Andningslarm bäst i test

Ett andningslarm för bebis är inte någonting roligt att tänka på. Trots det är de allra flesta föräldrar överens om att det viktigaste är att hålla sitt barn tryggt och säkert. Därför kan det vara nödvändigt att lägga en tanke på andningslarm, och vilka fördelar det kan finnas med att införskaffa ett sådant. I den här artikeln går vi igenom hur andningslarm för bebisar fungerar, vilka andningslarm som har blivit rekommenderade och vad du ska tänka på när du köper ett andningslarm till din bebis.

När det kommer till barns säkerhet och andningslarm vill man ha det bästa och någonting som fungerar bra. I och med detta utgår våra tester från vad experter har sagt om produkten, hur andra föräldrar har upplevt den, samt information som tillverkaren uppgett.

Vad är ett andningslarm?

Som förälder finns det många saker att oroa sig för när det kommer till sitt barns hälsa. Många föräldrar upplever även att det är svårt att slappna av när bebisen ligger och sover. Tankar som “Hörde jag något?”, “Rörde hon sig?” och “Andas hon?” är vanliga hos nyblivna föräldrar. Med hjälp av ett andningslarm får du som förälder ett sätt att stilla din oro. Ett andningslarm är en liten enhet som registrerar hur ditt barn andas och varnar om andningen uteblir eller blir oregelbunden. En majoritet av de andningslarm som finns kan även rapportera temperatur och rörelser vilket gör det till ett bra komplement till babymonitors

Andningslarm bäst i test

För att ta reda på vilket andningslarm som är bäst i test har vi gått igenom 3 olika produkter som vi jämför nedan.

Owlet Smart Sock 3 – Det bästa kompletta andningslarmet för bebis

Owlet Smartsock 3 är ett smart andningslarm som inte stör bebisens sömn

När det kommer till bebisens sömn vill man som förälder ha så bra koll som möjligt utan att störa bebisens sömn. Owlet Smart Sock 3 gör detta möjligt med sin smarta strumpa som ger dig tydliga indikationer på hur ditt barn mår. Smart Sock mäter syrehalt och hjärtfrekvens vilket ger dig tydliga värden på hur barnet andas. Om barnets nivåer skulle avvika från gränsvärdena så larmas du som förälder via basstationen och i den tillhörande appen. I appen kan du som förälder även sa barnets sömnhistorik och på så sätt förändra era rutiner vid behov för att förbättra bebisens sömn. Genom att Smart Sock 3 mäter barnets syrehalt i blodet larmar enheten även om barnet andas, men andningen är otillräcklig. Detta är en stor fördel gentemot konkurrenterna. I paketet från Owlet ingår allt du behöver för att komma igång, fyra sockor, basstation, laddare och app.

Motorola Comfort Cloud Babynest med puls och andningssensor

Motorola babynest har inbyggd andningssensor som gör att du inte behöver några extra prylar i sängen.

Med detta babynest från Motorola slår du två flugor i en smäll. För en småbarnsförälder som redan har många saker på sin inköpslista är detta babynest en riktigt bra produkt. Andnings- och pulssensorn är placerad mellan kudden och basen och ger dig sömnstatus, andningslarm och hjärtfrekvens direkt i mobilen. I den tillhörande appen kan du även se historiska trender och sömnrapporter för att få en tydlig överblick av ditt barns sömn. Detta andningslarm är framförallt anpassat för barn mellan 0 – 8 månader.

Snuza Pico 2 andningslarm

Snuza Pico 2 är ett litet och smidigt andningslarm

Detta är ett av de minsta och smidigaste andningslarmen som finns på marknaden idag. Snuza Pico 2 fästs enkelt på barnets blöja och övervakar andning, sömn och barnets temperatur. Ifall Pico 2 inte detekterar andningsrörelser på 15 sekunder vibrerar larmet för att aktivera barnet och få igång andningen. Efter totalt 20 sekunder så larmar enheten med ljud samt skickar ett larm till dig i appen. Utöver ett effektivt andningslarm kan du även få notifikationer om barnets temperatur stiger över inställda grader, och på så sätt kan du hålla koll på bebisens eventuella feber. Pico 2 fungerar från nyfödda och kan fortsätta användas när behovet av andningslarm är borta som sömnövervakare.

Köpa andningslarm

Ett bra andningslarm kan fylla många funktioner. Många föräldrar tycker att det känns tryggt att använda sig utav ett andningslarm och få bättre koll på sin bebis andning. Som förälder bör du dock inte förlita dig helt på ett andningslarm. De andningslarm som marknadsförs och säljs till privatpersoner skiljer sig ofta gentemot de larm som tillhandahålls av vården till bebisar som har problem med oregelbunden andning. Därför bör du se andningslarm som ett komplement till andra åtgärder mot plötslig spädbarnsdöd.

Hur fungerar andningslarm?

Andningslarm är en liten enhet där grundfunktionen är att larma när enheten inte registrerar andningsrörelser. Enheten kopplas till din mobiltelefon via bluetooth eller wifi och skickar larm till din telefon. Många andningslarm har även funktionerna att kunna föra sömndagbok, mäta temperatur och känna av om bebisen sover eller inte.

Ett av de andningslarm som recenseras i denna artikel är Owlet Smart Sock 3. Detta andningslarm mäter även blodets syrehalt. Detta gör att Smart Sock känner av om barnet andas, men andningen är otillräcklig eller syrefattig. Avsaknaden av detta är någonting som kommersiella andningslarm har kritiserats för. Det är därför mycket positivt att Smart Sock 3 har denna funktion.

Vilken ålder använder man andningslarm?

Det är framförallt mellan 0 – 12 månader som det kan vara aktuellt att använda ett andningslarm. Risken för plötslig spädbarnsdöd är störst mellan 1 – 5 månader och efter 6 månader minskar risken markant. Många fortsätter att använda andningslarmet även efter 12 månader för att använda funktionerna för att övervaka sömn och temperatur hos barnet.

Vilket andningslarm är bäst?

Vilket andningslarm som är bäst är det larm som har säkrast mätvärden och de tryggaste funktionerna. I vårat test kommer vi fram till att Owlet Smart Sock 3 är det bästa andningslarmet. En stor anledning till detta är att Smart Sock 3 mäter blodets syrehalt, vilket ger dig som förälder en tryggare och mer komplett bild över barnets andning.

Smart Sock 3 är det bästa andningslarmet
  • Mäter blodets syrehalt
  • Mäter hjärtfrekvens
  • Detaljerad historik och statistik
  • Smidig app
  • Trådlös laddning

Leave a comment