Bästa apparna för småbarnsföräldrar

Bästa babyapparna

Bästa apparna för småbarnsföräldrar

Som småbarnsförälder är det enormt mycket kunskap att ta in, saker att hålla reda på och beslut att ta. Vilken tur att det finns baby-appar som kan hjälpa till! I den här guiden kommer vi gå igenom några av våra favoritappar för nyblivna föräldrar som vi har använt flitigt och tycker underlättat den första tiden med vårt barn. När det kommer till bebisappar och appar som passar småbarnsföräldrar finns det många olika kategorier som är populära.

Pedagogiska bebisappar

En appkategori som fullständigt exploderat för småbarnsföräldrar de senaste åren är så kallade pedagogiska appar. Med hjälp av pedagogiska appar behöver skärmtid inte förknippas med någonting negativt. Den här typen av appar ger ditt barn roliga möjligheter att lära, utvecklas och upptäcka nya saker. Det finns idag appar som hjälper ditt barn utvecklas i matte, läsning och tal genom interaktiva och pedagogiska spel och filmer. För en förälder som vill ha lite paus från lekandet, men inte vill att barnet ska sitta helt passivt framför en skärm är det här väldigt bra alternativ.

Jaramba

Interaktiva lekar och spel

Lär ditt barn läsa, prata och räkna

Inkluderar kända figurer som Hello Kitty och Paddington

Jaramba är appen som inspirerar ditt barn att leka sig till ny kunskap. Genom lekar, spel och aktiviteter lär barnet sig att läsa, prata och räkna. Med över 800 aktiviteter samlade i en enda app är det här den perfekta appen för små barn och bebisar. Utöver innehåll med populära figurer som till exempel Hello Kitty, Paddington och Pino har Jaramba även eget unikt material i appen. I appen får ditt barn lära sig olika färdigheter genom säsongsanpassade roliga aktiviteter, som är interaktiva och pedagogiska.

Se fullständig recension av Jaramba och fler pedagogiska appar här:

Bebisdagboken

Bebisdagboken babyapp

Bebisdagboken är en enkel app som hjälper dig med barnomsorgen! Detta är en riktigt användbar baby app. Med ett enda snabbt klick kan du enkelt registrera amning, flaskmatning, mjölkpumpning, fast föda, blöjbyte, sömnvanor, tillväxt etc. Helt gratis!

Du kan föra en dagbok över: bebismatning, blöjbyten, tillväxtdagbok, med mera.

Appen går att synkronisera mellan flera konton så du kan dela informationen med din partner eller familjemedlemmar.

Det här är en perfekt app som hjälper till i den stressiga bebistiden.

Pris: Gratis
Ladda ned: Google Play (Android) | App Store (iOS)

Baby Naps

Bästa babyappen

BabyNaps är appen för trötta föräldrar som längtar efter bättre sömn. Varje dag får du förslag på sovtider för din bebis i ett sömnschema. Vi använder appen dagligen från att vår son var över 3 månader och det har verkligen hjälpt oss att försöka få in rutiner för sömnen.

BabyNaps passar för dig med barn 0-24 månader, och sömnschemat startar vid 3 månader. Appen går att använda till ett barn i taget. BabyNaps är utvecklad av den fantastiska sidan Rulla vagn och är mycket välgjord.

Enligt rullavagn så har appen utvecklade sömnscheman utifrån forskning kring bebisars behov av strukturerad sömn kopplat till ålder, rekommenderad sömnmängd samt kunskap om så kallade vaken-fönster. Sammanfattningsvis, en riktigt bra bebis app.

Här kan du läsa mer om Baby Naps: Länk

Pris: 30 kr
Ladda ned: Google Play (Android) | App Store (iOS)

Lullin: White Noise

White Noise app för bebisar

Lullin Baby White Noise hjälper oss föräldrar med whitenoise och vaggvisor för att hjälpa våra små barn att slappna av, lugna sig och ta sig en tupplur och somna djupt.

Appen är helt gratis (med reklam). Lullin white noise funkar utan internetuppkoppling. Det finns flertalet ljud och vaggvisor i appen, som bland annat, hårtork, tvätt-/diskmaskin, regnljud, osv

Pris: Gratis
Ladda ned: Google Play (Android) | App Store (iOS)

Baby Story

Skapa ditt barns historia med Baby Story App

Baby Story gör din graviditet och din bebis utveckling till vackra visuella berättelser med fina illustrationer och typsnitt. Fånga och dokumentera alla stunder för att kunna gå tillbaka och se. Vill du skapa personliga hälsningar eller göra härliga månadsbilder är Baby Story appen för dig!

Pris: Gratis
Ladda ned: App Store (iOS)

Försäkringskassan: Mina sidor

Försäkringskassans app för VAB

Förmodligen inte den roligaste appen du kommer ha på din telefon, men kanske en av de viktigaste. Du kan enkelt se dina sidor hos Försäkringskassan, och till och med ansöka om VAB direkt i appen.

Appen är helt gratis och har för oss funkat förvånansvärt bra. Ska dock sägas att appen inte erbjuder lika många funktioner och information som hemsidan, vilket kanske inte är så konstigt.

Pris: Gratis
Ladda ned: Google Play (Android) | App Store (iOS)

1177 Vårdguiden – Ett måste för dig med bebis

1177 App för föräldrar

I 1177 Vårdguidens app får du tillgång till 1177.se, 1177 Vårdguidens e-tjänster och 1177 Vårdguiden på telefon. Här kan du få information, inspiration, e-tjänster och sjukvårdsrådgivning.

Du kan även se journaler och recept och få generell information kring t.ex. förkylning eller feber hos barn.

Pris: Gratis
Ladda ned: Google Play (Android) | App Store (iOS)

Röda Korset Första Hjälpen

Första Hjälpen app - Ett måste för alla nyblivna föräldrar

Svenska Röda Korsets helt nya Första hjälpen-app ger dig direkt all information du behöver i de vanligaste nödsituationerna. Med videoklipp, interaktiva kunskapstester och enkla steg-för-steg-råd är det lättare än någonsin att lära sig grunderna i första hjälpen.

I appen finns information kring de vanligaste nödsituationerna, och även information kring hur man kan förebygga exempelvis kvävning hos barn.

Pris: Gratis
Ladda ned: Google Play (Android) | App Store (iOS)

Leave a comment