Regnbyxor barn: Jämför bästa regnbyxor barn

Regnbyxor

När det gäller att hålla våra små äventyrare torra och glada under regniga dagar är valet av regnbyxor avgörande. Denna text ger en jämförande översikt över de bästa regnbyxorna för barn, med fokus på olika modeller som är fodrade, för att hjälpa föräldrar att hitta det perfekta paret för sitt barn.

Bäst i test – fyra fodrade regnbyxor för barn

I denna jämförelseguide tittar vi närmare på fyra olika regnbyxor barn, närmare bestämt: Skogstad Færder, Wheat Um, Tretorn Aktiv, Didriksons Vin. Vi tittar på deras för- och nackdelar och hoppas kunna hjälpa föräldrar att välja rätt regnbyxor till sitt barn.

Modell

Tretorn Aktiv

Didrikson Vin

Skogstad

Voksi Explorer Åkpåse

Prisklass

Budget

Mellan

Premium

Premium

Fodrade regnbyxor barn – Tretorn Aktiv

Tretorn Aktiv är fodrade vilket gör att regnbyxorna håller ditt barn både varmt och torrt under regniga dagar. Med förstärkningar på knä och rygg erbjuder byxorna extra skydd och hållbarhet där det behövs som mest. Resår i bensluten och justerbara, samt avtagbara silikonband runt fötterna, gör att byxorna sitter säkert och förhindrar att vatten tränger in.

Vad som verkligen utmärker dessa regnbyxor är deras vind- och vattentäta egenskaper, vilket gör dem till ett utmärkt val för blåsiga och våta dagar. Reflexdetaljer är ett smart tillägg som ökar barnets synlighet i dåligt ljus eller under kvällstimmarna.

Specifikationer:

 • Egenskaper: svetsade sömmar, reflexdetaljer, vindtät, vattentät, fothällor
 • Material: skal 100 % PU; foder 100 % polyester
 • Vattenpelare: 8 000 mm

Fleecefodrade regnbyxor barn utan hängslen – Didriksons Vin

Didriksons Vin är de perfekta regnbyxorna för barn som behöver ett pålitligt skydd mot regn och vind utan att kompromissa med komforten. Dessa byxor, som saknar hängslen, är särskilt designade för att vara både praktiska och bekväma för aktiva barn. Något av det bästa med dessa regnbyxor är fleecefodret som ger extra värme under kyliga dagar.

Regnbyxorna kan förlängas upp till en storlek. För att ytterligare förbättra funktionaliteten har byxorna resår i midjan och bensluten, samt fothällor i silikon så att byxorna stannar på plats. De tydliga reflexdetaljerna på sidorna ökar synligheten och säkerheten i svagt ljus eller under kvällsaktiviteter.

Specifikationer:

 • Material: 100 % återvinningsbar polyester
 • Fleecefodrad insida
 • Vattenpelare: 10 000 mm
 • Andningsförmåga: 5 000 g/m²/24h
 • Funktioner: Extend Size, vind- och vattentät, tejpade sömmar, reflexdetaljer, resår i midja och benslut, fothällor i silikon

Sköna fleecefodrade regnbyxor barn – Skogstad Færder

Skogstad Færder är ett par regnbyxor som kombinerar funktionalitet och komfort, och de är perfekta för lekfulla barn som älskar att vara utomhus oavsett väder. Byxorna är tillverkade av ett slitstarkt 100 % PU-material som garanterar att de är både vattentäta och vindtäta. Det sköna fleecefodret ger extra värme, speciellt under kyligare dagar.

Förutom deras vattentäta egenskaper, har Skogstad Færder svetsade sömmar för att ytterligare öka skyddet. Byxorna har kardborrejustering vid axlarna och en praktisk dragkedja framtill, vilket gör det enkelt för barnet att ta på och av byxorna. Resåren vid anklarna ser till att byxorna sitter säkert och förhindrar vatten att komma in.

Tekniska specifikationer:

 • Material: 100 % PU-material
 • Egenskaper: vattentät, vindtät, svetsade sömmar
 • Design: fleecefoder på insidan, kardborrejustering vid axlarna, dragkedja framtill, resår vid ankeln

Fodrade regnbyxor utan hängslen barn – Wheat Um

Wheat Um kombinerar funktionalitet med stil och komfort, vilket gör dem till ett utmärkt val för barn som är ute i alla väder. Regnbyxorna är utrustade med en resår i midjan och vid bensluten för att säkerställa en bra passform och att de sitter bekvämt. I benöppningarna finns dessutom avtagbara och justerbara gummiband som kan placeras under skorna.

Dessa regnbyxor är fria från PFC och fluor, vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ. Byxornas mjuka, slätvävda foder med quiltad struktur och det vadderade, termiska lagret ger extra värme och komfort. Dessutom gör reflexdetaljerna att barnet syns bra i mörker.

Specifikationer:

 • Andningsförmåga: 600 g/m²/24 h
 • Egenskaper: fothällor, svetsade sömmar
 • Material: 100 % PU
 • Tvättråd: maskintvätt 30°C, ej kemtvätt, torktumla ej
 • Vattenpelare: 9 000 mm

Vad ska man tänka på när man letar regnbyxor för barn?

Regnbyxor är en viktig del av garderoben och är designade för att hålla barnen torra och bekväma under våta väderförhållanden. När det gäller att välja rätt regnbyxor, finns det flera saker att tänka på.

Eftersom regnbyxor utsätts för en hel del slitage är materialet viktigt. De flesta regnbyxor är tillverkade av polyuretan (PU) eller polyester, material som är kända för sin vattentäthet och hållbarhet. Det är också viktigt att titta på byxornas vattenpelare. Det visar hur vattentäta regnbyxorna är. Högre vattenpelare innebär bättre skydd mot regn.

En annan viktig sak är fodret. Fodrade regnbyxor för barn erbjuder extra värme, vilket är idealiskt för kyliga dagar, särskilt fleecefodrade regnbyxor. För mildare väder kan ofodrade regnbyxor vara ett lämpligare alternativ.

Design och passform är också avgörande. Regnbyxor utan hängslen är mer populärt bland äldre barn eftersom de är enklare att ta på och av. För yngre barn kan hängselbyxor vara bättre då de sitter bättre under lek och rörelse. Andra funktioner som kan vara bra på regnbyxor är justerbart midjeband, resår i bensluten och reflexdetaljer för ökad synlighet.