara barnets kreativitet utan även barnets ordförråd.

Leave a comment