Regnjacka barn: Hitta bästa regnjackan

regnjacka barn

Att hitta den perfekta regnjackan till barnen kan vara knepigt. Men i den här texten ger vi dig tips och råd om allt från material, foder, tålighet och design. Vi hoppas på så sätt kunna underlätta och göra det enklare för dig att välja rätt regnjacka till ditt barn.

Bäst i test – 3 bra regnjackor barn

Att välja rätt regnjacka barn kan vara en utmaning. I denna jämförelse tittar vi närmare på några fodrade regnjackor i olika modeller. Vi tittar på deras för- och nackdelar, funktioner och hur bra de skyddar mot regn och väta.

Modell

Nordbjørn Smögen

Tretorn Aktiv

Didrikson Nami

Prisklass

Budget

Budget

Mellan

Lång regnjacka barn – Nordbjørn Smögen

Nordbjørn Smögen är designad för att ge ditt barn det bästa skyddet mot väder och vind. Med sina reflexdetaljer på både ärmar och huva syns ditt barn även under mörka förhållanden. På så vis erbjuder regnjackan mer än bara ett vattentätt skydd.

Denna budgetvänliga regnjacka erbjuder en perfekt kombination av funktionalitet, säkerhet och stil, vilket gör den till en utmärkt investering för ditt barns utomhusäventyr. Med Smögen från Nordbjørn är ditt barn väl förberett för regniga dagar.

Dessutom går huvan att ta av, vilket ger flexibilitet. Svetsade sömmar garanterar att jackan håller sig tät även under de mest krävande förhållanden. Detta är en regnjacka som håller ditt barn torrt och bekvämt, oavsett om det handlar om en promenad till skolan eller aktiv lek utomhus.

Att jackan är fodrad gör den till ett utmärkt val för lite kyligare dagar. Den genomtänkta designen och de praktiska funktionerna gör denna jacka till en favorit för aktiva barn som älskar att vara utomhus, även när det regnar och är kallt.

Specifikationer:

 • Egenskaper: Vindtät, reflexdetaljer för ökad synlighet, avtagbar huva
 • Tvättråd: Maskintvätt 40°C
 • Barn regnjacka med svetsade sömmar och vattenpelare på 8 000 mm

Fleecefodrad regnjacka barn – Tretorn Aktiv

Tretorn Aktiv är en fleecefodrad regnjacka som skyddar under kyliga och regniga dagar. Jackans fleecefoder är mjukt och värmer bra, vilket gör den idealisk för utomhusaktiviteter under hösten och våren. Dess avtagbara huva och höga krage är inte bara snygga utan ger också ett bra skydd när det är blåsigt och kallt ute.

Tretorn Aktiv ger både värme, komfort och skydd. Den är perfekt för barn som älskar att vara aktiva utomhus, oavsett väder.

Denna regnjacka är inte bara praktisk och bekväm, utan också designad med barns alla fysiska aktiviteter i åtanke. Resår i ärmsluten och nederkanten hjälper till att hålla kylan och regnet ute. Två fickor med blixtlås erbjuder praktisk förvaring, och reflexdetaljer både fram och bak säkerställer att ditt barn syns väl i mörkret.

Specifikationer:

 • Svetsade sömmar med en täthet på 8 000 mm vattenpelare håller barnet torrt i regnigt väder
 • Vindtät: Ger skydd mot kalla vindar
 • Egenskaper: Avtagbar huva med resår och hög krage för extra skydd, reflexdetaljer
 • Material: Regnjacka fodrad barn med fleece och polyuretan (190 g)

Fodrad regnjacka barn – Didriksons Nami

Didriksons Nami är en robust och funktionell regnjacka för barn som älskar utomhusaktiviteter, oavsett väder. Med sin högkvalitativa Galon®-konstruktion och sitt foder, erbjuder denna jacka utmärkt värmeisolering, perfekt för kalla och regniga dagar.

Denna regnjacka i mellanprisklass är en perfekt investering för föräldrar som vill ge sina barn ett hållbart, bekvämt och säkert skydd under regniga och kalla dagar.

Nami regnjackan från Didriksons har en vaddering som är tillverkad av återvunna fibrer. Fodret är dessutom färgat med solution dye-teknik, en process som sparar vatten, energi och kemikalier. Jackans vind- och vattentäta egenskaper, tillsammans med svetsade sömmar, garanterar att ditt barn håller sig torrt och bekvämt.

Ärmsluten är justerbara för en mer skräddarsydd passform, medan den avtagbara huvan och hellånga dragkedjan med skyddande vindslå ger ytterligare skydd mot väder och vind. Två fickor med knappstängning erbjuder praktisk förvaring och reflexdetaljerna på ärmar, fram och bak säkerställer att ditt barn syns i mörkret.

Specifikationer:

 • Material: Galon®, fiberfoder
 • Egenskaper: vind- och vattentät, svetsade sömmar, justerbara ärmslut, avtagbar huva
 • Fickor: Två framfickor med knappstängning
 • Reflexdetaljer: Fram, bak och på ärmar för ökad synlighet
 • Miljövänlig: Vaddering av återvunna fibrer och solution dye-färgat foder

Vad ska man tänka på när man letar regnjacka till sitt barn?

En regnjacka ska skydda bra mot regn men får gärna också vara varm och skön. Samtidigt måste den klara barnets alla utomhusaktiviteter vilket ställer höga krav på materialets tålighet. En bra barnregnjacka bör vara tillverkad av ett hållbart material som kan stå emot tuffa väderförhållanden. Polyuretan och Galon® är material som kan stå emot vatten och vind, men även lek och slitage.

En regnjacka med foder för barn är idealisk för vårt lite kallare klimat, eftersom den inte bara skyddar mot regn utan också erbjuder extra värmeisolering. Fleecefodrade regnjackor är ett bra alternativ, speciellt för barn som är aktiva utomhus, eftersom fleecefodret ger värme utan att vara alltför tungt.

Det finns också olika modeller att välja mellan. En lång regnjacka ger extra skydd över höfterna och ger ett lite bättre skydd när det regnar mycket. Vissa jackor har också praktiska funktioner som avtagbar huva, justerbara ärmslut för en bättre passform, samt reflexdetaljer för ökad synlighet.