Bästa pedagogiska apparna för barn

Appar är ett bra sätt för små barn att utveckla färdigheter och samtidigt ha roligt. När barn kommer till åldrarna 3 år, 4 år, 5 år eller kanske 6 år är det nästan oundvikligt att barnet blir mer intresserat av skärmar och appar. Då är pedagogiska och lärorika appar ett perfekt sätt att göra skärmtiden både lärorik och intressant på samma gång. I den här artikeln kommer vi att recensera populära appar som Jaramba och Zcooly. Dessutom kommer du att få läsa om vilka appar som egentligen passar till vilka åldrar och vilka fördelar som finns.

Vad är pedagogiska appar för barn?

Pedagogiska appar för barn är appar för barn i olika åldrar som har till syfte att lära ut nya kunskaper till barnet på ett pedagogiskt sätt. En stor fördel med pedagogiska appar brukar vara att dessa appar är utformade på ett underhållande sätt. På så vis upplever barnet inte appen som ett tråkigt lärotillfälle utan blir engagerad i att lära sig mer. Detta koncept brukar kallas gamification. Genom att använda sig av gamification gör apparna det roligt att lära sig nya färdigheter genom att göra det likt ett spel. Detta är en välprövad teknik som gör att uppgifterna känns stimulerande, roliga och intressanta.

Bästa pedagogiska apparna för barn 2-5 år

Jaramba är den bästa appen för barn mellan 2-5 år.

Jaramba – Bästa appen för små barn

Över 800 spel, filmer och böcker

Pedagogiskt innehåll för 2-5 år

Kostnadsfri provperiod

Recension av Jaramba

Jaramba är en pedagogisk app skapad för barn i åldrarna mellan 2-5 år. Inuti Jaramba-appen hittar du flertalet olika pedagogiska aktiviteter som till exempel böcker, filmer, sånger och spel, alla gjorda för att ditt barn ska lära sig och samtidigt ha roligt. Till skillnad från många andra appar lär Jaramba inte bara ut grundläggande saker som ordförråd och grundläggande matematik. I appen lär sig även barnet hur man är en bra kompis, hur man tar hand om djur och många andra bra värdegrunder att ha med sig i livet.

Totalt finns det i appen över 800 olika aktiviteter som är anpassade för barn mellan 2-5 år. Utöver de aktiviteter som alltid finns tillgängliga i Jaramba finns det i appen även säsongsanpassat material. Detta gör att Jaramba-appen känns levande och att det alltid finns någonting nytt att lära. Faktum är att Jaramba till och med används i en del förskolor. På så sätt kan du känna dig trygg med att Jaramba lär ditt barn nödvändiga kunskaper, på ett roligt och pedagogiskt sätt.

Bästa pedagogiska apparna för barn 5-12 år

Zcooly är den bästa pedagogiska appen för barn mellan 5-12 år

Zcooly – Bästa appen för att lära matte

Lär ut matematik på ett pedagogiskt sätt

Utvecklat av prisbelönta spelutvecklare och pedagoger

Följ upp ditt barns utveckling

Recension av Zcooly

Zcooly är appen som gör matte roligt! Genom att låta ditt barn introduceras till matte via Zcooly kommer matematiken kännas rolig och spännande. Genom pedagogiska spel och lekar lär sig ditt barn enkel och grundläggande matematik. Appen är utvecklad av erfarna pedagoger tillsammans med prisbelönta spelutvecklare. Det finns idag många serier, filmer och spel som inkluderar matematik. Trots det anser vi att Zcooly är ett mycket prisvärt val för dig som förälder till ett barn 5-12 år. En stor skillnad mellan Zcooly och andra appar som lär ut matte är att Zcooly är utvecklat tillsammans med pedagoger. Utöver det så kan du som förälder även följa med i barnets utveckling i appen. Det kan vara både roligt för dig som förälder och även för barnet att se sin utveckling. Slutligen har Zcooly verkligen förstått hur man lär ut matematik på ett roligt och pedagogiskt sätt.

Fördelar med pedagogiska appar

Pedagogiska appar för barn har många fördelar, som att de kan hjälpa barnen att lära sig på ett roligt och interaktivt sätt, ge möjlighet till självständigt lärande och utveckla färdigheter som problemlösning och logiskt tänkande. Dessutom kan pedagogiska appar användas som ett komplement till traditionell undervisning i skolan och som en källa till underhållning och avkoppling för barnen. Utöver det kan pedagogiska appar vara ett perfekt komplement för barn som behöver lite extra stöttning utöver den traditionella undervisningen. Många föräldrar upplever att deras barn som har svårt att fokusera i vanliga fall enkelt kan fokusera med hjälp av pedagogiska appar. En anledning till detta kan vara att pedagogiska appar ofta har ett roligare lärosätt än traditionell skolundervisning. Självklart kan dessa pedagogiska appar inte ersätta skolundervisning, men apparna kan i stor del ersätta appar som inte är pedagogiska. Istället för att barnet spelar ett vanligt mobilspel, kan barnet spela ett lika roligt pedagogiskt mobilspel och lära sig nya färdigheter samtidigt.

Trots att pedagogiska appar lär ditt barn många viktiga färdigheter är den en sak som saknas, rörelse. Barn som rör på sig mår bättre och får även enklare att lära sig. Ett sätt att uppmuntra rörelse kan vara en GPS-klocka. Med en GPS-klocka kan ditt barn växla in steg mot belöningar och priser i den tillhörande prisbutiken.