Ryggsäck barn: Jämför och hitta rätt barn ryggsäck

ryggsäck barn

Letar du efter en ryggsäck till ditt barn? Att hitta rätt barnryggsäck är inte alltid så lätt eftersom utbudet är stort och det är mycket som man måste tänka på, alltså sådant som storlek, material och funktion. I denna artikel hjälper vi till genom att tipsa om olika modeller och vad som är viktigt när man letar ryggsäck till sitt barn.

Ryggsäckar barn – vi har testat fyra bra barnryggsäckar

I vår jämförelse har vi tittat på fyra populära ryggsäckar av olika märken: Konges Slöjd, Elodie Details, Beckmann Urban Mini och Nordbjørn Lunar. Vi har jämfört deras olika för- och nackdelar för att hjälpa dig att hitta den optimala ryggsäcken för just ditt barns behov och aktiviteter.

Modell

Nordbjørn Lunar

Elodie Details

Beckmann Urban Mini

Konges Slöjd

Prisklass

Budget

Medel

Medel

Premium

Ryggsäck barn glitter – Nordbjørn Lunar

Nordbjørn Lunar är en idealisk skolväska för barn, som kombinerar stil och funktionalitet på ett imponerande sätt. Denna ryggsäck har ett snällt pris men trots detta kompromissar den inte med vare sig kvalitet eller design.

Huvudfacket i ryggsäcken är rymligt nog för att rymma böcker, skrivblock och andra små prylar, och har dessutom ett öppet innerfack för att hålla viktiga småsaker organiserade. Ytterfacket, som stängs med en dragkedja, är perfekt för att förvara nycklar, pennor och andra saker som barnet behöver ha lättillgängligt.

Förutom den rymliga och praktiska designen, har ryggsäcken dubbla handtag och justerbara axelremmar, vilket gör den bekväm och lätt att bära för alla barn. Detta är en glittrig ryggsäck barn tjej som finns i flera färger, vilket gör att den även passar killar och att den sticker ut bland liknande barnryggsäckar.

Lunar ryggsäck från Nordbjørn är den perfekta följeslagaren för barn, både i skolan och på fritiden. Det tåliga materialet, den rymliga designen och det coola utseende gör den till ett utmärkt val för prismedvetna föräldrar som varken vill kompromissa med stil eller funktionalitet.

Specifikationer:

 • Material: Glittrig ryggsäck barn i 100% bomullscanvas
 • Mått: Höjd 29 cm, längd 21 cm, bredd 13 cm
 • Volym: 7 liter
 • Egenskaper: Justerbara axelremmar, dubbla handtag, ytterfack med dragkedja, rymligt huvudfack med öppet innerfack

Liten ryggsäck barn – Elodie Details

Elodie Details är kända för sina små söta ryggsäckar i olika färger och mönster, perfekta för barns första äventyr, vare sig det är en utflykt med förskolan eller ett besök hos farmor. Dessa ryggsäckar är speciellt utformade för små barn och kombinerar hög kvalitet med smarta funktioner och detaljer, vilket gör dem till ett perfekt val för både flickor och pojkar.

En fin detalj med ryggsäcken är det mjuka sittunderlaget som följer med, perfekt att ha under små utflykter och fikapauser utomhus. Dessutom är ryggsäcken utrustad med en termoficka på insidan som gör att varma eller kalla drycker behåller sin temperatur och förblir stående i ryggsäcken.

De mjukt vadderade axelremmarna är bekväma och skaver inte. För ökad säkerhet finns en bröstrem med ett praktiskt magnetfäste som förenklar för barnet att ta på och av väskan. En dubbel dragkedja som löper från topp till botten gör det enkelt för barnen att snabbt komma åt kakor, vantar, pysselböcker och annat viktigt.

Designen är både funktionell och stilfull med detaljer i äkta läder och med en färgsättning i blått och grönt med ett lekfullt mönster. Väskan finns också i många andra färger och mönster, vilket gör att den till en trendig accessoar för alla små upptäckare. Detta är en ryggsäck som erbjuder en perfekt balans mellan pris, kvalitet, hållbarhet och funktion.

Denna ryggsäck till barn från Elodie Details är en utmärkt följeslagare för förskolebarn. Den kombinerar praktiska funktioner med en stilren design för att skapa oförglömliga barndomsminnen för de allra minsta.

Specifikationer:

 • Mått: Höjd 28 cm, Bredd 21 cm
 • Volym: 7 liter
 • Personlig ryggsäck barn i färgerna: Blå/Grön och med Mönster
 • Funktioner: Mjukt sittunderlag, termoficka på insidan, mjukt vadderade axelremmar, bröstrem med magnetfäste, dubbel dragkedja för snabb åtkomst, detaljer i äkta läder

Cool ryggsäck barn – Beckmann Urban Mini

Beckmann Urban Mini är en stilren och praktisk ryggsäck av mindre modell, perfekt för små barn men också barn som inte vill bära så mycket. Med sin funktionella design och hållbara material är Beckmanns ryggsäck små barn en utmärkt investering för aktiva barn som behöver en tillförlitlig väska för årets alla dagar.

Trots sin kompakta storlek är denna ryggsäck nämligen överraskande rymlig. Det stora huvudfacket erbjuder gott om plats för allt från skolböcker till fritidsutrustning, medan det mindre ytterfacket och sidofickorna ger extra förvaringsmöjligheter för småprylar och mellanmål.

Centralt för denna ryggsäck är komforten då den har vadderad ryggplatta och vadderade axelremmar som gör att ryggsäcken är extra bekväm att bära, även under längre tid. Justerbara axelremmar och en bröstrem ger optimal passform och gör det möjligt att anpassa ryggsäcken individuellt efter ditt barns kroppstyp.

En stor fördel med denna ryggsäck är också det inbyggda regnskyddet i botten, som enkelt kan vecklas ut vid dåligt väder, vilket gör den till en tillförlitlig följeslagare oavsett väder. Denna högkvalitativa ryggsäck från Beckmann är ett utmärkt val för barn som behöver en pålitlig och snygg väska för skolan eller utflykten.

Specifikationer:

 • Material: Ryggsäck barn skolväska i polyester med detaljer i äkta skinn
 • Mått: Höjd 32 cm, längd 13 cm, bredd 22 cm
 • Volym: 10 liter

Vattentät ryggsäck barn – Konges Slöjd

Konges Slöjd är en perfekt skolväska för barn som älskar design och komfort. Tillverkad av 100% återvunnen polyester, är denna ryggsäck inte bara miljövänlig utan också vattenavvisande, vilket gör den till en utmärkt följeslagare för barn i alla väder.

Det rymliga huvudfacket är utformat för att rymma allt ett skolbarn behöver – från bärbar dator eller iPad, till böcker och anteckningsblock. Två praktiska innerfickor håller mindre föremål organiserade och på plats, medan det främre facket ger extra utrymme för exempelvis ett pennfodral. Dessutom är detta utrustat med en avtagbar nyckelring och en ficklampa, vilket gör den extra praktisk och säker.

En annan stor fördel är de smidiga dragkedjorna, som är speciellt anpassade för små händer. På ryggsäckens utsida finns också två sidofickor praktiskt placerade, varav en är isolerad för att hålla drycker varma eller kalla. Väskan är också försedd med en hängögla, vilket gör det enkelt att förvara den när den inte används.

Ryggsäcken går dessutom att justera och anpassa efter olika kroppstyper, tack vare bröstband med spännen som är enkla att öppna och stänga, samt de vadderade axelbanden som gör ryggsäcken extra bekväm att bära och säkerställer att väskan alltid sitter stabilt på barnets rygg. Ett avtagbart regnskydd som är försett med reflexer finns lättillgängligt i ett litet fack med blixtlås, vilket såklart bidrar till barnets synlighet och säkerhet i mörkret.

Denna ryggsäck har den perfekta kombinationen av stil, funktionalitet och hållbarhet, vilket gör den till ett utmärkt val för barn som behöver en pålitlig och snygg skolväska i alla väder.

Tekniska Specifikationer:

 • Material: Ryggsäck barn skola i 100% återvunnen polyester
 • Huvudfack: Rymligt med två innerfickor
 • Främre Fack: Innehåller avtagbar nyckelring och ficklampa
 • Dragkedjor: Barnvänliga, lätta att använda
 • Sidfickor: Två, varav en med värmeisolering
 • Bärsystem: Ryggsäck barn med bröstrem med justerbara vadderade axelband
 • Extra Funktioner: Hängögla, avtagbart regnskydd med reflexer

Sammanfattning – jämförelse

För att hjälpa dig på traven i valet mellan dessa fyra, utmärkta ryggsäckar gör vi här en sammanfattande jämförelse av deras olika egenskaper, uppdelat i fördelar och eventuella nackdelar.

Fördelar

Nordbjørn Lunar: Med sin coola och glittriga design, är denna ryggsäck ett populärt val bland yngre barn. Den är rymlig och har plats för allt viktigt skolmaterial, samtidigt som den är lätt att bära, vilket gör den perfekt för barn i yngre åldrar.

Elodie Details: Denna ryggsäck är perfekt för de yngsta barnen, särskilt för de som går i förskolan. Den är lätt, har termofickor och ett mjukt sittunderlag, vilket är praktiskt för utomhusaktiviteter. Storleken är optimal för små barn och den har bekväma, vadderade axelremmar.

Beckmann Urban Mini: Utmärkande för denna ryggsäck är den kompakta och ergonomiska designen, vilket gör att den passar även för de lite mindre barnen. Dess justerbara axelremmar och bröstrem erbjuder en anpassningsbar passform, medan det inbyggda regnskyddet och det slitstarka materialet gör den till en mångsidig ryggsäck för alla typer av väder.

Konges Slöjd: Detta är en stor ryggsäck barn som utmärker sig med sitt vattenavvisande material. Den rymliga ryggsäcken med särskilda fack för bärbara datorer eller iPads gör den perfekt för lite äldre skolbarn. Dessutom gör det avtagbara regnskyddet med reflexdetaljer att både barn och utrustning skyddas under regniga och mörka dagar.

Nackdelar

Nordbjørn Lunar: Detta är en ryggsäck som inte kostar så mycket. Även om kvaliteten och funktionen är bra, så kanske den inte är lika bra som de andra ryggsäckarna.

Elodie Details: Detta är en ryggsäck barn förskola, vilket gör att den kan vara för liten för barn som behöver mer utrymme för sina skolböcker och andra viktiga saker.

Beckmann Urban Mini: Den kompakta storleken kan vara en begränsning för barn som behöver bära större eller fler saker i sin ryggsäck. Designen kan också kännas för enkel för barn som föredrar mer lekfulla och färgstarka mönster.

Konges Slöjd: Denna ryggsäck kan kännas för stor och klumpig för yngre barn, som går i förskolan. Det högre priset kan också vara en avskräckande faktor för vissa familjer.

Vad ska man tänka på när man väljer ryggsäck till sitt barn?

Ryggsäckar för barn finns i olika typer och modeller, anpassade för olika åldrar och aktiviteter. För yngre barn eller de som går i förskolan finns mindre och lättare modeller som inte belastar barnets rygg. Dessa har fack som är lätta att öppna för små fingrar och har ofta roliga mönster som mindre barn tycker om.

För skolbarn finns det lite rymligare ryggsäckar som ofta har flera fack för böcker, dator och andra typer av skolmaterial. Det händer att ryggsäckar för skolbarn klassificeras i “ryggsäck barn tjej” och “ryggsäck barn pojke”. Men ofta handlar det då bara om ryggsäckar i olika färger eller teman.

En ryggsäck för barn används ofta dagligen och därför spelar material och tålighet stor roll när man väljer. Många ryggsäckar är tillverkade av slitstarka material som polyester eller canvas men de kan även vara vattentäta. En annan viktig funktion som ger extra stöd och säkerhet är ryggsäckar med bröstrem. Detta kan speciellt gynna yngre barn som rör sig mycket.

Designen eller färgen och mönstret är så klart viktigt när man väljer ryggsäck till sitt barn för barnet ska tycka om väskan och vilja använda den. Men färgen och designen gör det också lättare att skilja väskan från kompisarnas väskor. Man kan förstås också välja en barnryggsäck med namn eller en som är försedd med en namnetikett där man kan skriva barnets namn, för att den ska vara lätt att känna igen.

FAQ om barnryggsäckar

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna som vi får av föräldrar som letar efter ryggsäck till sitt barn. 

Vad ska jag tänka på när jag väljer storlek på barnryggsäcken?
Välj en ryggsäck som är proportionerlig till ditt barns rygg. Den bör inte vara bredare än barnets bröstkorg och inte gå längre ner än 10 cm under barnets midja.

Hur vet jag om en ryggsäck är ergonomiskt lämplig för mitt barn?
Titta efter ryggsäckar med vadderade axelremmar, ergonomiskt formade ryggpaneler och bröstremmar som hjälper till att fördela vikten jämnt och stödjer barnets rygg.

Är det viktigt att välja en ryggsäck av ett vattentätt material?
Ja, särskilt i områden med regnigt väder. Vattentäta ryggsäckar skyddar böcker och elektronik från att bli blöta och förstörda.

Hur mycket bör en barnryggsäck väga när den är packad?
En fylld ryggsäck bör inte väga mer än 10–15% av barnets kroppsvikt för att undvika för stor belastning på ryggen.

Kan jag tvätta en barnryggsäck i tvättmaskin?
Det beror på materialet. Kontrollera tvättinstruktionerna som brukar finnas i ryggsäcken. Många ryggsäckar bör handtvättas för att bevara form och färg.

Finns det säkerhetsfunktioner att tänka på när det gäller barnryggsäckar?
Ja, leta efter ryggsäckar med reflexdetaljer för ökad synlighet, särskilt för barn som går till och från skolan eller skolbussen under mörkare tider.

Hur ofta bör jag byta ut mitt barns ryggsäck?
Tar man hand om sin ryggsäck kan den hålla i flera år. Byt ut den när den blir utsliten, för liten eller om barnets behov ändras.

Vilka extra funktioner kan vara användbara?
Barn ryggsäck med namn, men även funktioner som inbyggt regnskydd och termofickor för flaskor kan vara mycket praktiska beroende på barnets dagliga aktiviteter och behov.