Regnställ barn: Jämför regnställ barn bäst i test

regnställ barn

I jakten på det perfekta regnstället för barnet kan det vara svårt att hitta rätt bland de många alternativen. I denna text jämför vi några av de högst rankade regnställen för barn som finns, både fodrade regnställ barn och ofodrade. Vi granskar tre olika modeller noggrant för att hjälpa dig hitta det regnställ som bäst passar ditt barns behov, från lek i regnet till vardagliga utomhusäventyr.

Bäst i test – ofodrat regnställ barn och fodrat regnställ barn

Vid valet av barnregnställ står många föräldrar inför beslutet om man ska välja ett fleecefodrat eller ofodrat. Likaså om man ska satsa på stil eller kvalitet. I denna jämförelse tittar vi på alltihop och jämför regnplaggen: Lindberg Nordskog, Didriksons Slaskeman och Dakota Softshell. Genom att berätta om både fördelar och nackdelar hjälper vi dig att göra ett klokt och genomtänkt val för ditt barn.

Modell

Didriksons Slaskeman

Lindberg Nordskog

Liewood Dakota Softshell

Prisklass

Budget

Medel

Premium

Slitstarkt och billigt regnställ barn: Didriksons Slaskeman

Slaskeman från Didriksons är ett prisvärt och praktiskt regnställ för barn som behöver pålitligt skydd mot regn och rusk. Tack vare materialet Galon® är detta ofodrade regnställ både vind- och vattentätt, och perfekt för våta och blåsiga dagar.

Setet består av regnbyxor med justerbara hängslen och fothällor för optimal passform och en jacka med hög krage, knappstängning och en skyddande huva. Regnstället har även ett mjukt bakstycke i trikå för extra komfort, samt reflexdetaljer och elastiska muddar i ben- och ärmslut för ökad synlighet och passform.

Med svetsade sömmar erbjuder det robust skydd mot väder och vind. Regnstället är generöst tilltaget vilket gör att man får plats med exempelvis en ull- eller fleeceoverall under. Billiga regnställ barn har annars en tendens att lätt gå sönder men detta gäller inte Didriksons Slaskeman.

Specifikationer:

 • Material: Impregnering 100 % polyuretan, Skal 100 % polyester
 • Vattenpelare: 8 000 mm
 • Utsett som Bäst-i-test.se 2023
 • Funktioner: Vind- och vattentätt, reflexdetaljer, elastiska muddar, svetsade sömmar

Varmfodrat regnställ barn: Lindberg Nordskog

Nordskog från Lindberg är ett idealiskt val för barnens alla utomhusäventyr eftersom det är speciellt utformat för att hålla dem torra och varma i regnigt och slaskigt väder. Detta regnställ i mellanprisklass kombinerar funktionalitet och komfort med unik design. 

Jackan har en inbyggd fleeceväst som ger extra värme, men även justerbara kardborreband vid axlarna för att kunna ge en skräddarsydd passform. En viktig säkerhetsfunktion är den avtagbara luvan, som är fäst med tryckknappar och enkelt lossnar om barnet skulle fastna.

Byxorna är förstärkta med dubbla lager på knäna, för ökad slitstyrka vid lek och aktivitet. De har också avtagbara och justerbara fothällor, vilket säkerställer att skorna hålls på plats även under rörelse. Det kan vara väldigt användbart för de lite mindre barnen. Säkerheten förstärks med reflexdetaljer på både jackan och byxorna, vilket gör att ditt barn syns väl även i mörkret.

Specifikationer:

 • Egenskaper: Fodrad regnställ barn med svetsade sömmar, reflexdetaljer, avtagbar huva, vattentät, fothällor
 • Fleecefodrat regnställ barn: Yttertyg 100 % PU, Foder 100 % Fleece
 • Regnställ barn fodrat med vattenpelare: 8 000 mm

Miljövänligt och snyggt regnställ barn: Liewood Dakota Softshell

Dakota Softshell från Liewood är det perfekta valet för aktiva barn som behöver ett pålitligt och stilsäkert ofodrat men skönt regnställ. Detta högkvalitativa set kostar lite mer men erbjuder ett fullständigt skydd mot vind och vatten samtidigt som det andas. Det gör att barnet inte fryser lika lätt när det blir varmt och svettigt.

Setet består av jacka och matchande hängselbyxor. Jackan har en praktisk löstagbar huva, utrustad med charmiga björnöron, och tryckknappar som enkelt kan döljas i kragen när huvan tagits av. För ytterligare komfort och funktionalitet är jackan utrustad med dragkedja och knäppning framtill, samt praktiska fickor med tryckknappar. Byxorna, som är designade för maximal rörelsefrihet och komfort, har justerbara hängslen och fothällor, och är perfekta för lekfulla dagar utomhus.

Genom tillverkning i 100 % återvunnen polyester är detta regnställ ett miljövänligt val för medvetna familjer. Dessutom är det OEKOTEX® Certifierat, vilket garanterar att det är fritt från skadliga ämnen.

Specifikationer:

 • Set: Jacka och hängselbyxor
 • Material: 100 % återvunnen polyester
 • Vind- och vattentätt med tejpade sömmar
 • Andas och leder bort fukt
 • Löstagbar huva med björnöron
 • Dolda tryckknappar vid huvan
 • Dragkedjestängning och knäppning fram på jackan
 • Praktiska fickor med tryckknappar på jackan
 • Justerbara hängslen på byxorna
 • Fothällor på byxorna
 • OEKOTEX® Certifierat
 • Namnlappar på både jacka och byxor

Vad ska man tänka på när man letar regnställ för barn?

Regnställ skyddar barnen från regn och vind under utomhusaktiviteter och finns i flera olika typer. När man letar efter regnställ för barn, är det bra att förstå vilka de olika alternativen är och vilka egenskaper de har.

Slitstyrka, komfort och funktionalitet men även design, är viktiga komponenter när man väljer regnställ till sitt barn. Regnkläder är ofta gjorda av material som polyester och polyuretan. De är vattentäta och tåliga material och det sistnämnda används i regnkläder av Galon®.

Ofodrade regnställ är lämpliga för mildare väder och ger större rörelsefrihet men går även att göra varmare med exempelvis en fleeceoverall under. Ofodrade regnställ är ofta mer prisvänliga och passar bra för de som söker ett lite billigare regnställ. Ett regnställ fodrat barn med fleece ger extra värme och är idealiskt för kyligare dagar. Vill man ha ett extra varmfodrat regnställ som skyddar barnet mot både regn och kyla kan det vara bra att söka på nätet på exempelvis “fodrat regnställ barn bäst i test”.

När man väljer regnställ till sitt barn, bör man ta hänsyn till väderförhållandena, barnets aktivitetsnivå och familjens budget. Att välja rätt typ – vare sig det är ofodrat, fleecefodrat eller varmfodrat – kan göra stor skillnad i barnets komfort och skydd mot väder och vind.

FAQ – Vanliga frågor om regnställ för barn

Här är svar på några av de vanligaste frågorna om regnställ för barn. Tanken är att dessa ska ge ytterligare vägledning och råd.

Vilket material är bäst för ett barns regnställ?

Regnställ tillverkas vanligtvis i polyester eller polyuretan, som båda är material som erbjuder bra vattentäthet och hållbarhet. Polyester andas och är lätt, medan polyuretan är mer robust och tåligt mot slitage.

Hur viktigt är det med reflexdetaljer på ett barns regnställ?

Reflexdetaljer är mycket viktiga för barns säkerhet, speciellt under mörkare tider på året. De ökar synligheten och säkerheten för barnet när det är utomhus.

Kan regnställ tvättas i maskin?

De flesta regnställ kan tvättas i maskin, men det är viktigt att följa tillverkarens tvättråd, särskilt när det gäller fleece regnställ barn. Undvik höga temperaturer och torktumlare, då dessa kan skada materialets vattenavvisande egenskaper.