Regnkläder barn: Hitta rätt barn regnkläder

regnkläder barn

Att hitta rätt regnkläder för barn är inte alltid så lätt eftersom det är flera saker att ta hänsyn till, som funktionalitet, komfort och pris. Denna artikel utforskar allt detta men tittar även på hur regnkläderna står emot vatten, på foder och på design. Allt för att underlätta för dig att göra det bästa valet när du letar efter regnkläder för ditt barn.

Regnkläder barn bäst i test – fyra bra regnkläder set barn

I denna guide har vi valt ut fyra populära regnkläder barn: Reima Joki, CeLaVi, Didriksons Waterman och Nordbjørn Skagen. Vi tittar på varje produkts unika egenskaper för att hjälpa dig som förälder att välja de mest lämpliga regnkläderna för ditt barns behov och aktiviteter.

Modell

Nordbjørn Skagen

CeLaVi

Didrikson Waterman

Reima Joki

Prisklass

Budget

Mellan

Mellan

Premium

Bra och billiga regnkläder barn: Nordbjørn Skagen

Nordbjørn Skagen är fodrade regnkläder barn som är både prisvärda och funktionella De kombinerar stil med hög komfort. Regnkläderna finns i flera olika färger, till exempel den iögonfallande Leopardy Sea Pink.

Nordbjørn Skagen är en utmärkt investering för föräldrar som söker prisvärda, hållbara och säkra regnkläder till sina barn. Design och funktionalitet gör regnkläderna till ett utmärkt val för aktiva barn under regniga dagar.

En av de största fördelarna med dessa regnkläder är de svetsade sömmarna som gör regnstället helt vind- och vattentätt. Det mjuka fleecefodret inuti tillför en extra skön och värmande känsla vilket gör det idealiskt för lite kallare regndagar.

Den avtagbara huvan ger flexibilitet. Justerbara hängslen och praktiska fothällor gör att regnkläderna sitter bekvämt och säkert på barnet, samtidigt som det underlättar rörlighet under lek.

Nordbjørn Skagen har också resår i bensluten, vilket bidrar till en säker passform och förhindrar att vatten tränger in eller att barnet trampar eller snubblar på benen. Reflexdetaljerna ökar barnets synlighet när det är mörkt ute.

Dessa fodrade regnkläder från Nordbjørn Skagen har tilldelats titeln bästa regnkläder barn i klassen “Bästa Budgetval” av bäst-i-test.se 2023, vilket ytterligare betonar klädernas värde och kvalitet.

Specifikationer:

 • Material: Skal: 100 % PU; Foder: 100 % polyester
 • Vattenpelare: 8 000 mm
 • Egenskaper: Tejpade sömmar, vind- och vattentätt, avtagbar huva, reflexdetaljer, elastiska fothällor
 • Tvättråd: Maskintvätt 40°C
 • Säkerhet: Barn regnkläder med reflexdetaljer för ökad synlighet
 • Komfort: Regnkläder fodrade barn med mjukt fleecefoder
 • Prisklass: Budget

Regnkläder barn med fleece: CeLaVi Fodrat Regnställ

CeLaVi är ett fleecefodrat regnställ som skyddar bra mot regn och rusk. Dessa regnkläder är inte bara funktionellt, utan är också designat med tanke på miljön.

CeLaVi Fodrat Regnställ är en utmärkt investering för föräldrar som värdesätter hållbarhet och funktionalitet i sina barns kläder. Setet kombinerar högpresterande material med en omtänksam design, allt för att ditt barn ska förbli torrt, varmt och synligt under blöta utomhuslekar.

Stället håller ditt barn torrt och bekvämt, tack vare sin höga vattenpelare på 10 000 mm. Denna imponerande kapacitet gör att du kan vara säker på att inget vatten tränger igenom tyget, även under de mest utmanande väderförhållanden.

Jackan i detta set har en avtagbar huva, vilket är praktiskt för varierande väder. Den främre dragkedjan, kompletterad med tryckknappar, gör det enkelt för barnet att klä på sig själv. Fleecefodret i både jackan och byxorna erbjuder extra värme, vilket är ett måste under kallare dagar.

Byxorna är särskilt utformade med en hög midja, vilket ger extra skydd och komfort. För storlekar 110–140 saknas hängslen, vilket ger en mer anpassad passform för äldre barn. Reflexdetaljerna är en viktig säkerhetsfunktion, som gör att ditt barn syns bättre i mörkret.

CeLaVi Fodrat Regnställ är tillverkat av 100 % återvunnen polyester med en PU-beläggning vilket visar på hållbarhet och en miljövänlig produkt.

Med ett pris i medelklassen, erbjuder CeLaVi ett regnställ som har en fantastisk balans mellan pris, kvalitet och hållbarhet.

Specifikationer:

 • Material: 100 % återvunnen polyester, PU-beläggning
 • Vattenpelare: Regnkläder barn 10 000 vattenpelare
 • Egenskaper: Vindtätt, vattentätt, reflexdetaljer
 • Design: Avtagbar huva, dragkedja med tryckknappar, hög midja på byxorna
 • Komfort: Regnkläder i fleece barn för extra värme
 • Säkerhet: Reflexdetaljer för bättre synlighet
 • Storlekar: Tillgänglig i storlek 110–140 utan hängslen
 • Miljövänlighet: Tillverkad av återvunna material
 • Prisklass: Medel

Galon regnkläder barn: Didriksons Waterman Regnställ

Didriksons Waterman är en praktisk och hållbar lösning för barnens utomhusaktiviteter under regniga dagar. Detta tvåfärgade regnset är speciellt utformat för att ge optimalt skydd mot både vind och vatten, vilket gör det till ett utmärkt val för aktiva barn.

Didriksons Waterman är en utmärkt investering för föräldrar som prioriterar funktionalitet, hållbarhet och komfort. Detta regnset kombinerar teknisk innovation med praktisk design för att hålla ditt barn torrt och bekvämt under alla utomhusäventyr.

Regnjackan är utrustad med en bekväm dragkedja och har en avtagbar huva med tryckknappar för att enkelt kunna anpassas efter vädret. De synliga reflexerna vid ärmsluten och på ryggen ökar barnets synlighet under mörka och regniga dagar. Justerbara ärmslut med tryckknappar ger en bättre passform.

Didriksons Waterman tillhör kategorin “ofodrade regnkläder barn” men har en insida av trikå. För extra komfort är kragens insida fodrad med mjuk fleece, vilket ger en behaglig känsla mot huden.

Regnbyxorna i setet är av en högre bib-modell med reglerbara hängslen, vilket säkerställer en bra passform för olika kroppstyper. Tryckknappar i sidorna gör det enkelt att justera storleken. Bensluten är utformade med resår och har justerbara och utbytbara fothällor samt reflexer för ökad säkerhet.

Unikt för Didriksons Waterman Regnställ är dess 4-vägsstretchtyg som erbjuder en enastående komfort och flexibilitet. Barn kan röra sig fritt och obehindrat, vilket är viktigt under lek och äventyr utomhus.

Regnsetet är även utrustat med STORMsystem-funktionen, vilket garanterar 100 % vattentäthet och är designat för att stå emot även de tuffaste väderförhållandena. Med en vattenpelare på 8 000 mm ger detta regnset ett robust skydd mot väta.

Priset för Didriksons Waterman regnkläder ligger inom prisklassen medium, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för föräldrar som söker högkvalitativa och hållbara regnkläder till sina barn.

Specifikationer:

 • Material: Galon® (100 % Polyuretan, 100 % Polyester)
 • Insida: Trikå
 • Vattenpelare: 8 000 mm
 • Egenskaper: Vind- och vattentätt, tvåfärgade regnkläder set barn
 • Design: Avtagbar huva med tryckknappar, synliga reflexer, justerbara ärmslut och hängslen
 • Komfort: 4-vägsstretchtyg för ökad flexibilitet
 • Säkerhet: Reflexdetaljer för bättre synlighet
 • Extra funktioner: STORMsystem för 100 % vattentäthet
 • Prisklass: Medel

Fodrade regnkläder barn: Reima Joki

Reima Joki är den ultimata lösningen för ditt barns utomhusäventyr under regniga och leriga dagar. Det här klassiska regnstället från det välkända varumärket Reima ger enastående skydd mot väder och vind. Tack vare de svetsade sömmarna är regnkläderna helt vattentäta, vilket gör att ditt barn förblir både torrt och bekvämt.

Reima Joki sticker ut med sin innovativa design och sitt högkvalitativa material. Den avtagbara huvan ökar säkerheten och flexibiliteten. Fleecefodret ger extra värme, och den höga kvaliteten gör att plagget kan ärvas av yngre syskon.

Reima Joki är försett med en avtagbar huva. Den erbjuder ett extra skydd mot regnet, men säkerhetsdesignen med tryckknappar gör att huvan enkelt kan lossna om den skulle fastna under lek.

Byxorna i detta set är designade som snickarbyxor med en elastisk midja, vilket ger en bekväm och justerbar passform. Reflexdetaljerna på regnkläderna ökar synligheten för ditt barn när det är mörkt, vilket är en viktig säkerhetsaspekt.

Det unika med Reima Joki är dess tunna och mjuka fleecelager. Det är en design som skapar ett extra värmande och skönt regnplagg, samtidigt som det behåller komforten och rörligheten. Perfekt för barn som vill vara aktiva utomhus, även när temperaturen sjunker.

Reima har även tagit ett stort steg mot hållbarhet genom att utveckla ett speciellt galontyg med hög töjbarhet och en ytbehandling som är helt fri från PVC. Det ökar inte bara komforten och hållbarheten, utan medför också att regnstället är miljövänligt och fritt från skadliga gifter.

Priset återspeglar kvaliteten. Reima Joki ligger i premiumsegmentet, vilket innebär att det är en investering i hållbarhet och kvalitet. Med Reimas rykte för långvarig hållbarhet kan detta regnställ lätt gå i arv till yngre syskon.

Specifikationer:

 • Material: Öko-Tex-certifierat, PVC-fritt
 • Huvudfunktioner: Vattentäta svetsade sömmar, avtagbar huva med tryckknappar
 • Passform: Snickarbyxor med elastisk midja
 • Säkerhet: Reflexdetaljer för ökad synlighet
 • Komfort: Tunt och mjukt fleecelager för extra värme
 • Ytterligare funktioner: Galontyg med hög töjbarhet, PVC-fri ytbehandling
 • Miljövänlighet: Fritt från skadliga gifter
 • Prisklass: Premium

Vad ska man tänka på när man letar regnkläder för barn

När du ska välja regnkläder för barn finns det flera viktiga saker att ta hänsyn till. Först och främst bör du titta på regnklädernas kvalitet och funktionalitet. Viktigt är så klart att regnkläderna är vattentäta, annars klarar de inte att hålla barnet torrt, speciellt under kraftiga regnskurar. Vattenpelaren bör vara på minst 8 000 mm för att kunna stå emot kraftigt regn.

Fodrade regnkläder barn är ett utmärkt val för kallare dagar, eftersom de ger extra värme och skydd. För varmare dagar kan ofodrade regnkläder vara bättre, de ger skydd mot regnet utan att bli för varma.

Priset är också en viktig faktor. Billiga regnkläder för barn kan vara lockande, men det är viktigt att inte kompromissa med kvaliteten. Det är ofta värt att investera i hållbara och högkvalitativa regnkläder som håller bättre och erbjuder ett effektivt skydd mot regn.

För barnet är regnklädernas design och komfort extra viktig. Regnkläder i galon är populära för att de är slitstarka, men också för att de är enkla att rengöra. Tänk på att regnkläder som är bekväma och lätta att ta av och på underlättar för barnet och uppmuntrar till mer utomhuslek även i dåligt väder.

Att köpa regnkläder barn i set är ofta mer kostnadseffektivt, och du kan vara säker på att både jacka och byxor är av samma kvalitet och stil. Att välja de bästa regnkläderna för barn innebär att balansera mellan funktionalitet, komfort och pris för att hitta det som passar barnets behov bäst.